Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1531532534536537581

Komentáře

  • https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/486785-saudska-arabie-nevi-jak-byl-novinar-zabit-ani-kde-je-telo.html

    Á no jasně, tak už známe oficiální saudskou taktiku, když už teda to hovno spadlo do větráku a rozmázlo se do světa. Hrozná nehoda, národní hrdina, vyjadřujeme soustrast rodině. Pokrytci :roll:
  • AvivAviv
    upraveno 22. října 2018
    Aneb hmyz má problém a s ním i my. Prekvapilo ma však, že čiastočné osekávanie lesov na spôsob parku je vítané. Myslela som, že nechať les zdivočieť je všetko, čo treba a stále myslím, že by tých zdivočelých malo pribudnúť, ale necháti zvěry pásti a tu a tam stromek odřezati bychom teda v jistých lokalitách mohli přidat. Líbilo se mi přirovnání k úmrtnosti kojencov v Pakistane.

    https://www.respekt.cz/tydenik/2017/30/ze-zivota-umirajiciho-hmyzu?fbclid=IwAR0kmKbNZbJ2QyuwMOiWTTguwAHDlJGJhuAc0U49i9vQnLU6VfWF77nGGCU
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2018
    https://dotyk.denik.cz/magazin/keira-knightleyova-zakazala-dceri-pohadky-od-disneyho-vadi-ji-vykresleni-zen.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

    Správně. Mládenci. Nezachraňovat, nepomáhat, nebýt galantní, nebýt statečný...
    Co tohle má kua společného se samostatností. I ten nejsamostatnější jedinec se přece může ocitnout v situaci, kdy potřebuje pomoc. Když přijde dejme tomu povodeň, samostatná žena je na střeše domu, přiletí hasiči (hasičky?) s vrtulníkem, že ji zachrání, tak to má jako říct "ne, já jsem silná sebevědomá žena, která nepotřebuje zachraňovat"?

    Dodávám k tomu, že co jsem potkal zdravě sebevědomých holek a žen, tak žádná neměla problémy chovat se normálně žensky, přijímat komplimenty a případně být na chvíli i v roli "zachraňované", právě proto, že byly dostatečně sebevědomé a chytré, aby věděly, že tím nikterak svoji osobnost neohrožují. Na drsňačky si hrály ty, co byly plné pochybností a tou hranou drsností se to snažily zakrývat. Na akademii to bylo naprosto echtovní.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak zrovna Keiru Knightley bych vážně nebrala a Disney princezny ať se klidně zachraňovat nechají, ale kdo sakra nadizajnoval Prasátko Peppa?
  • Kde tam to prasátko je? Nějak mi uniklo?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Aviv Tam není, to je oslí můstek k pohádkám pro děti.
  • JoserJoser persona non grata
    Flanďák Piťha pronesl skandální projev k ratifikaci Istanbulské úmluvy, světe div se, sklidil za to kritiku. Flanďák napsal ublížený dopis, na který reaguje Vašek Klausů podpůrným dopisem. Chlapci mají obavu o něco, co je jim drahé, o mužský šovinismus. Začíná být stále ohroženější, Úmluva Rady Evropy o prevenci násilí na ženách si na něj opravdu dovoluje, například v části popisující příčiny násilí a jeho důsledky. Měl bych takovej návrh, pojďme podat za ČR návrh, aby byl český mužský šovinismus zařazen na seznam UNESCO, Vašek a další se uklidní a budeme se moci posunout konečně o krok dál.

    http://institutvk.cz/clanky/1220.html?fbclid=IwAR3kxIQNbMD68GPS44lqzb6bAxDsY8ffLYpmerekNW8FKBpSIMAdsGR9SUs
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2018
    Keira je jen špička ledovce, jak svědčí ty různé požadavky (ani trochu ojedinělé) o vyškrtávání pohádek z četby pro děti. Debatu o ženských charakterech v pohádkách a jak jsou v příbězích podávány jsme tu už měli. Že Malá mořská víla pro lásku obětuje hlas? Proč obětovat? Že princ zachraňuje princeznu před drakem? Proč riskovat a nasadit život. Nic neriskovat, po ničem netoužit a už vůbec ne kvůli lásce ať už jste muž, žena nebo genderfluid queer fairy. Zachraňujte se samy, fajn, ale jako by tohle byl jediný důvod, proč riskovat. Nic jiného než vy sami vám samotným nestojí za oběť. Jestli tohle není perfektní způsob jak učit sobectví...
    Je to o oběti. Ať už třeba princ nasadí život při boji s drakem nebo Ariel obětuje hlas pro prince, je to o tom, co jsme ochotni pro lásku vykonat. Jistě, můžeme se bavit o tom, že ne každý za oběť stojí, ale když už se jednou rozmyslím že ten někdo je ten pravý, tak bych měl být ochotný pro něj něco obětovat, riskovat i trpět.
  • AvivAviv
    upraveno 23. října 2018
    Spíš to vidím tak, že se děsí, že jestli budeš obětavá a pasivní (tak postavy starších pohádek vnímají), tak tě budou sprostě využívat, myslíc si, že je to samozřejmost a narábat s tebou jak s věcí, protože projevuješ stejnou míru vule, jako neživé věc. Chtějí, aby mládě věřilo, že se nemusí spoléhat na jiného, aby bylo udrženo při životě a dostalo něco. Ve spoustě záchran vidí jen změnu okupovatele.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2018
    Obětavost přece nesouvisí s pasivitou. Pro to se musí někdo aktivně rozhodnout. A jasně píšu, že to platí oboustranně, pro muže i ženy. Mládě se na jiného spoléhat musí, aspoň pokud jde o nás cicavce, bez ohledu na druh. To je biologický fakt. Každý druh má nějak dlouhé období, kdy je mládě zcela závislé na matce a někdy i na otci. A pokud jde o lidi, mělo by se naučit, jak spolu vycházet v partnerském vztahu, jak se k sobě muži a ženy chovají. Učit dopředu, že druzí tě chtějí výhradně zneužít a odmítat jakýkoli náznak pomoci (přijímat i poskytovat) a sounáležitosti je stejně špatné jako výchova k naprosté pasivitě. To že si má dítě, mužského či ženského pohlaví, dávat pozor, aby nebyl ostatními využíván, je jasná věc, ale nemá to zacházet do opačných absurdních konců.
    Když někdo zkolabuje na ulici a poskytujete mu první pomoc masáží srdce, tak vám k tomu taky nedal souhlas. Proto existuje "institut předpokládaného souhlasu". Zatím tak nějak očekáváme, že člověk chce žít, dokonce i za cenu, že se ho dotkne někdo cizí a podle instrukcí z linky 155 bude stlačovat hrudník frekvencí 100 stlačení za minutu. Stejně tak nějak očekávám, že princezna radši strpí předem neodsouhlasený polibek za cenu života. Pokud ne, má si v kapse nosit prohlášení, že odmítá resuscitaci, tak jako jehovisti nosí prohlášení, že odmítají transfůzi. Mají mnoho společného a na onom světě si budou mít o čem povídat.
  • AvivAviv
    upraveno 23. října 2018
    Píšu obětavost a pasivita ve smyslu, že se postavy vyznačují jednou, nebo druhou, nebo oběma vedle sebe. Obětavost ve smyslu - jo jasně, poskytnu, proč ne, je hodné udělat to, já i vykrvácím, když si o to někdo řekne (tedy jde vyloučit aktivitu i tady) a pritom by mohlo ísť o to, že niekomu je len pohodlné požadovať od teba hory doly. Pasivita, že si necháš všechno líbit a jen čekáš až někdo něco udělá pro tebe a za tebe, nebo tě k nˇčemu použije, rozkáže ti.
    Mládě, jakože ho učí tohle, když je mládě, aby, až už není mládě, uplatňovalo, co se naučilo.
    Já souhlasím, že je to špatně. Sama si nejsem zcela jistá, kde je ta hranica, ale jsem si docela jistá, že ti stěžující si ji nevidí tam, kde doopravdy je.
    To s prohlášením je dobrý. :D
    Tady bych řekla, že tak jako celkem dost populace to bereš on face value - prostě ji zachránil, je tam toho. And I do not see any issue whatsoever with that interpretation. It is good. It is wholesome. Ale oni usilovně hledají kdejaký podtext se znásilněním (nutno říci, že třeba Ruže v některých starších verzích znásilněna byla a to ani nemluvím, co se stalo, když se ocitla na dvoru, kde princ už měl manželku a ta si to nenechala líbit) a jen co nějaký vyhrabou, chtějí ho zcela zlikvidovat, aby nebodej někdo nebyl inspirován. Jakože je to vymysleno tak, že polibek je tou záchranou jen proto, aby zachránce mohl nebohou zachraňovanou osobu osahávat a kdo ví co. A podle nich zaručeně zrovna to vede k tomu, že někdo tohle někomu udělá a kdyby tahle pohádka nebyla, tak by to neudělal.
    Tenhle spor je tažen strašně podvědomími zcela emotivními věcemi. Jako když koukáš na Rorschach test a někdo vidí jen blbou machuli, někdo zvířata, někdo vraždu a někdo něco naprosto mimo tabulky.
  • @flanker.27 Hm a mne by spíš zajímalo, proč nechává tak malé (tedy tříleté) dítě dívat na takové pohádky? A proč mu vůbec dovoluje dívat se na tv? Moje babička by řekla, že někteří neví roupama, co dělat :twisted:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. října 2018
    @Aviv Já vím, že takové verze se znásilněním (dokonce s dvěma dětmi) byly. Ale takovou jsem já ve své knížce pohádek nečetl. Představ si to tak, že se v nějaké pohádkové zemi princezny usnesou, že už nebudou dávat svou ruku prvnímu princi, co je zachránil. Princové, rytíři, stateční kováři a Honzové se po pár takových zkušenostech rozhodnou princezny už nezachraňovat - nasadím krk a ještě dostanu vynadáno, že jsem sexistické prase, co líbá princeznu, která mu to nedovolila. I dozvědí se to všichni draci, čarodějové, zlobři a loupežníci, že už jim nehrozí žádné nebezpečí. teď jim nastanou hody a princezen začne povážlivě ubývat.
    Zbývající princezny se svolají do chatovací místnosti, kde se rozhodnou, že založí Ligu na ochranu princezen, LOP, kde se vytrénují k boji (Sněhurka likes that, Popelka sends virtual hug).
    Jak na to. Nejdřív si zřídí akční výbor, který bude dostatečně různorodý, takže v něm budou zastoupeny všechny rasy a pohlaví (kromě mužů samozřejmě). Pak svolají zasedání, každá se vyjádří, a začne diskuse. Po půl roce plodné práce a přečerpání dotačního programu o 20 % dojdou k závěru, že si musí najít trenér-ku asi? Jenže ta po vzoru chytré horákyně nesmí být ani bílá ani černá, ani malá ani vysoká, ani stará ani mladá, ani šikovná ani nešikovná... Pak zjistí, že zadávací podmínky nesplňuje ani princezna Fantaghiro, která prakticky jediná přicházela v úvahu, a budou muset slevit. Mezitím výbor zjistí, že 95 % princezen už je uneseno/uspáno/sežráno a už vlastně není koho zachraňovat.
    Sakra, něco takovýho snad i někdy napíšu =D
  • upraveno 23. října 2018
    https://www.novinky.cz/domaci/486963-padly-vojak-v-afghanistanu-byl-kynolog-utocnik-ho-na-zakladne-trefil-ze-sta-metru.html

    Promiňte, ale kolikátý mrtvý český voják v Afghánistánu už to je? A jak dlouho v té díře ještě budou západní vojáci, protože za celé ty uplynulé roky nikdo nepřišel s řešením? Dvacet let? Třicet? Padesát? Protože přítomnost cizích vojáků očividně žádné řešení není.

    A The New York Times mě teda pomalu donutil brousit si vidle. Jejich spekulace o hádce zavání omlouváním terorismu a je přinejmenším nevkusná a je to přesně to, co by západní média absolutně dělat neměla.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 Souhlasím, ale je to přesně to, co západní média dělají.
  • flanker.27 napsal(a):

    @Aviv Já vím, že takové verze se znásilněním (dokonce s dvěma dětmi) byly. Ale takovou jsem já ve své knížce pohádek nečetl. Představ si to tak, že se v nějaké pohádkové zemi princezny usnesou, že už nebudou dávat svou ruku prvnímu princi, co je zachránil. Princové, rytíři, stateční kováři a Honzové se po pár takových zkušenostech rozhodnou princezny už nezachraňovat - nasadím krk a ještě dostanu vynadáno, že jsem sexistické prase, co líbá princeznu, která mu to nedovolila. I dozvědí se to všichni draci, čarodějové, zlobři a loupežníci, že už jim nehrozí žádné nebezpečí. teď jim nastanou hody a princezen začne povážlivě ubývat.
    Zbývající princezny se svolají do chatovací místnosti, kde se rozhodnou, že založí Ligu na ochranu princezen, LOP, kde se vytrénují k boji (Sněhurka likes that, Popelka sends virtual hug).
    Jak na to. Nejdřív si zřídí akční výbor, který bude dostatečně různorodý, takže v něm budou zastoupeny všechny rasy a pohlaví (kromě mužů samozřejmě). Pak svolají zasedání, každá se vyjádří, a začne diskuse. Po půl roce plodné práce a přečerpání dotačního programu o 20 % dojdou k závěru, že si musí najít trenér-ku asi? Jenže ta po vzoru chytré horákyně nesmí být ani bílá ani černá, ani malá ani vysoká, ani stará ani mladá, ani šikovná ani nešikovná... Pak zjistí, že zadávací podmínky nesplňuje ani princezna Fantaghiro, která prakticky jediná přicházela v úvahu, a budou muset slevit. Mezitím výbor zjistí, že 95 % princezen už je uneseno/uspáno/sežráno a už vlastně není koho zachraňovat.
    Sakra, něco takovýho snad i někdy napíšu =D

    Asi tak. Polibek je opravdu, ale opravdu v pohodě. Ku příkladu nemá následky a dá se dělat i zcela nevinně.
    Napiš. Pak jim to odešlem. :-D
  • No to by byla zajímavá hádka na sto metrovou vzdálenost. Taky se mi to nelíbí.
  • upraveno 23. října 2018
    https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/486978-vrah-saudskeho-novinare-sedmkrat-volal-korunnimu-princi-salmanovi-v-den-vrazdy.html

    Jsem jediná, kdo má (když už se něco tak hnusného stalo) škodolibou radost, jak se to Saudům nedaří ututlat?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Myslím, že to Saúdové přežijou. Pár symbolických napomenutí, nějaká ta diplomatická nóta a za půl roku zase uslyšíme, že Saúdská Arábie je klíčovým spojencem v naší středovýchodní politice.
  • JoserJoser persona non grata
    @svoa00 Jo, poslední dobou vojáčci v Afghánistánu padají jako mouchy. Je nejvyšší čas tohle dobrodružství ukončit, nesmíme zapomínat že Česko je tam agresorem.
  • JoserJoser persona non grata
    @flanker.27 Oni ho umučeli, rozřezali, rozpustili... a nic. Skripal sní zkaženou rybu a Rusko má sankce. Možná, ale jenom možná kdyby Rusové taky příště rozřezali a rozpustili :-k
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Joser Vida, že i my dva se na něčem shodneme...
  • @Krisa Prasátko Pepa bych bez milosti zakázal ... :D
  • upraveno 24. října 2018
    Joser napsal(a):

    @svoa00 Jo, poslední dobou vojáčci v Afghánistánu padají jako mouchy. Je nejvyšší čas tohle dobrodružství ukončit, nesmíme zapomínat že Česko je tam agresorem.

    Jeste ze nikdo takovy priposrany sraby s vysokou skolou zivota neposloucha... Bez si zase spamovat filmove trailery do sveho topicu a neplet se do veci kterym moc nerozumis.

    Generál Karel Řehka, dříve šéf českých speciálních sil, nyní zástupce velitele multinárodní divize NATO v Polsku:
    image
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik Mě by fakt zajímalo, jestli si jako tvůrci řekli: "Tý jo, to je ono, to je fakt hezký!".
  • upraveno 27. října 2018
    @Amaroun: naprosto souhasím s kritikou Zaorálka - byl u toho a mohl kdykoliv vyjádřit svůj nesouhlas. Jenže tehdy měl ještě plnou hubu našich závazků vůči spojencům apod. Z jeho strany je to skutečně výsměch a pokrytectví. Takže skutečně ne takhle.

    Ve zbytku budu spíš oponovat:
    - Nehodlám krvácet za (skoro) nikoho z našich tzv. spojenců a zároveň nikoho nežádám, aby krvácel za mě.
    - Čemu věří občané, ať laskavě nechá pan generál na nich, na jejich názor ohledně vstupu do NATO se jich také nikdo neptal.
    - Podkopávání obranyschopnosti a bezpečnosti? A co třeba to, že jsme ve jménu falešné lidumilnosti zlikvidovali většinu našeho vojenského průmyslu, takže teď si nevyrobíme ani pitomé OTčko, o náročnějších odvětvích ani nemluvě. Že jsme zrušili vojnu a většina potenciálních branců má dneska problém udělat shyb nebo doběhnout bez zadýchání autobus. Příprava na školách (s výjimkou vojenských/policejních) čistá nula.

    Názor nějakých Tálibů na naši zemi, bojeschopnost, morálku nebo víru je mi volný. Naše bojeschopnost nezávisí na tom, co si o ní kdo myslí, ale na tom, co pro ni sami děláme.
    - Efektivita strategie? V Afghánu? Jaké proboha? Mimochodem jediným přínosem našeho působení v podobných misích je právě to, že na nich umírají vojáci. To je totiž věc, která se na cvičišti natrénovat nedá. Jestli to stojí za to nebo ne - to už je politické rozhodnutí, které musí učinit vláda, jak ostatně tvrdí i pan generál.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. října 2018
    Mimochodem, to o podkopávání bezpečnosti slovy! To mi vážně připomíná slovník minulého režimu. Jak to bylo vyjádřeno v Bílé paní: "Tak to musel udělat někdo, kdo podrejvá důvěru lidu ve volený orgány."
    Já nevykřikuji něco o stahování ve chvíli, kdy jsme utrpěli ztráty, já říkám to samé celou dobu, než jsme tam vůbec nějaké vojáky měli. Nespatřuji jakýkoli smysl ve vynakládání prostředků (o maření životů nemluvě) na válku, kterou ani trochu nevnímám jako svou vlastní, která trvá 19 let bez zásadního výhledu na konec nebo změnu poměrů v zemi a tak dále, to jsme probírali mockrát. Tím se neztotožňuji s nadšenými výkřiky pitomců, kteří jásají nad našimi vlastními padlými, ale nehodlám být kádrován za to, že veřejně vyjádřím nesouhlas s nasazením naší armády, jejíž zákonnou úlohou je obrana územní integrity naší země, na nesmyslný podnik. Role světového četníka nám nepřísluší.
  • @Ugla Já bych ráda slyšela, jak vlastně západní vojáci včetně těch našich v té zemi pomáhají, když se nic nezměnilo za dvě dekády. Chápu, že část země je pořád pod Talibanem a že to hnutí má pořád velkou podporu. V tom případě se ale snad dávalo postupovat krok po kroku, zabírat území a předávat ho pod správnu centrální vlády. Nějakou dobu by samozřejmě museli vojáci zůstat, ale afghánská vláda by už snad dávno byla schopná zemi spravovat, i kdyby to bylo třeba jenom na úrovni Pákistánu. Pokud ta země není schopná samostatně fungovat, tak by území měl spravovat celek, který to zvládne líp.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.