Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
14243454748109

Komentáře

• AvivAviv
    upraveno 16. ledna 2018
  • @Arutha Já bych to tak napsala, protože mám ráda tragédie - přineste si kapesníky a tak. Na druhou stranu... Disney. Jasně, v Rogue One všichni na konci umřeli, ale to je trochu jiný případ. Dávám 80 % šanci, že umře Hux, 0 % že umře Poe Dameron, 20 % že se ještě vrátí Phasma, 50 % že umře Kylo Ren nebo Rey a 33 % procent že umřou oba.
  • Yeah... :-D
  • upraveno 16. ledna 2018
    http://starwars.wikia.com/wiki/First_Order

OK, můžou mi v Disney vysvětlit, proč se musím dívat na doplňkové materiály, aby "big bad" nové trilogie nepůsobil tak komiksově? Samozřejmě jsem ve filmech nečekala výlety do politické historie, ale copak nestačilo prohodit pár vět o tom, jak vlastně První řád vzniknul a čemu věří? Z filmů víme akorát to, že První řád je pohrobek Impéria, ničí planety, ve vedoucích pozicích jsou uživatelé temné strany Síly a že mají vizuálně odkazovat na nacisty. Jasné jako v pohádce.

"It is the task of the First Order to remove the disorder from our own existence, so that civilization may be returned to the stability that promotes progress. A stability that existed under the Empire, was reduced to anarchy by the Rebellion, was inherited in turn by the so-called Republic, and will be restored by us. Future historians will look upon this as the time when a strong hand brought the rule of law back to civilization."
    ―Kylo Ren, expressing his views on recent galactic history and the goals of the First Order

Tohle říká Kylo Ren v novelizaci Force Awakens, která mimochodem vycházela z prvních verzí scénáře. Holt nemohli věnovat vteřiny stopáže, aby to tam zaznělo. Za prvé ke Kylo Renovi sedí, že podporuje systém, který se snaží zničit chaos, za druhé by tím uznali, že občas lidi prostě dělají špatné věci, protože jsou bezvýhradně přesvědčení o vlastní pravdě a ideologii (yop, to by byl skutečný odkaz na nacisty) a ani k tomu nepotřebují lákání temné strany Síly.

V Rogue One aspoň připustili, že ani rebelové nesou svatí :roll:
  • AvivAviv
    upraveno 16. ledna 2018
    Niečo na ten spôsob bolo zahrnuté v Huxovom príhovore, ale súhlasím že je to poněkud zanedbaná stránka. Bolo by skvelé dať túto repliku do úst i filmovému Kylovi.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Už je to sice delší doba, co jsem nové Star Wars viděl, ale taky si tady do nich trošku kopnu.

Začneme pozitivy:
    Nenatočil to Zdeněk Troška a scénář nenapsal Michal Viewegh.
    Na Daisy Ridley se dobře kouká, ačkoli třeba proti Michelle Pfeiffer nebo Penélope Cruz se kterými hrála v nové Vraždě v Orient expressu (ten film je dost slabý oproti té staré adaptaci ze 70. let) je herecky dost nevýrazná.
    Vypadá to, že po sedmi epizodách marné snahy se konečně zbavíme rebelů.

A teď ta negativa:
    Já chápu, že hrdinové pohádky od Disneyho se nemůžou chovat jako pragmatické svině, a že Luke tam nemůže jen tak napochodovat a všem z prvního řádu usekat hlavy, ale tohle? To jako vážně? Upřímně, to co rebelové předvedli v tomhle díle, za to by měli do jednoho vymřít. Parta totálně neschopných idiotů, kde se každý prostě jenom obětuje aby se pak mohl obětovat někdo jiný. Jen Leia jaksi zapomněla, že není Clark Kent a vesele si poletuje vesmírem.

Rey a Luke - tahle linka měla dostat tak dvacet minut záběrů navíc, třeba místo údržbářky a hňupa. Chtělo to záběry z výcviku, chtělo to víc loru a víc konverzace mezi nimi aby byl u Rey vidět nějaký mentální vývoj a dejme tomu i ten fyzický vývoj (který vlastně ukázali jen jednou scénou). Z Luka se stal totální blb, ačkoli k tomu neměl prakticky žádnou motivaci. Obi-wan se uklidil do pouště protože neměl šanci porazit impérium a dohlížel na Luka. Když impérium padlo, měl Luke všechno co potřeboval, a přesto nedokázal zastavit První řád. Proč? protože scénář... To co Luke předvedl na konci, to snad ani nepotřebuje komentář. Totální fail z jeho strany (fakticky strany scénáře, Mark proti tomu dost protestoval) a naprosto zbytečná "smrt".

Rose a Finn - jasně, figurky Rose vydělají na asijském trhu (na který se produkce hollywoodu zaměřuje víc a víc) hromadu peněz, stejně tak plyšoví Porgové. Ale to je asi tak jediný důvod proč ve filmu jsou. Celá tahle dějová linka je naprosto zbytečná a hloupá a nemusela by tam být.

Kylo-Ren je pořád nejošklivější a nejubrečenější princeznou od Disney. Já myslel, že jsou v módě strong felame characters, ale tady naše dáma v nesnázích je absolutní troska. Vážně doufám, že ve třetím díle umře nějakou extra hloupou a ponižující smrtí, jako třeba že uklouzne po slupce od banánu a nabodne se na roh růžového jednorožce který zrovna poletí kolem. Je mi Adama Drivera trošku líto, že musí hrát takovou dementní postavu. A ne, Kylo-Ren není rozpolcený tragický hrdina, je prostě jenom špatně napsaný.

A ještě otázka pro vás. Všiml si někdo nového, tím myslím vyloženě NOVÉHO soundtracku? Pokud jsem dobře poslouchal, tak se ve filmu neobjevilo ani jedno hudební téma které by už v nějaké variaci nezaznělo v předchozích filmech.

Celkově mi to přišlo horší než TFA, dal jsem na csfd 2* (i to je moc, chtělo by to konečně udělat procentuální hodnocení) a doufám, že už tenhle film hodně dlouho neuvidím. Z kina jsem odcházel ne naštvaný, ale znuděný. Bylo to opravdu hodně nudné.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Everett_Young To se obávám, že jsi vážně přišel pozdě :D Ale tak aspoň krátce. Jestli ti film připadal nudný, tak sleduj flame war, co proti studiu samozvaní fanouškové Hvězdných válek vedou, jako by snad opravdu věřili, že tím něco změní. Jsem si jistá, že už na to někdo někde píše seminární práci. Co se týče nelogiky, tak upřímně řečeno jsem to neřešila. Pokud člověk z toho důvodu dá dvě hvězdy, tak je musí dát i marvelovkám, Avataru, každému fantasy filmu a hororu.
  • Pekný kraťas, autori si museli jeho tvorbu užívať.
  • To s tím pískem je tak pitomé, že mě to vždycky dostane =D
  • @Everett_Young Co se hudby týče, Williamse by měli vyměnit. Jestli lidi nadávají na Rogue One tak určitě ne kvůli hudbě, ta byla super... Williams je vyčerpaný umělec (teda je starej jako Brumbál, kdo by se mu mohl divit) jen už mi přijde že lpění na tradicích jen aby jeho jméno bylo zachováno není dobrej nápad. Hudba k novým SW (i tFA) je prostě špatná.
  • Ako ten motív ktorý bol v traileri bol fajn, neviem prečo ho vo finálnom filme nepoužili.
  • upraveno 16. ledna 2018
  • Ten posledný som už raz videla tuším aj na icefire, je fakt brilantný. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.