Marvel >> vše sem

upraveno 28. dubna 2018 v Film a televize
Bude rozumné když tento kolos bude mít samostatné vlákno, stejně jako StarWars (a ne, DC si samostatné vlákno nezaslouží)

Nějakou dobu po premiérách, prosím, používejte spoilery, přeci jen se tu diskutuje o celé sérii ;)
na druhou stranu pokud si tu přečtete něco co jste nechtěli, tak neskuhrejte :D
«13456714

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. dubna 2018
    sfik napsal(a):

    Nevím, možná měli ty postavy fakt zabít, jako třeba pana H na začátku, a jelikož jsou jasná pokračování dalších filmů, jako BP2 tak je jasné že zelený kámen bude zpět ve hře, trochu to kazí tu šokantnost a překvapení a napětí...
    Tím panem
    H. myslíš Hiddlestona, nebo Heimdala?

    sfik napsal(a):

    líbil se mi nejvíc Doctor Strange, ale logicky žejo, když je to nejlepší postava v těch filmech :D Nevadilo mi ani to roztrhání Avengerů do skupinek, protože to dávalo smysl, akce, efekty, Thanos, Captain, Nebula Spiderman, Thor, trpaslík, aplikace oční bulvy, Bucky - to vše bych podtrhl. Zajímalo by mě jestli Shuri nic nestihla nebo jestli pan V může být nějak uploadován do nového těla či opraveného těla...
    Tak zrovna
    smrt Strange by zamrzela, ale dlohodobě by mi nevadila. Ale předpokládám, že i on bude oživen vrácením v čase a naopak zemře Stark.
    Rozdělení se mi líbilo, dalo to možnost dát prostor víceméně všem. Dvojice Thor a Rocket byla senzační.

    sfik napsal(a):

    Těším se na diskuzi zde, až tu vypukne, nechci být první :D Každopádně peníze za ticket stály za to! Nejlepší Avengers - určitě, nejlepší Marvelovka, dost možná - to jsem se ještě nerozhodl. Druhý díl to může celý potopit jestli z toho udělaj čistokrevnou časovku...

    Já jim věřím. Když zvládli tohle, zvládnou i závěr. Z každé scény, z každého kousku děje IW je vidět, že k tomuhle směřovali v podstatě už od prvního Iron Mana. Mají to fakt promyšlené. Osobně to tedy neřadím jako TOP ani Marvel ani Avengers, ale k nejlepšímu v obojím patří bezesporu.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    https://www.kinobox.cz/clanek/13665-black-widow-se-docka-vlastniho-filmu-konecne
    Doufám, že pokud to opravdu bude, tak přizvou i Rennera. A zavzpomínají si na Budapešť.
  • upraveno 29. dubna 2018
    @Nevada
    Panem H myslím Heimdala, u Lokiho si tou smrtí nejsem úplně jist, i když teď už to asi bude doopravdy..

    ¨
    Mimochodem ta půlka vesmíru samozřejmě nezůstane mrtvá, spíš si říkám že asi zůstanou mrtvé ty postavy, které zemřely násilně během filmu, možná bych věřil v návrat Gamory, která by se (mooooooožná) mohla vrátit, při navrácení kamene na původní místo. Pokud tedy neplánují zrestartovat zeleným kamenem celý první díl, což doufám že ne..


    Těším se na na AntMana a (víc na) Wasp, stejně tak i Captain Marvel, budou potřebovat každej kus Superhero co půjde kolem :)
  • ale takovýhle šokující závěr a čekat rok na film :D :D mne by spíš zajímalo, jak chtějí udělat trailer na pokračování, aby nic důležitého nevyzradili
  • upraveno 29. dubna 2018
    @p1e9t9r2 Tak podle mě většina pokračování bude BEZ postav které zmizely, ty se objeví max na konci. Krom toho tam bude spousta záběrů na nové postavy Cpt. Marvel, Antmana, Wasp, Adama Warlocka (na toho možná :D ). Sestřihají to podle sebe - krom toho tam budou dávat matoucí záběry předělaný aby ukazovali něco jiného..

    Btw. Taky mě nejvíc bavila část Thor-Rocket-Groot, obzvlášť ta část s oční bulvou :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sfik napsal(a):


    možná bych věřil v návrat Gamory, která by se (mooooooožná) mohla vrátit, při navrácení kamene na původní místo. Pokud tedy neplánují zrestartovat zeleným kamenem celý první díl, což doufám že ne..
    Já si myslím,
    že Gamora bude "duchem" po vrácení Kamene duše. A její vysvobození by mohlo být zápletkou GotG 3.
    Což s radostí vynechám.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    sfik napsal(a):

    Ještě nadhodím otázku ohledně vašich kvalifikovaných odhadů - kolik si Infinity War odnese z kin..?

    p1e9t9r2 napsal(a):

    @ sfik Dádám tomu tak 1,25 miliard :D možná i trochu víc

    Asi přitlač :)
    Avengers: Infinity War made history with a $630m (£457m) global opening weekend take, according to estimates.
  • @Nevada @Nevada
    Což s radostí vynechám.
    Je pravda že GoG fungují nejlíp takhle jako doplněk k Avengers, už u dvojky mě zápletka bůhvíjak nebavila..
  • Zajímala by mě porada v DC, kde se stále marně snaží vymyslet funkční sérii a pořád jim to nejde :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 1. května 2018
    Tak dal jsem dneska naráz po sobě v kině Infinity Wars a Black Panther a musím říct jedno: nové Star Wars (speciálně TLJ) a Hra o trůny (speciálně poslední dvě epizody 5. řády) jsou absolutní sračky. Takhle si představuji velkofilm 21. století dosahující na dno filmařských a i scénaristických sil (byť si nedělám iluze o definitivnosti či neměnitelnosti konce) Předpokládám, že De*il s De*entem by pravděpodob
    ně Thanose nechali zabít Gamoru, ale bez Duševního kamene,
    aby pak pochodoval směrem k Wakandě zatímco jeden z těch poskoků by mu řekl There is going to be no siege your Grace. A nebo Rian Johnson by nás připravil o
    Thorovu sekerku,
    protože po tak dlouhé době by byla hvězda nefunkční. Naštěstí ani jeden z těhle i*becilů nerežírovatl tenhle film, který i když má spoustů plotholes, tak jsou ospravedlnitelné, protože vedou k úžasným věcem, k ještě užasnějším bojům a ty vedou k ještě úžasnějšímu závěru, který se přiznám, že mne zarazil (i když Cumberbatch nás v rozhovoru varoval :D)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 1. května 2018
    Ehm, mohl bys sem prosím neplést GoT a Star Wars?

    btw - dosahující na dno filmařských a i scénaristických sil - to zas není tak těžké, to "umí" kde kdo... V kladném slova smyslu se ovšem dosahuje vrcholu v daném oboru.
  • Takže se po dnešku konečně můžu přidat do diskuze... Hodnocení IW na csfd je samozřejmě nadsazené, ale film určitě patří mezi top marvelky. Postav bylo ještě víc než v Civil War a tentokrát je víc vidět, jak těžké bylo dopřát všem aspoň trochu místa. Měli některé postavy prostě vynechat a bylo by to lepší. Co se mi líbilo nejvíc, tak to byla interakce Starka a Strange a Throra s Quillem. Taky Thanos byl lepší, než jsem čekala, a jestli budou chtít, může to ještě být celkem shakespearovská postava.

    A ano, postav umřelo dost a absolutně souhlasím, že u aspoň části z nich to bude dočasné. Taky neměli odvahu aspoň dočasně zabít některého z držáků filmového univerza.
  • @Tyrion Lannister Eh, no jestli pomohlo si na všechny z nich zaprskat :D Ale fakt to sem nepatří.

    A jestli bych měla jmenovat komiksový film, který testoval hranice žánru, tak to byl Logan, IW je standardně dobře udělaná komiksovka.
  • StarWars bych sem jakožto součást Disney (stejně jako Marvel) zapletl, protože to je srovnání naprosto relevantní a napadlo mě taky.. GoT je vážně jinej rank...
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 4. května 2018
    Vzhledem k tomu, že na Infinity war jsem byl včera, rád bych se taky podělil o nějaké své pocity. Asi nejvíc jsem se s tím vyblil na CSFD, kde jsem tomu udělil dvě hvězdy, což se může zdát paradoxní, když vzápětí prohlásím, že toto považuji za to lepší co MCU mohlo zplodit. Z tohoto filmového universa jsem asi nejlépe hodnotil Black panthera (a asi i Iron mana III) třemi hvězdičkami s tím, že to nebyla tak velká tragedie jako filmy předchozí. Infinity war na mně totiž působilo přes svůj uspěchaný dojem daleko zajímavěji než díly předchozí, které mne vyloženě nudili. Ale najednou máme Avengers III a zaujme hned úvodní scéna. Jako na to, jak jsem Thora v předchozích filmech neměl rád, tady byl snad nejlepší postavou. Tou totiž rozhodně nebyl Thanos s tou svojí přihlouplou motivací - protože vyhladit půlku humanoidních bytostí jen aby nemuseli umírat je prostě pitomost a souhlasím s lidem Titanu, že mu to zavrhl, přestože pak mohl přijít s mnohem lepším řešením. Nelze říct, že by se nenašlo. Proto na mne taky většina oněch "dojemných" scén nefungovalo, protože jsem se v duchu (jen promluvit mi bylo vždy zamítnuto =D ) smál tomu, jak hloupé jeho jednání vlastně je. Mluvil jsem o tom, jak je ten film uspěchaný. Jo je. To všechno se stalo během snad jednoho, případně dvou dní, že? Není to šílené. A během té doby se jen mlátilo a mlátilo. Za půlhodinku navíc bych se klidně neurazil, kdyby se snažila budovat i něco jako atmosféru. Jasně, já vím, je to Marvel, jde tam o jiné věci, ale hej, když se pokusil experimentovat s úmrtími, proč ne i s něčím jiným. Je ale pravda, že mně celkem zajímá, jak to ukončí, inu rok je dlouhá doba a třeba na to zase do kina zajdu.

    Taky mně dost naštvalo vynechání bitvy o Xandar na což jsem se tak nějak těšil od prvních Strážců.
    p1e9t9r2 napsal(a):

    ale takovýhle šokující závěr a čekat rok na film :D :D mne by spíš zajímalo, jak chtějí udělat trailer na pokračování, aby nic důležitého nevyzradili

    Vzhledem k tomu, že se už bojí i prozradit název pokračování :-D Ten chtějí oznámit až po prodeji Blu-ray, aby měli jistotu, že ten film už viděli všichni. Schválně, jak by se čtverka mohla jmenovat. Já bych typoval něco s kamenem duše, do jehož dimenze, kde mají být ukryty všechny na konci zabité duše by přeživší hrdinové zavítali.
    sfik napsal(a):

    @p1e9t9r2
    Btw. Taky mě nejvíc bavila část Thor-Rocket-Groot, obzvlášť ta část s oční bulvou :D

    To bylo cool. Třebaže je trochu pitomoučké jak až během tvorby zbraně zjistí, že vlastně nemají topůrko :roll: :-D
    sfik napsal(a):

    Zajímala by mě porada v DC, kde se stále marně snaží vymyslet funkční sérii a pořád jim to nejde :D

    A je škoda, že jim to nejde. DC má v základech mnohem zajímavější vesmír, než Marvel.
    Tyrion Lannister napsal(a):

    Tak dal jsem dneska naráz po sobě v kině Infinity Wars a Black Panther a musím říct jedno: nové Star Wars (speciálně TLJ) a Hra o trůny (speciálně poslední dvě epizody 5. řády) jsou absolutní sračky. Takhle si představuji velkofilm 21. století dosahující na dno filmařských a i scénaristických sil (byť si nedělám iluze o definitivnosti či neměnitelnosti konce) Předpokládám, že De*il s De*entem by pravděpodob

    ně Thanose nechali zabít Gamoru, ale bez Duševního kamene,
    aby pak pochodoval směrem k Wakandě zatímco jeden z těch poskoků by mu řekl There is going to be no siege your Grace. A nebo Rian Johnson by nás připravil o
    Thorovu sekerku,
    protože po tak dlouhé době by byla hvězda nefunkční. Naštěstí ani jeden z těhle i*becilů nerežírovatl tenhle film, který i když má spoustů plotholes, tak jsou ospravedlnitelné, protože vedou k úžasným věcem, k ještě užasnějším bojům a ty vedou k ještě úžasnějšímu závěru, který se přiznám, že mne zarazil (i když Cumberbatch nás v rozhovoru varoval :D)
    Jsi strašně zaujatý. Nové Star wars se povedlo. Ale to už jsme asi řešili celkem dost, co

    Zase se neshodnem :-P Mně boje přišli stejně jako v jiných Avengerech přehnaně nudné. Jediné, co tam bylo super byl příchod Thora a králíka.

    Neříkej mi že jsi čekal že Thanose ve finále porazí a bude vše v pořádku :-D
  • upraveno 4. května 2018
    @Sagart
    Třebaže je trochu pitomoučké jak až během tvorby zbraně zjistí, že vlastně nemají topůrko
    Tak pitomoučké mi to nepřišlo, nikdo z přítomných nečekal že bude Thor po konci tavby na umření, za normálních okolností by ukuli zbraň a pak řešili topůrko...

    A jen tak mimochodem, wau, vážně bych nešel do kina na další film ze série, jejíž nejlepší počiny hodnotím 3/5, to bych to kilopade raději investoval do pár lahváčů a sledování západu slunce z balkonu :) Teda jako nehejtuju tě, jen tomu fakt nerozumim :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    sfik napsal(a):

    @Sagart

    Třebaže je trochu pitomoučké jak až během tvorby zbraně zjistí, že vlastně nemají topůrko
    Tak pitomoučké mi to nepřišlo, nikdo z přítomných nečekal že bude Thor po konci tavby na umření, za normálních okolností by ukuli zbraň a pak řešili topůrko...

    A jen tak mimochodem, wau, vážně bych nešel do kina na další film ze série, jejíž nejlepší počiny hodnotím 3/5, to bych to kilopade raději investoval do pár lahváčů a sledování západu slunce z balkonu :)Teda jako nehejtuju tě, jen tomu fakt nerozumim :D
    Pozvání bys neodmítl, ne? :-D
  • Jako nezlobte se na mne, ale pokud se mi některý žánr nelíbí a vím to, tak na něj do kina nechodím :D ani ho nesleduji. To je jako kdybyste po mne chtěli hodnotit stmívání a podobně (vím, že bych tomu dal jednu dvě hvězdy, takže na to dlabu)
  • p1e9t9r2 napsal(a):

    stmívání

    Přesně to bylo první co mě napadlo též, prostě jsem viděl první díl, dal jsem tomu odpad, a v životě by mě nenapadlo utratit 150 za lupen.. proto pivko-cígo-balkon-sluníčko :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @p1e9t9r2 Netvrdím úplně že se mi nelíbí. Jsou to zbytečný akční opruzy bez příběhu, to jo, ale to většina blockbusterů a ty se v kině vysílají aby divák mohl vypnout. Na Infinity war bych nešel, kdybych na to nebyl pozvané a to pak přece neurazím. Koukl jsem se kvůli tomu na předchozí dva díly, ty byly nudné, ale tento pokud nic jiného tak pobavil (na což mělo velký vliv to přemrštěně rychlé fázování). Jinak ty filmy nevyhledávám, pár jsem jich viděl (třeba proto, jak všichni přátelé adorovali Doc. Strange, z čehož se nakonec vyklubala slušná blbost). Neznamená to, že chodím na filmy o kterých vím, že se mi nebudou líbit ;)
  • Btw. teď si říkám - které postavy teda zůstaly pro pokračování? Thor zůstal nebo ne?
  • @sfik Thor, black widow, nebula, tonny stark, antman a jeho kamarádka, hulk, vision jestli ho dokáží opravit, kapitán amerika to si myslí, že je vše :D

    Inak všimli jste si, že na csfd byly všechny postavy napsané jako herci v pokračování a po odvysílání filmu, tam ty které umřeli vymazali. (herce)
  • @p1e9t9r2 škoda že ne Strange :) vizuální triky s čarodějem se mi líbili nejvíc :)
  • @sfik No já počítám s tím, že nějak získají zelený kámen zpět a část lidí znova obživne :D :D (spiderman, black panter mají další filmy :D a umře kapitán, což odpovídá i komiksům)
  • @p1e9t9r2 Tak to samozřejmě, jde jen o to jestli to bude v posledních deseti minutách filmu či dřív...

    Jinak počítám že umře krom Capa i Stark.. Přeci jenom to uzavře Civil War a navíc co si budeme povídat, Downey už stárne a nemůže hrát IronMana do věku Stana Lee :D
  • @sfik No já myslím, že neumře, ale pověsí to na hřebík je čerstvě ženatý a navíc chce dítě a víme co říkala pepper ohledně dítěte.
  • @p1e9t9r2 zas je pravda, kdo by to vsechno platil kdyz ne stark industries :D
  • upraveno 6. května 2018
    @sfik 150 za lístek do kina? :-k to bych asi šla i na to Stmívání, takhle jsem si řekla, že dvě killa za Avengers je moc, radši počkám na Deadpoola.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.