Hm, taky bych MKP měla dočíst. Lépe řečeno začít číst znovu od začátku, protože z těch prvních tří dílů si spoustu detailů už nepamatuju. Ale chci si dát i repete Algoru před vydáním 4. dílu. A jak se objevují zprávy o natáčení Zaklínače, tak mě láká zopakovat i tuhle sérii.
Pro mně z prvních čtyř kníh Ganoes, Kalous, Kulp, Iskaral, Kruppe, Ralick, Toc, Lostara, Perel (to je i tou zelenou), ta dva ascendována stínidla, Whiskeyjack, Kalam s Benom, Šumař s Křovákom, Mizela, Vrč, Flaška. Pořadí nepodstatné. Felisín nemám medzi naj, ale jej osobnosť a vývoj sú fakticky spisovateľským umeleckým dielom, klobúk dolu.
@DanielSvatoš Ano, četl. Mně se to líbí, ale je to fakt na 90 % čistě military. Nejlepší jsou první díly odehrávající se během Claudiovy invaze do Británie. Výhoda: mezi legionáři nejsou menšiny, ženštiny ani jiné příznaky politicky korektní společnosti :) Jako další pozitivum beru, že u většiny knih má autor buď doslov nebo je tam s ním rozhovor, ve kterém rozebírá popisované události z historického hlediska (Scarrow je profesionální historik), kde vycházel z reálií, co si musel vymyslet nebo kde něco změnil v zájmu děje.
Sleduje tu niekto Sandersonov universe? Mám za sebou Elantris, Mistborn, všetky doterajšie diely Stormlight Archive, a mám rozčítaný Warbreaker a hrozne si to užívam. :)
Komentáře
dobré? špatné?
Jako další pozitivum beru, že u většiny knih má autor buď doslov nebo je tam s ním rozhovor, ve kterém rozebírá popisované události z historického hlediska (Scarrow je profesionální historik), kde vycházel z reálií, co si musel vymyslet nebo kde něco změnil v zájmu děje.
díky