Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
Deset let poté, co se Sithové pomstili se znovu probudila Síla a vzhledem k tomu, že tu máme spoustu fanoušků slavné vesmírné série, rozhodl jsem se založit nový topic, pro ty, kdo už novou epizodu viděli. Nemusím snad zdůrazňovat (opakování matka moudrosti), že tady budou i spoilery z posledního dílu!!!!

Je potvrzeno obsazení Benicia del Tora (držitel Oscara za roli v Traffica: Nadvláda Gangů a sběratel v Marvel Universu) v zatím nespecifikované, ale pravděpodobně záporácké roli :D. Osmičku bude režírovat Rian Johnson režisér filmu Looper.

Tak, co jak se Vám nová epizoda líbila a co očekáváte od nových dílů?
18081838586109

Komentáře

  • svoa00 napsal(a):

    sfik napsal(a):

    Btw. K obnoveným CloneWars... To už jsou v Disney tak zoufalí, že musí lízat zadky fanoušků tímto způsobem?! :twisted:

    Myslíš ve stylu "hlavně že tam bude Anakin"? :D
    Hlavně už je to maximálně zbytečné.. Sice jsou Rebels shit, ale objasnili tam vše co bylo potřeba. Rexe, Ashoku, Anakina s Ashokou atd... nemá to význam. Je to jen lízání zadku.
  • upraveno 21. července 2018
    @Tyrion Lannister
    Ano bylo to tématem hry KOTOR 2, té co tam usekli té jedné čubce ruku a tu druhou čubku to hrozně bolelo (citováno z tvého komentáře nějakou dobu zpátky ).
    Pozor - to ne. Impérium a Republika spolu vlekle válčili v KOTOR1, po zničení StarForge (podotýkám že při jejím zničení nebylo třeba vlétnout dovnitř a zničit reaktor, ani trefit raketou otvor o velikosti tatoinské krysy) bylo impérium defacto zničeno (obzvlášť potom co se na Korribanu sithové vymlátili navzájem). Ve dvojce jaks psal impérium nebylo, jen sithové partizánsky likvidovali jedie a republika byla KO víceméně. Tahle republiko imperiální smlouva o neútočení byla někdy později v TOR multiplayeru.. Navíc to byli takoví Sithové... neorganizovaní. Nihilus už byla spíš ničící entita, Sion byl taková žárlivka a Kreia chtěla zničit rovnou celou sílu, takže spíš než sithka to byla spíš neutrální bytost.

    Furt přemýšlím co mi na nových SW chybí. Asi bych byl o milion procent šťastnější s obnoveným řádem. Před časem mě napadla občanská válka jediů. Dvě roviny pohledu na věc.. A teď zpět na zem. Protože stejně dostaneme DeathGalaxy nebo min. Death-Solar-System možná i Death nebula, do jejíhož jádra reaktoru budou muset proniknout...
  • Všechno jen ty Death věci. :evil:
  • Aviv napsal(a):

    Jo takhle... Nesnáším tenhle typ uvažování. Ale ono by to bylo docela v charaktere. Já ovšem pořád doufám, že nějakým spusobem prozře. Ikdyž poselstvo by mohlo být i to, že některé lidi nejde zachránit. Nevzdávejte to hned, ale rátejte s tím, že to třeba nevyjde.

    OK, tak já to ještě vylepším. Rey v tom souboji bude mít Lukeův zelený meč, protože jiný není k dispozici. Jejího vesmírného přítele ten pohled nepotěší.

    Asi takhle - spousta lidí vidí Rey jako moc dokonalou a že už nemá co překonávat. Jenže ona má několik důležitých věcí, se kterými se ještě musí vypořádat a jedna z nich je přehnaná záchranářská mentalita. Je v pořádku snažit se někomu pomoct a ostatní zachraňovat, ale Rey to dělá z velké části proto, že v tom vidí způsob, jak pro někoho konečně být důležitá. A není to od toho, aby Kyla zachraňovala. Kdyby s ní zmizel k odboji, jenom by tím Kylo vyměnil jednu morální autoritu za druhou (Rey za Snokea) - něco hodně nezdravého. Kdyby s ním zůstala ona, tak by ho jenom utvrdila v iluzi, že dělal a dělá všechno správně - což je ještě horší.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. července 2018
    @svoa00
    Asi takhle - spousta lidí vidí Rey jako moc dokonalou a že už nemá co překonávat. Jenže ona má několik důležitých věcí, se kterými se ještě musí vypořádat a jedna z nich je přehnaná záchranářská mentalita. Je v pořádku snažit se někomu pomoct a ostatní zachraňovat, ale Rey to dělá z velké části proto, že v tom vidí způsob, jak pro někoho konečně být důležitá
    .
    Tady podle mne se dostáváme k jádru pudla. Na základě čeho soudiš, že Rey někomu pomáhá, aby se citila důležitá. Pojďme si projít to, co řekla a udělala:
    Don't follow me. Town is that way.
    tohle řekla robotů BB8, tohle neřekne člověk, který se snaží být důležitý.
    Když ji Han nabídne Blaster
    I think I can handle myself.
    Později ta konverzace pokračuje: II been thinking about bringing on some more crew, Rey.
    Ona je šťastná, ale je to han, kdo tady působí jako aktivní činitel nikoliv Rey. On začne konverzaci.
    A v TLJ, když se snaží získat Lukea tak říká
    The First Order will control all the major systems within weeks
    Nic z toho nedělá, aby se cítila důležitá, ale protože chce pomoct lidem okolo sebe. Ano věc, která charakterizuje hodně Rey v obouch filmech je hledání rodičů respektive to, že nechce být sama, proto se tak moc snaží najít pravdu o svých rodičích Kylo Ren to považuje za její největší chybu:
    But you can't stop needing them. It's your greatest weakness.
    Ale co je na tomhle špatně? Ona se v podstatě narodila sama, tak snad není divu, že nechce i umřít sama, když nedostane odpověď o svých rodičích tak je to pro ní nejosamnělejší chvíle
    I'd never felt so alone.

    Takže ona nemá spasitelský komplex aby se cítila důležitá ona jen nechce být sama
  • Dalo by se argumentovat, že je to dlouho odpíraný pocit duležitost. Zainteresovala se až když se vzdala čekání na bio rodinu, jelikož šlo do tuhého pro její novou rodinu. Ale budiž. Chronický syndróm hrdinstva je patológiou sám o sebe, obzvlášť, keď ho spojíš s impulzivitou. Je tady empatická snaha v rozumné míře a pak jsiu zde extrémnější případy, kde bych už hledala i jiný duvod, Jsem si jistá, že se shodneme, že to pochází ze zraněného a/nebo neskušeného místa, už jen identifikovat, co ním je.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv To už spekuluješ není to postavené na ničem, co řekla nebo udělala. A co jsou extrémní případy v době války, kdy jde doslova o život. A pokud vím, tak jim pomáhala i předtím, než vzdala čekání na rodinu to vzdala po setkání s Maz. Mezitím zachránila Finna a pomohla Hanovi.
    Dvacet let strávila sama v poušti, myslím si, že její "přehnaná osamělost je pochopitelná
  • Spíš jsem to myslela tak, že ta tvrzení, nimiž si ilustroval její nezájem o vlastní duležitost padli v době, kdy ještě měla jiný cíl a až se ho vzdala, měla svobodu naplnit do té doby odložené potřeby.
    Mne to prišlo dosť situačné. Keď začali páliť po Finnovi, pálili vlastne po nich oboch, lebo bola pri ňom a teda bojovali o prežitie spolu. Hana obdivovala a jako si na té lodi, dojdou antagonističtí gangstři, tak snad nebudeš stát bokem.
    Po rozume mi dosť chodí tá vystrihnutá scéna z TLJ, kde Luke Rey nahovorí, že prebieha útok na osadu tých bytostí, čo sa starajú o ostrov a ona sa bezhlavo vrhne do akcie. Alebo jej trip za Kylom. Ale uznávam, že argument s vojnovými časmi je presvedčivý.
    Tak a máme to. Osamělost. Jak se zregeneruje ve společnosti fajn lidí, už to bude lepší.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. července 2018
    @svoa00
    A není to od toho, aby Kyla zachraňovala. Kdyby s ní zmizel k odboji, jenom by tím Kylo vyměnil jednu morální autoritu za druhou (Rey za Snokea) - něco hodně nezdravého.
    Něco hodně nezdravéh? To si děláš
    srandu? Kylo Ren potřebuje nějakou morální autoritu jako prase drbání a to pokud možno dříve než stihne ta ohavností spáchat další zločiny.
    Úplně první věc v TFA, co udělá je, že zabije bezbranného starého muže
    But you cannot deny the truth that is your family.
    You're so right.
    Poslední slova mezi Kylo Renen a Tekkou jsou zajímavým protikladem k Rey, která pravdu o rodičích popírá. Já se ptám, co dobrého vzešlo z toho, že Kylo Ren je sám sobě upřímný?
    Potom nechá povraždit celou vesnici
    Kill them all.
    Později, když konfrontuje Rey, tak říká: Where are the others? You mean
    traitors, and thieves you call friends
    ? To je prostě nádhera slyšet od vraha, zloděje a zrádce.
    A ještě lépe to pokračuje
    You're so lonely.
    So afraid to leave.
    You're afraid.
    That you will never be as strong as Darth Vader.

    Oba se bojí. Ano oba projevují strach (velký kontrast k epizodě I), ale zatímco Rey má strach z toho být zase sama tak Ren se bojí toho, že nebude mocný jako Darth Vader. Samota ho vůbec nezajímá.
    Rey se snaží sblížit se s Renem podle sebe soudím tebe, když se snaží apelovat na jeho vztah k lidem
    You're not alone.
    Neither are you.

    Pak je scéna náhle přerušena Lukem. Zajímavá věc na tom celém je část po tom, co povraždí Pretoriány:
    It's time to let old things die Snoke, Skywalker. The Sith, the Jedi, the Rebels... Rey. I want you to join me.
    A tuhle je větu nesnáším hned z několika důvodu. Předně pokrytecky nejmenuje Impérium nebo První řad ( no to by ještě tak nevadilo vezmeme li v potaz, že cela filozofie Rena je pokrytecká), ale protože to je nejhnusnější, nejkrutější a nejhorší věc, kterou Rey mohl říct. On ví, že hledá svou rodinu. Ví, že je osamělá. A teď jí řekne, až nechá umřít jedinou rodinu, kterou má. A diví se že ho pošle do pr*dele. A tohle je taky důvod, proč ho nerespektují jako postavu. Palpatine přetáhl Vadera tak, že mu slíbil že zachrání jeho ženu. Dá mu co chce. Není to nic žádné objevení Ameriky, že když chcete po někom něco chcete musíte mu na oplátku něco dát. A on se snaží přetáhnout Rey tím, že ji povraždí všechny co zná? Myslíte si, že Anakin by do toho šel, kdyby mu Palpatine řekl spoj se se mnou a zabuju tvojí ženu.
    Faktem zůstává, že Kylo Ren je mocí posedlé vraždící monstrům, pardon, že ho vidím daleko za hranicí spásy. Vždyť člověk nevidí jediny error ve své cestě, lidskou touhu po společnosti považuje za slabost. A odmítl každou nabídnutou ruku. Vader si alespoň trochu uvědomoval, že co dělá není správné
    I want more. And I know I shouldnt
    Naproti tomu Kylo Ren přiznává, že je monstrum
    You are a monster.
    Yes, I am.

    Your parents threw you away like garbage.
    A když se ho zeptá, proč zabil Hana:
    You had a father who loved you,
    he gave a damn about you.
    I didn't hate him.
    Then why?
    Why what?
    Why what? Say it.
    Why did you...
    I don't understand.
    KYLO REN: No?
    Your parents threw you away like garbage.

    On na její otázku neodpoví, ale vyhne se odpovědi tím, že začne o jejich rodičích. Proč? Protože samozřejmě odpověď, snažil jsem se zapůsobit na svého šéfa nezní tak působivě jako alibisticky odvést pozornost k problémům toho druhého. Alespoň když Vader zabil Obi-Wana dali se to pochopit protože Kenobi jo nechal škvařit v lávě. Čím více se rozepisují, tak tím více zjišťuji, že Vader je lepší než Kylo ne protože že by byl schopnější a více badass. On je lepší, protože je mnohem snaží ho pochopit jako člověka. A i ten přechod zpět ke světlu byl spíš sobecká záchrana vlastního dítěte než že by znovu 100% přijal Jedijskou filozofii. A to, že mu na Lukeovi záleží bylo ukázáno už V.
    Tohle není o dobru a zlu tohle je o tom, jin/jang že Ren působí pochopit, že vraždit nevinné lidi je špatné. A že toužit po tom nebýt sám je síla nikoliv slabost. Což víceméně vyžaduje, aby otočil o 180°.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @svoa00
    Kdyby s ním zůstala ona, tak by ho jenom utvrdila v iluzi, že dělal a dělá všechno správně - což je ještě horší.
    Ben Sólo je ve své iluzi utvrzený takovým způsobem, že už to více nejde. A Rey nemohla jinak bylo to buď odmítnou nebo zatratit všechny ostatní
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv
    Osamělost. Jak se zregeneruje ve společnosti fajn lidí, už to bude lepší
    Mysleme na to, že všichni kdo se kdy nacházeli ve společnosti Kylo Rena s výjimkou Rey jsou mrtví a ti, co naživu tak ty se zabít pokusil (Finn, Poe)
    A fakt, že nejblíží věc ke slovu přítel je v Renově případě Hux mluví sám za sebe. :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. července 2018
    @Aviv
    Kdo tady mluví o tom, že by byl zlý? Možná tak wild card, či neutral neutral, nebo něco jiného. Je to dichotomie jako voda a oheň, zrození a zánik, jin a jang.
    Tak podle Wikipedie https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Jin_a_jang
    Jing a Jang znamená, že se vzájemně doplňují a že jak i píšeš ne extrém základem mimo jiné pŽádná věc totiž není čistě jin nebo čistě jang. Každá ze sil obsahuje základ té druhé. Například zima se nemůže změnit na léto.
    To je přesně ono, Ren je z 90 jin a jenom z 10% jang.
    Kylo Ren Jin: vzetk, vyvraždění spolužáků, vyvraždění vesnici, zavraždění otce, únos, zrada, mocichtivost, strach z moci
    Kylo Ren jang: brečel kvůli otců, nezabil matku
    Rey Jin: strach že samoty a touha po rodičích
    Rey Jang: pomohla odboji, BB8, Finnovu, snažila se přesvědčit Kylo Rena mírovou cestou, snažila se přesvědčit Skywalkera, zachránila všem život na konci TLJ, odmítla prodat BB8
    Problém s tímhle je, že zatímco Reyino Jin je pochopitelné a lidské Kylo Ren Jin je retardované. Navíc tady už vidím problém oni vymysleli tohle téma, ale jin-jamg je narušena feministickou propagandou. Protože jenom chyby Kylo Rena mají následky když se rozhodne bojovat s iluzí Lukea ztratí šanci na zničení odboje, když se rozhodne pronásledovat Rey dostane na zadek, když jí řekne at nechá zemřít všechny pošle jo do háje.
    Rey na druhou stranu NEMÁ ŽÁDNÉ SELHÁNÍ. Jediná chyba kterou udělá je, že ze strachu uteče od meče, což skončí je zajetím. To je ovšem ale degradováno na úspěch, když nejenom se Renovuje prohrabe v hlavě, ale také se sama osvobodí a probudí svoje schopností. Že nepřesvědčila Rena? Naopak pro ní je úspěch, že pro to udělala vše, co mohla v rámci svých morálních mantinelu (a ne není nic špatného odmítnout zabíjet nevinné a založit diktaturu). A co se Lukea týče ten nakonec do bitvy stejně zásah i když celou dobu tvrdil, že to neudělá. A nezajímá mne, že to není její zásluha mne taky nikdo nezjebr za prů*er, co se sám napravil. To je přesně problém. Rey je tu za jedinou, co se snaží jednat, zatímco Luke a Kylo se chovají jako tvrdohlaví k*eténi.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 25. července 2018
    @Aviv
    Příběh o tom, jak se jeden stáva vyváženým držitelem obou by byl dobrý. Příběh o tom, jak ho nová výzva téměř nebo docela zbaví balansu, protože to není, že je jednou máš oba a hotovo, to je soustavná práce na příměří, na nové a nové dohodě mezi opačními impulzmi. Umění rozeznat, kdy použít jedno a kdy druhé - to se učíš celý život a platíš chybami a diplomatickou akrobacií a těžkou nápravou a nejistotou a neduvěrou těch, jež se drží jen jednoho přístupu, což jsou téméř všichni, to ti vydá za příběh. Ani ryba, ani rak. To není storybreaker power, ale soukromé drama k tomu externímu, když to uděláš správně.
    Nebo dobrá, jeden nemuže držet oba síly najednou, ale pak by se třeba dark user učil jak vytvořit funkční tandem s light userem
    .
    Funkční tandem si zátěží dovedou přestavit dokud se Ren chová jako se chová. A problém je, že Rey už je osoba, která ovládá všechno. Cituji Lukea, když popisuje rovnováhu:

    Life.
    Rey život chrání.
    Death and decay,
    Rey zabíjí Pretoriány
    that feeds new life.
    aby se udržela na živu.
    Warmth.
    Jakku.
    Cold.
    Starkiller base
    Peace.
    Snaží se mírovou cestou přesvědčit Lukea s Benem.
    Violence.
    Použila násilí proti Renovuje několikrát, když bylo potřeba.
    And between it all?
    Balance.

    Rey
    Proto se mi nelíbí, protože v tom není nic, co by Rey už neměla a co by nějak posunulo její charakter.
  • Tyrion Lannister napsal(a):

    @svoa00

    Asi takhle - spousta lidí vidí Rey jako moc dokonalou a že už nemá co překonávat. Jenže ona má několik důležitých věcí, se kterými se ještě musí vypořádat a jedna z nich je přehnaná záchranářská mentalita. Je v pořádku snažit se někomu pomoct a ostatní zachraňovat, ale Rey to dělá z velké části proto, že v tom vidí způsob, jak pro někoho konečně být důležitá
    .
    Tady podle mne se dostáváme k jádru pudla. Na základě čeho soudiš, že Rey někomu pomáhá, aby se citila důležitá. Pojďme si projít to, co řekla a udělala:
    Don't follow me. Town is that way.
    tohle řekla robotů BB8, tohle neřekne člověk, který se snaží být důležitý.
    Když ji Han nabídne Blaster
    I think I can handle myself.
    Později ta konverzace pokračuje: II been thinking about bringing on some more crew, Rey.
    Ona je šťastná, ale je to han, kdo tady působí jako aktivní činitel nikoliv Rey. On začne konverzaci.
    A v TLJ, když se snaží získat Lukea tak říká
    The First Order will control all the major systems within weeks
    Nic z toho nedělá, aby se cítila důležitá, ale protože chce pomoct lidem okolo sebe. Ano věc, která charakterizuje hodně Rey v obouch filmech je hledání rodičů respektive to, že nechce být sama, proto se tak moc snaží najít pravdu o svých rodičích Kylo Ren to považuje za její největší chybu:
    But you can't stop needing them. It's your greatest weakness.
    Ale co je na tomhle špatně? Ona se v podstatě narodila sama, tak snad není divu, že nechce i umřít sama, když nedostane odpověď o svých rodičích tak je to pro ní nejosamnělejší chvíle
    I'd never felt so alone.

    Takže ona nemá spasitelský komplex aby se cítila důležitá ona jen nechce být sama
    Ale já jsem řekla "pro někoho důležitá", to je opravdu zásadní rozdíl v motivaci. Doufám, že tohle v EIX bude hrát roli. To, že Rey sama o roli hrdinky moc nestojí a že její záchránářský komplex má původ v tom, že se nechce cítit bezcenná.
  • upraveno 25. července 2018
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @svoa00

    A není to od toho, aby Kyla zachraňovala. Kdyby s ní zmizel k odboji, jenom by tím Kylo vyměnil jednu morální autoritu za druhou (Rey za Snokea) - něco hodně nezdravého.
    Něco hodně nezdravéh? To si děláš
    srandu? Kylo Ren potřebuje nějakou morální autoritu jako prase drbání a to pokud možno dříve než stihne ta ohavností spáchat další zločiny.
    Úplně první věc v TFA, co udělá je, že zabije bezbranného starého muže
    But you cannot deny the truth that is your family.
    You're so right.
    Poslední slova mezi Kylo Renen a Tekkou jsou zajímavým protikladem k Rey, která pravdu o rodičích popírá. Já se ptám, co dobrého vzešlo z toho, že Kylo Ren je sám sobě upřímný?
    Potom nechá povraždit celou vesnici
    Kill them all.
    Později, když konfrontuje Rey, tak říká: Where are the others? You mean
    traitors, and thieves you call friends
    ? To je prostě nádhera slyšet od vraha, zloděje a zrádce.
    A ještě lépe to pokračuje
    You're so lonely.
    So afraid to leave.
    You're afraid.
    That you will never be as strong as Darth Vader.

    Oba se bojí. Ano oba projevují strach (velký kontrast k epizodě I), ale zatímco Rey má strach z toho být zase sama tak Ren se bojí toho, že nebude mocný jako Darth Vader. Samota ho vůbec nezajímá.
    Rey se snaží sblížit se s Renem podle sebe soudím tebe, když se snaží apelovat na jeho vztah k lidem
    You're not alone.
    Neither are you.

    Pak je scéna náhle přerušena Lukem. Zajímavá věc na tom celém je část po tom, co povraždí Pretoriány:
    It's time to let old things die Snoke, Skywalker. The Sith, the Jedi, the Rebels... Rey. I want you to join me.
    A tuhle je větu nesnáším hned z několika důvodu. Předně pokrytecky nejmenuje Impérium nebo První řad ( no to by ještě tak nevadilo vezmeme li v potaz, že cela filozofie Rena je pokrytecká), ale protože to je nejhnusnější, nejkrutější a nejhorší věc, kterou Rey mohl říct. On ví, že hledá svou rodinu. Ví, že je osamělá. A teď jí řekne, až nechá umřít jedinou rodinu, kterou má. A diví se že ho pošle do pr*dele. A tohle je taky důvod, proč ho nerespektují jako postavu. Palpatine přetáhl Vadera tak, že mu slíbil že zachrání jeho ženu. Dá mu co chce. Není to nic žádné objevení Ameriky, že když chcete po někom něco chcete musíte mu na oplátku něco dát. A on se snaží přetáhnout Rey tím, že ji povraždí všechny co zná? Myslíte si, že Anakin by do toho šel, kdyby mu Palpatine řekl spoj se se mnou a zabuju tvojí ženu.
    Faktem zůstává, že Kylo Ren je mocí posedlé vraždící monstrům, pardon, že ho vidím daleko za hranicí spásy. Vždyť člověk nevidí jediny error ve své cestě, lidskou touhu po společnosti považuje za slabost. A odmítl každou nabídnutou ruku. Vader si alespoň trochu uvědomoval, že co dělá není správné
    I want more. And I know I shouldnt
    Naproti tomu Kylo Ren přiznává, že je monstrum
    You are a monster.
    Yes, I am.

    Your parents threw you away like garbage.
    A když se ho zeptá, proč zabil Hana:
    You had a father who loved you,
    he gave a damn about you.
    I didn't hate him.
    Then why?
    Why what?
    Why what? Say it.
    Why did you...
    I don't understand.
    KYLO REN: No?
    Your parents threw you away like garbage.

    On na její otázku neodpoví, ale vyhne se odpovědi tím, že začne o jejich rodičích. Proč? Protože samozřejmě odpověď, snažil jsem se zapůsobit na svého šéfa nezní tak působivě jako alibisticky odvést pozornost k problémům toho druhého. Alespoň když Vader zabil Obi-Wana dali se to pochopit protože Kenobi jo nechal škvařit v lávě. Čím více se rozepisují, tak tím více zjišťuji, že Vader je lepší než Kylo ne protože že by byl schopnější a více badass. On je lepší, protože je mnohem snaží ho pochopit jako člověka. A i ten přechod zpět ke světlu byl spíš sobecká záchrana vlastního dítěte než že by znovu 100% přijal Jedijskou filozofii. A to, že mu na Lukeovi záleží bylo ukázáno už V.
    Tohle není o dobru a zlu tohle je o tom, jin/jang že Ren působí pochopit, že vraždit nevinné lidi je špatné. A že toužit po tom nebýt sám je síla nikoliv slabost. Což víceméně vyžaduje, aby otočil o 180°.
    To si nedělám srandu. Pokud Kylo má zůstat záporák, tak OK, ale pokud nemá, tak mít Rey jako morální autoritu, která mu říká, koho zabíjet a koho ne, není řešení. Zvlášť když tvůrci mají plnou hubu rovnováhy sil. Ani bych Rey něco takového nepřála. Jenom poznámka pod čarou - mluvíme tu o válce a pokud Kylo nechtěl vzít roha k odboji (a to nemohl, i kdyby chtěl), tak snažit se eliminovat nepřátelskou stranu není teda zrovna vrchol zlého chování. Nechat zabíjet civilisty a zabít dva neozbrojené staré muže (z toho jeden je jeho otec) na druhou stranu...

    Pokud jde o to, co jí tak nevybíravě říká o jejích rodičích... no přesně, on má být takový sociální kripl. To neznamená, že to nepotřebovala slyšet. Už Maz jí naznačovala, že by si měla připustit pravdu, ale Rey to neudělala.

    On na její otázku neodpoví, ale vyhne se odpovědi tím, že začne o jejich rodičích. Proč? Protože se snaží, aby ho neviděla jenom jako monstrum, takže jí nemůže dost dobře říct, jaký že se to snažil být otcovraždou darksider. Když na něj Rey předtím prská, že zaplatí za to, co udělal, tak se taky narážce na Hana vyhne. A abych to uspíšila... jo, souhlasí s Rey, že je monstrum. Rey taky hned vyměkne, když vidí, že tím, že se sám vidí jako monstrum, není zrovna nadšený.

    Ale tak samozřejmě že je obrovský pokrytec, navíc sám minulost (Luka) nedokáže nechat být. Má sice pravdu v tom, že minulost by se měla nechat umřít, ale jeho řešení je jenom všechno spálit. Taky je pokrytecké, že by Rey tím, že ji připraví o přátele, udělal to samé, co Snoke s ním - izoloval by ji od kohokoliv kromě sebe. Taky když Rey říká, že je osamělá a bojí se odejít, tak to platí i o něj, a poněkud vtipně Finnovi předhazuje, že je zrádce.
  • Osamělost jsem zmiňovala u Rey. Že teď, když už si našla rodinu, tak se možná její záchranářské tendence a jiné nejistoty ukorigují. Ráda bych ještě řekla něco o rovnováze. Jo, Rey šikovně zabŕda do obou stran, ale je rozdíl mezi kmitáním jak kyvadélko a balansem prof povrazolezce. Možno ve třetím díle spatr´íme, jak kromě přístupové cestičky k obom stranám najde i tu rovnováhu. No jo, zní to troška kulhavě. Pro jednou mám zase pocit, že stejně jako Hobit, tohle sequelové Star Wars by snáď fungovali lepšie ako dva filmy. Pretože to so Snokeom a aj level, ktorý Rey dosiahla, prošli skoro. No ale co já vím, s čím vybafnou v devítce. Třeba se ještě něco duležitého stane.
    A copak nesouhlasíme? Ten klučina musí razantně přehodnotit pár věcí. Proto se mu taky všechno pod rukama rozpadá. Kromě úpřimnosti v bodě A musí přidat i úpřimnost v bodě B a teprve pak mužou něco začít společně. Nebo se alespoň usmířit. Když už fakt musí zemřít, tak fakt chci, aby stihl dojít k pár zajímavým závěrum, protože jeho současný postoj mi připadá mizerný tak jak tobě.
    K dickmove o tom, že zabije její blízké, aby přešla k němu. No jo, když to podáš, tak jak to podáš, zní to fakt blbě. Já to ovšem vidĚla tak, že se ji snažil přesvédčit, že by jí na nich nemělo záležet. Alegoricky z prequely - Kašli na Jedie, zvol si Padme, v čem ti já Palpatine pomohu. Kylo se skrátka viděl jak Padme i Sidious - cesta i cíl. Jo, měl by zajít k očnému.
  • upraveno 26. července 2018
    @Aviv Tak já doufám, že když se tak inspirují prequelovou trilogií, tak dodrží i to, že třetí díl bude nejlepší. Upřímně - překvapuje mě, kolik lidí nechápe strukturu tříaktových příběhů a už ve všem mají jasno. Stejně tak už dneska lidem přijde divná představa, že by ta trilogie nebyla jako story uzavřená a že nebude nahrávat na další SW film. Můžu ale předem říct, že ať bude EIX jakákoliv, tak hejtovaná bude každopádně. TFA - moc jako původní trilogie, Roque One - na těch postavách nezáleží, TLJ - moc nelogické, nepůsobí to jako Star Wars, Solo - hraje to moc bezpečně.

    Co se týče Kyla, tak bych řekla, že žádné řešení nebude nic, co by už ve SW nebylo. I kdyby umřel na konci TFA, tak je to podobné jako s Darth Maulem (jj, samozřejmě vím, jak to s ním nakonec dopadlo). Souhlasím, že tak moc nezáleží na tom, jestli umře nebo ne, ale jak to bude sloužit naraci a co tím budou chtít říct. Jenom podotýkám, že pokud by prostě chtěli mileniální verzi Darth Vadera a jeho příběhu, tak jenom idiot by si do té role specificky vybral někoho jako Adama Drivera.
  • https://www.edna.cz/star-wars/novinky/rey-si-zkopirovala-schopnosti-kyla-rena-toto-video-to-dokazuje/

    To je zase nonsens.. Škoda že Anakin tehdá neosahal každého mistra, kterého potkal, mohl se z něj stát nejlepší Jedi bez nutnosti toho zbytečného a dlouhého výcviku. To nemohli zůstat prostě u toho že ji nějak základům vycvičil Luke...?
  • Súhlasím, že by väčší zmysel dávalo, keby bola utečenkyňou z Lukovej zničenej školy a zabudla na to, pretože to bolo traumatické a ona drobec, alebo ju nejaký dobrodinec chcel chrániť a tak jej spomienky zablokoval.
  • @sfik On je kánon, že Rey Kylovy schopnosti obšlehla, akorát se to stalo už ve chvíli, kdy mu vlezla do hlavy. Souvisí to s tím, že Rey má Kyla vyvažovat, ale jestli se dozvíme, proč to má být zrovna ona, na to bych si nevsadila. Rey taky ty schopnosti umí využívat efektivně, což Kylo moc neumí (což mu mezi řádky říká i Snoke). Zatím je ten balanc mezi nimi, o kterém tvůrci mluví, spíš podle představy feminismu třetího řádu.

    @Aviv Před TLJ to ještě vypadalo, že by to tak mohlo být. Dokonce se i zdálo, že Kylo ji odněkud zná. Ale holt už se to nestane a Rey je prostě zázračné dítě.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    sfik napsal(a):

    https://www.edna.cz/star-wars/novinky/rey-si-zkopirovala-schopnosti-kyla-rena-toto-video-to-dokazuje/

    To je zase nonsens.. Škoda že Anakin tehdá neosahal každého mistra, kterého potkal, mohl se z něj stát nejlepší Jedi bez nutnosti toho zbytečného a dlouhého výcviku. To nemohli zůstat prostě u toho že ji nějak základům vycvičil Luke...?

    V klidu prosím tě, tohle stejně v devítce určitě řešit nebudou. Jak píše svoa00 krade mu schopnosti, ale bylo to naznačeno pouze v knize, takže Abrams to může úplně v klidu ignorovat, stejně jako Johnson ignoroval spoustu věcí z novelizace TFA. Žádné strachy v tomhle se pitvat nebudou.

  • upraveno 27. července 2018
    @Tyrion Lannister Čím víc nad tím přemýšlím, tak je škoda, že to tvůrci berou až tak pohádkově/mysticky. Kylo je na začátku TFA na Jakku a ejhle, najednou se v jeho protikladu, co žije na Jakku, probudí Síla. Bylo by docela fajn, kdyby to napsali trochu jinak a malá Rey byla opravdu Lukova žačka, která tu vzpomínku vzhledem k věku a traumatu vytěsnila, a mystérium okolo ní se netýkalo ani tak jejích rodičů (to by byla falešná udička, protože by pořád byli nikdo), ale toho, kdo ji tehdy zachránil.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 27. července 2018
    @svoa00
    Tak já doufám, že když se tak inspirují prequelovou trilogií, tak dodrží i to, že třetí díl bude nejlepší. Upřímně - překvapuje mě, kolik lidí nechápe strukturu tříaktových příběhů a už ve všem mají jasno. Stejně tak už dneska lidem přijde divná představa, že by ta trilogie nebyla jako story uzavřená a že nebude nahrávat na další SW film. Můžu ale předem říct, že ať bude EIX jakákoliv, tak hejtovaná bude každopádně. TFA - moc jako původní trilogie, Roque One - na těch postavách nezáleží, TLJ - moc nelogické, nepůsobí to jako Star Wars, Solo - hraje to moc bezpečně.
    HAHAHAHAHAHA. Třetí díl nebude nejlepší, naopak myslím si, že TLJ byl vrchol trilogie (už jenom proto, že více než prequelovou kopírují originální trilogii) Co se týče struktury třítaktového příběhu, tak se pojďme udělat krátkou revizi konce Klony Útočí a Impérium vrací úder:

    Konec epizody II:
    - vypuknutí Klonových válek
    - svatba Anakina a Padmé
    - Obi-Wan mluví o tom, že senátu nemohou věřit
    - Dooku se setkává s Palpatinem a říká mu, že vše jde přesně podle plánu
    Konec epizody V
    - Darth Vader poráží Lukea, před tím než se jejich cesty rozdělí mu sděluje pravdu
    a to, že císař předpověděl, že ho Luke svrhne
    - Han Solo je zajat Boba Fettem
    - rebelská flotila se seskupí v jiném sektoru galaxie. Lando a Chewi se vydávají zachránit Hana.
    Konec epizody VIII
    - Luke Skywalker je mrtvý
    - First Order vyhrál
    - Odpor má dvacet dobrých mužů na palubě Millenium Falcon proti síle celé flotily FO
    - Kylo Ren je teď nejvyšší vůdce.

    Když to porovnáme, tak předchozí dvě trilogie měli mnohem lepší přípravu na finále. Začnu pětkou, dozvěděli jsme překvapivou informaci, že Vader je Lukeův otec Mohli jsme uvažovat nad tím, co se stane ve třetí části. Zachrání Hana Sola nezachrání Hana Sola. Bude Luke bojovat s císařem. A věděli, že povstalci mají stále flotilu, takže že bude další bitva a i když tentokrát prohráli pořád mají sílu bojovat.
    Epizoda II skončila vypuknutím největšího konfliktu v dějinách galaxie. Měli jsme tady ohromnou armádu klonů proti armádě separatistů. Na konci se dozvíme, že vše jde podle plánu Sithů, Obi-Wan sdělí radě, že mají v republice zrádce a nakonec svatba Anakina a Padmé. Mohli jsme uvažovat nad tím, jak umře Padmé, jak umřou jediové, jakou roli sehraje klonová armáda, jak se z Anakina stane to obří ocelové monstrum. Bylo tu prostě hodně věcí v obou případech, na které se dalo těšit.
    Teď k poslednímu Jedi. Už jsou naživu jenom dva force useři. Luke je mrtvý, Han je mrtvý, Leia pravděpodobně taky mrtvá. Ben Swolo je novej císař. A odpor má jenom asi dvacet lidí (nevím kolik se vejde do falconu.Já se ptám, na co já se jako fanoušek SW můžu těšit v IX. Většinou otázek Johsnon buď ignoroval nebo zodpověděl. Souboj může být v IX všeho všudy jeden a to bůh ví jestli, protože jestli do sebe chtějí Rey s Renem něčí píchat určtiě to není světelný meč. A jak budou povstalci bojovat proti FO. Za a) žádnou epickou bitvu nedostaneme b) Abrams vytáhne povstalcům novou armádu z análu, i když měl na to celou trilogii. Vše pro psedo dramatický efekt, situace je horší než kdykoliv předtím.
    Ben Swolo císařem mne taky moc nezajíma, vzhledem k tomu, že nevíme kolik galaxie FO ovládá, co to vůbec FO je a podobně. To je velký problém IX není na co se tu těšit.
    Rád bych taky připomněl, že epizoda III byla z celé trilogie nejlepší, protože záporáci vyhráli, protože jsme dostali nejvíc soubojů se světelnými meči za celou ságu, nejvíce bitev a nejlepší OST od Williamse. A žádna postava není na konci filmu tam, kde začínala
    Yoda a Obi-Wan začínají jako mistři rady jediů a končí jako psanci
    Anakin začíná jako rytíř jedi končí jako sith lord v konzervě
    Palpatine začíná jako kancléř končí jako císař
    Windu, Padme atd umírají.
    Republika se mění v Impériu a set-up pro Novou naději.

    Pravděpodobnost, že FO vyhraje v IX je méně než nula (i když bohužel by to byl jeden z mála způsobů jak tuhle upadající trilogii zachránit) Spousta věcí, kterou by Abrams mohl použít bude působit jako bullšit vytaženej odnikud. A WIliams už taky není co to bývalo. Do toho jediná věc, kterou kdy Abrams dokončil, tak postavy vrátil na začátek. A ne neuklidňuje mne, že na práci bude dohlížet Kathleen Kennedy, která je totální k*av a Chris Terrio, který napsal scénář ke sra*ce Batman v Superman. Navíc Abrams je generický až běda, tudíž ve mne moc důvěry jako režisér nevzbuzuje. Kdokoliv, říkám doopravdy kdokoliv jiný by ve mne budil větší důvěru než Abrams. Dokonce i Rian Johnson jeho závěr by mohl být zajímavý, i kdyby je z té škodolibé radosti, tak dělal si chytrýho, rozkopal si, co si mohl, tak po sobě ukliď, co si nadrobil. To, že prostě volba padla na J. J. jen dokazuje, že je prostě jediný tvůrce, který bude skákat přesně tak jak Kathleen Kenendy píská.
    Nemluvě o tom, že už to, že byly změny na režisérské židličce a ne nezajíma mne, proč ani jak brzo už to je prostě špatně.
    Dále IX jde do kin ve stejný rok jako IW part 2, což už samo o sobě bude pro SW pěkná výzva, i kdyby inteligentně neposlali ten film do kina ve stejnou dobu jako Sola.
    Takže já už ano mám jasno: epizoda IX bude ráda, když neprodělá. A ne nemyslím si to, proto že nemám rád sequely, myslím si to, protože fakta mluví proti epizodě IX. Kdybych byl sázkař, tak si na úspěch závěrečného dílu trilogie nevsadím. A myslím si, že nikdo se zdravým rozumem taky ne. Proto já už teda jasno mám, Lucasfilm tuhle trilogie prosr*l. Doufejme, že se z toho poučí a Johsnonovi a DD se bude dařit v jejich trilogi mnohem lépe Fatk, že se víc těším na trilogii těch dvou mamlasů než na poslední díl IX mluví za vše.
    A to, že třetí díl bude taky hejtovaný je prostě nevyhnutelný důsledek toho, co se děje.
    edit: Navíc ještě přichází po Solovi a TLJ, tudíž pozici by má i tím stíženou. Abych použil vojenský Příměr Písně, epizoda IX je vyhladovělá armáda dvou tisíc špatně placených žoldnérů, kterým velí hodor a proti nim se blíží spojená armáda Lannisterů a Tyrellů pod vedením Tywina Lannistera. No jak tohle asi může dopadnou, pokud se nestane zázrak :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Mark Hamill se vyjadřuje, co je zásadní rozdíl mezi Disney Star Wars a Lucas Star Wars. Zatímco Lucas měl vždycky pro každou trilogii jako celek arc, nová trilogie je spíše předávání pochodně a tři samostatné celky.
    Toliko tedy k třem taktům příběhu. A slova Hamilla potvrzují to, co si já celou dobu myslí, žádný plán pro celou trilogii nikdy nebyl a pokud ano, tak nikdo o něm nikomu neřekl :twisted:
  • @Tyrion Lannister Prolétla jsem očima ten tvůj dlouhý rant a ušetřím si čas a energii, protože většina z toho je jenom opakování.

    Ano, tři akty. Na to nemusím řešit, co všechno měly promyšlené dopředu a co změnili, protože v tomhle jsou vyjádření nekonzistentní. Pokud chceš tvrdit, jak to měl Lucas všechno nalajnované a neměnil názory, tak bys měl být upřímnější.

    Jestliže máš u filmu, co se ještě nezačal točit, jasnou představu, čím tě bude štvát, o jeho kvalitách, co tam uvidíme a neuvidíme a dokonce kolik vydělá, tak bys měl mít jasno i v tom, že za lístek do kina utrácet nebudeš a příští rok a půl budeš věnovat něčemu produktivnějšímu. Taky by sis měl přiznat, že pokud by výdělky dopadly tak, jak si představuješ, tak šance, že někdy uvidíš Kenobiho sólovku už bude nulová.
  • https://www.starwars.com/news/star-wars-episode-ix-cast-announced

    Takže oficiální potvrzení castingu. Zaujaly mě dvě věci. Luke může být i ve flashbacku, ale na to bych si nevsadila, takže otázka jenom je, jestli se objeví s Rey nebo se synovcem. Potěšilo mě, že Leia opravdu ještě bude a že to pořád bude Carrie, ale pochybuju, že s ní natočili nějaký smysluplný závěr pro Leiu, takže to vidím na nějakou off-screen smrt.
  • Hlavne, že ju tam máme.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sfik napsal(a):


    Hlavně už je to maximálně zbytečné.. Sice jsou Rebels shit, ale objasnili tam vše co bylo potřeba. Rexe, Ashoku, Anakina s Ashokou atd... nemá to význam. Je to jen lízání zadku.

    Takže to opravdu nakonec nějak dořešili?
    svoa00 napsal(a):

    Taky by sis měl přiznat, že pokud by výdělky dopadly tak, jak si představuješ, tak šance, že někdy uvidíš Kenobiho sólovku už bude nulová.

    Ó, jak já pořád doufám, že Kenobiho film nevznikne!
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada
    akže to opravdu nakonec nějak dořešili?
    Tak Rexe nechali bojovat na Endoru ve filmové sérii (kde se objevil nějaký postarší rebel - nyní je potvrzeno, že je to Rex), Ahsoka se stáhla do ústraní, Darth Vader nedokončil souboj s Ahsokou, protože ji Ezra vtáhl nějakou časovou dírou do své reality, Thrawna unesli vesmírné velryby, Heře se narodil lidský kříženec... Dořešili, nedořešili, nevím jak to bereš...
    Ó, jak já pořád doufám, že Kenobiho film nevznikne!
    Sdílím tvé naděje :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 29. července 2018
    Takže nedořešili. Neměli odvahu nechat Vadera, aby ji zabil. (Popravdě jsem v to doufala už u Clone Wars, které jsem nedokoukala.)
    Oh my... oni si tam hráli s alternativními realitami? Já Rebels nesledovala vůbec.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.