Marvel >> vše sem

upraveno 28. dubna 2018 v Film a televize
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)

Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
13468914

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 4. června 2018

    Tak už chápu, jak ta puberťácká romance mezi Thanosem a lady Death mohla fungovat. Death je zabouchlá do Deadpoola LOL. To je o důvod víc, proč to nemohli dát do IF, protože Deadpool je poměrně klíčová ingredience, aby to fungovalo a nezvrhlo se to v podivný Srajlajt. A potvrzuje to, co jsem tvrdil, při mé debatě s @Sagart ,že Smrt opravdu není na partnery v Marvelu moc vybíravá (to ostatně nemůže být nikdo, kdo zvolí DP) A vlastně mne to ani nepřekvapuje, když vezmu v potaz, kolik času v Zeměploše Smrť strávil pronásledováním a zájmem o Mrakoplaše, kterého je také zatraceně těžké zabít, nepřekvapuje mne, že jeho ženská kolegyně si zamilovala DP. Zvlášť když protiklady se přitahují :twisted: :-P

    edit: To mi připmíná, že v Deadpool 2 použije Mrakoplašovu oblíbenou zbraň lol, vhodne na Supermágy i na pedofily na psychiatrii =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. června 2018

    Část s villain pub je fantastická
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 29. června 2018
    @Tyrion Lannister trochu mě to zklamalo, bo jsem čekal, že ve villain pub zůstane původní trojice (Joker, Palp, Voldy) stejně jako v Infinity war zůstali původní Avengers. A že následně vyjde villain pub, kde budou villaini proti Thorovi. A taky jsem v pageru čekal Marthu, ne emo spidyho, deadpoola, nebo co to mohlo být :-k
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. června 2018
    @Sagart Tak Martě zlomil Superman krk během vteřiny, to znamená, že proti Thorovi s kameny by neměla šanci. DP dává největší smysl, protože je nesmrtelný a potom, co Thor luskl dvakrát pravděpodobně jediný naživu (společně s nějakými dalšími podobně vybyvenými jako Wolverine atd). Navíc tu proto bylo velké foreshadowing

    Možná ho teď konečně pustí mezi sebe :D
    Doufám, že pro část dvě hodí nějaký odkaz na milostný trojúhelník Thanos Deadpool Smrt :twisted: :-P
    P. S. A z očividného důvodu přežije samozřejmě Batman =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 29. června 2018

    Velice zajímvé videjko k debatě o Thanosově motivaci

    A neméně zajímavá predikce věcí příštích
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Těším se :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Zajímavé. Bys mohl alespoň napsat shrnutí. Nejsem teď momentálně v situaci, kdy mohu shlédnout videa a celkem by mne zajímalo, co za výplody oni tvůrci vymysleli :-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Začínám tenhle kanál milovat čím dál víc, důvody proč se Thanos změnil v kostce
    - narozdíl od šedesátých let bereme smrt už jen jako číslo, statistiku, něco co slyšíme ve zprávách každý den, proto už není Smrtka tak děsivá a Thanosova motivace změněná proto i reagujeme na smrt už méně emotivně než dříve a tak Thanos není už tak impulzivní jako v komixech a je racionalistou
    - aby zvýraznil chyby Tonyho Starka, protože on je racionalista taky a podle Aristotela správný záporák musí být odrazem hrdinových chyb :D
    - jsme v současné době tak přehlceni problémy moderního světa (Trump, migrační krize, Korea, Sýrie, islám,), že každá volba působí jako udělej to a jsi v p*rdeli, neudělej to a jsi stejně v pr*eli. Vem práci, která je dobře placena. Budeš tom mizerně. Vem práci, která není dobře placená: Budeš Na tom mizerně a ještě k tomu chudý.

    V takovém případě jediná věc, která může pomoct je více představivosti, tohle mimochodem rezonuje s konverzací v Doktoru Strangeovi mezi Mordem a Strangem:

    ****************
    Jsi zbabělec!
    Protože nejsem zabiják?
    Tihle fanatici nás všechny pozabijí a ty nemáš dost sil, aby si je zabil první?
    A CO JSEM ASI TEĎ UDĚLAL?!
    ZÁCHRANIL JSI SI VLASTNÍ KRK A PAK JSI KŇUČEL JAKO ZPRÁSKANÝ PES.
    Ty by jsi vůbec neváhal, jo?
    Nemáš ponětí co všechno jsem už udělal.
    A odpověď zní ne, neváhal bych. Nikdy!
    I kdyby to šlo udělat jinak?
    Jinak to udělat nejde.
    Tak ti chybí představivost
    *********************
    Jsem rád, že tyto filmy nerezonují velmi dobře jen kontinuálně, ale i tématicky. Tudíž nápad na nějaký nový master plan pro část dvě se mi líbí, stejně jako, že racionalista Stark spojí síly s romantistou Kapitánem Rogersem.
  • upraveno 19. srpna 2018
    Potřebuju ověření.. Teď jsem dokoukal IW a... Thanos byl v té polovině vesmíru, která zemřela že? /absence zranění, chybějící rukavice, malá Gamora,.../ Teda on pak je v té chatě, nebo ta malá Gamora to byl jen následek lusknutí?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Ta malá Gamora měla být krátká vize po použití kamenů. Ale Thanos přežil a na farmě je to skutečně živý Thanos
  • Ta rukavice byla dokonce vedle něj, ale zničená...
  • Dlady napsal(a):

    Ta rukavice byla dokonce vedle něj, ale zničená...

    Nevšiml jsem si a je to tedy zajímavý postřeh, který může mít následek, takže Thanos už nemá svojí zbraň a trpaslík mu novou neudělá, takže se Avengeři budou moci dostat k zelenému šutru a začít misi odznovu s Capt.Marvel
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    No nevim teda jestli úplně zničená. Taková osmahlá, ale pořád minimálně částečně funkční, protože se s její pomocí přenesl pryč.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik
    Nevšiml jsem si a je to tedy zajímavý postřeh, který může mít následek, takže Thanos už nemá svojí zbraň a trpaslík mu novou neudělá, takže se Avengeři budou moci dostat k zelenému šutru a začít misi odznovu s Capt.Marvel
    Ano a podle mne (společně s přežitím Tonyho Starka) je tohle důvod, proč mu Strange ten kámen vydal, protože viděl, že ten jeho trik s lusknutím je pouze jednorázovka


    @Monte Karstark
    Monte Karstark napsal(a):

    No nevim teda jestli úplně zničená. Taková osmahlá, ale pořád minimálně částečně funkční, protože se s její pomocí přenesl pryč.

    Pravda, ale existují důvodné pochybnosti o tom, zda by ta rukavice byla schopná používat všechny kameny stejně efektivně jako předtím.
  • Zničená nebylo to správné slovo :-) V dost dezolátní stavu :-)

    Osobně si myslím, že se nic restartovat nebude. Smířil bych se s tím že se to Thanosovi povedlo. Přežila původní skupinka Avangers a Ty tu zemičku pomstí. Už to Tony několikrát zmiňoval :)

    Ale nějaký háček v tom být musí. Strange viděl několik miliónů budoucností a to co se stalo musí mít nějaký důvod proč to tak udělal.

    To je ale jen můj názor, nakonec bude vše jinak :-) Holt si musíme ještě chvilku počkat
  • @Dlady Tak nějakej reset zůstane. Ty postavy který se vypařily (Strange, Hillová, Fury, Wasp,...) Fakt mrtvý nezůstanou. A typoval bych to i na návrat Gamory. Na místo toho (typuju) umře některý jiný Avenger (Cap) a Stark půjde do důchodu.
  • Jako můj osobní tip je, že ta jediná správná cesta, kterou Strange viděl je nechat Thanose zvítězit a ve chvíli, kdy dosáhne svého cíle zjistit, že sice dosáhl toho co chtěl, ale štěstí mu to nepřineslo (hlavně kvůli smrti Gamory), takže bych se vůbec nedivil, kdyby zeleným šutrem vrátil čas sám Thanos - myslím, že nakonec nebude čistokrevný padouch.... ale to je jen můj osobní tip.

  • @Jay To zní moc zajímavě :-)

    @sfik Jestli se někdo bude vracet, o čemž pochybuju, ale to je jen můj názor,tak si rozhodně nemyslím že se vrátí někdo kdo umřel před "lusknutím". Tj, Gamora, Loki, Heimdall, Vision. Tyhle postavy jsou podle mě opravdu tuhý :-(

    Navíc těch postav měl Marvel opravdu mraky, tak to zredukovaly.
  • @Dlady Právě přemýšlím jak moc je důležitá třeba Gamora pro Strážce galaxie, i žánrově, jelikož je to bláznivá absurdní komedie, těžko si představit StarLorda jak jede ve třetím filmu ty svoje vtípky. Navíc přemýšlím jestli třeba v předloze Strážců někdy Gamora fakt zahrábla a jestli by jí mohla nahradit Nebula..
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Vím že Marvel to kvůli fan-servisu neudělá, ale nechte Nebulu a Gamoru zemřít. Ty jsou spjaté s Thanosovým příběhem a po Avengers IV budou zbytečné. Minimálně Nebula by umřít mohla.
  • Pokud jde o další samostatné Marvelovky, tak si myslím že budou vždy v plné sestavě. Můžou to posadit do jiné časové linky (před IW), člověk nikdy neví. Osobně si opravdu myslím že tohle je finále ve velkém stylu a že se umíral odoopravdy. Těch postav je poměrně hodně a už to museli zredukovat.

    Ale hodně se mi líbí ta myšlenka s tím, že Thanos není až tak zlej. Ve filmu se mi hodně líbil, a místy jsem mu i dost fandil :-)

    IW byl pro mě epický díl a nevím jestli by pak prostě jen tak půlku filmu měli smáznout kamenem času. Na to to bylo až moc epické :-)

    Ale jak říkám, je to jen můj osobní názor :-)
  • Ale thanos není zlý, jenom se nebál udělat to co je potřeba. Jeho řešení je jednoduché a velmi praktické
  • @p1e9t9r2 Jeho řešení je čirý zlo. Pokud se má civilizace zhroutit přirozeně, radši tak. Navíc obklopování se sektářskou skupinou "Děti Thanose" mluví za vše ;) diktátor..
  • @sfik A není lepší zabránit zániku či zhroucení civilizace pokud to jde všemi možnými prostředky? Ve finále pokud civilizace zanikne tak asi všichni umřeli. Pokud se zhroutí výsledek jsou roky v chaosu vraždění nesmyslných válek a ve finále je víc obětí než díky lusknutí prstů (navíc velmi často následuje úpadek ve vědění o stovky let zpět). Ono chce o věcech myslet v širším měřítku a ne v daném okamžiku.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @p1e9t9r2 Tak stále platí, že s mocí rukavice se dá využít daleko víc možností, než jen hloupé malthusiánství ;-)
  • @Sagart Jo kdyby byl znám plný rozsah rukavic možná by se o tom dalo diskutovat. Inak chápu, že todle řešení spousta lidí odsuzuje :D jako obyvatele |titánu a víme, jak dopadli.
  • Trochu mi to pripomína Orsonovu knižku o sledovaní minulosti, cestovaní v čase a Kolumbovi. Zlikvidovanie existencie generácií a generácií medzi 1492 a rokov, v ktorom sa odohráva príbeh, zmenou udalostí za šancu prežitia ľudstva a predídenia ekologickým katastrofám vs úcta k nim a neochota riskovať. Já si říkala, že množství obětovaných lidí z těch pár století je pořád měnší, než množství lidí, ktorí sa budú môcť narodiť v zdravšej budúcnosti a nie je čo riešiť, iba psychicky spracovať. A akonáhle tú moc máš, stávaš sa zodpovedným a nemôžeš sa nehrať na boha a keď sa rozhodneš neurobiť nič, je to stále voľba a teda hra na boha.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @p1e9t9r2 Minimálně víme, že se tento rozsah nevztahuje jen na vyhubení poloviny civilizace ;) a z toho se můžem odpíchnout. Ale to je jedno, zde je diskuze zbytečná :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Jo a konečně jsem viděl Deadpoola dvojku.
    Což byl o dost lepší film, než Infinity war. Už jenom proto, že tam většinu těch bullshitů nebrali vážně a byla to prostě šílená vulgární komedie, která si nehraje na nějaké drama kterým není. Jako třetí Avengers

    A přikládám toto. Nevím jestli to tu bylo. Ale totálně mě to rozsekalo :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart @p1e9t9r2 @sfik
    Tak rozsah shopností rukavice a Thanosovo řešení jsme tady už řešily na několika stránkách. Já jenom dodám, že to čiré zlo není, protože bych vyjmenovat pravděpodobně miliony postav, co řešily problémy mnohem hůř než Thanos (a ano divili by jste se, co všechno může být horší než vyhlazení půlky obyvatelstva)
    Navíc všichni moc dobře víte, že já uznávám jenom jednu věc jako čiré zlo :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.