Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
13132343637109

Komentáře

• @svoa00 tak já se divím, že ty ten společenský komentář nevidíš
  • Takhle to... Chewbaca sice porga nesní, ale Luke pořád konzumuje ryby a pije mléko, takže vegetarianství a veganství mohou vzít za své. Otázka je, jestli jsou porgové vědomé bytosti srovnatelné s lidmi a Chewim, nebo jsou spíš srovnatelné s rybou.
  • @DanielSvatoš Mám ho hledat i v Kill Bill? Marvellovkách? Každém filmu, kde se objeví nějaká ženská ve vedoucí pozici nebo bojuje? Mám rozebírat, že některá poselství ve Hvězdných válkách se ve filmech objevují už desítky let nebo že některá jsou už v pohádkách?

To je problém s diváky/čtenáři/hráči her dneska. A tak trochu společností obecně. Ta touha být uražený. Mě se zase nelíbily ženské postavy George Lucase a občas bych mohla být uražená z toho, jak s nimi pracoval. No a? Nerozčiluju se kvůli tomu.
  • upraveno 7. ledna 2018
    @svoa00 já nemám ráda ani Leiu ani Padmé, obě aktivistky a bojovnice za všeobecné dobro. Jedné vyhodí před očima planetu plnou lidí do vzduchu...pufff. Druhá se zastává práv slabších a bojuje za demokracii, pak se zatajeným dechem poslouchá o vraždění žen a dětí zaostalých primitivů a žije s očividně narušeným týpkem v zakázaném svazku. Obě mi vždy připadaly, že se cítí jako něco lepšího, bez čeho by se svět neobešel :-D Rey je skromná, naivní, roztomilá, trochu trubka....a nikdo ji nemůže vystát, protože se rychle učí, ach jo.
  • @Aviv Srovnatelní s ptáky. Ta scéna je komediální a vidět v tom něco víc, navíc v popkulturní sáze hollywoodského studia, je naplnění "reading too much into it".
  • @Dreamer Kdybych si chtěla stěžovat na Hvězdné války podobným způsobem jako někteří na feministickou propagandu v nové trilogii, vypadalo by to asi takhle:

OMG! Leia je princezna, co potřebuje zachránit udatným chasníkem!

OMG! Leia a Han Solo, princezna a chuďas! Taková levicová agitka! Jak má jejich vztah realisticky fungovat? Chová se k ní jako macho!

OMG! Padmé je jenom plot device, co Anakina přivede k temné straně. To mě tak uráží!

OMG! Rey je taková Mary Sue, když se ubrání někomu, kdo ji nechce zabít! Proč nemůže mít vnitřní konflikt jako Kylo Ren!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 7. ledna 2018
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 7. ledna 2018
    upraveno 7. ledna 2018
  • Já opravdu opravdu doufám, že ty další Reny uvidíme.
  • @Tyrion Lannister Snoke si s ní s ní pohazuje jako s hadrovou panenkou, takže rozhodně nepřemožitelná není. Ježiši, vždyť i v tom souboji s gardou ji zraní.

Jinak co se týče invence - už jsem říkala, že bych ráda, aby se odvázali víc. Ale upřímně, neznám osmý díl ze série, o kterém by šlo říct, že super mega inovativní. Technicky vzato můžou udělat film s úplně novými postavami na neznámé planetě a nezmiňovat žádnou situaci v Galaxii, nic, ale jak moc by to zase byly Hvězdné války, že jo. Není způsob, jak tohle vyřešit tak, aby se někdo nenaštval.
    @Aviv Doufat můžeme, ale čekejme raději to nejhorší a to, že devítka bude opravdu jen Rey vs Kylo.
  • @flanker.27 Tak já s většinou toho, co píšeš, souhlasím. Postřehla jsem, že SJW chtějí akční hrdinky, ale pak si stěžují, když daná hrdinka dostane nabančeno tak, jak by v dané situaci dostala její mužská obdoba. To je samozřejmě blbost. A požádat o pomoc je u mě znak vnitřní síly a zdravého úsudku u postav obou pohlaví. Zkrátka jsem mluvila o potřebě cítit se uražený. Pokud člověk chce, tak vidí v nové trilogii feministickou propagandu, protože tu jsou tu ženy v pozici síly a kladná hlavní postava je holka (co na tom, že její mužský protiklad je postava zajímavější a že smysl je v tom, že mají spolupracovat, ne že ona všechno zvládne sama, že), tak to tam vidět může. Já ale tu potřebu všechno vidět generovým, rasovým nebo etnickým úhlem nemám.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • AvivAviv
    upraveno 7. ledna 2018
    No jo, ale prosekl ho Kylo a ne díki tomu, že byl mocnejší, ale protože exact words. A mám inklinaci myslet si, že Snoke s něčím podobným rátal.
    A řekněte mi někdo proč neadaptujou ty knížky a komixy, když tam maj tak hezké premisy!
  • upraveno 7. ledna 2018
    @Tyrion Lannister škoda, že neměli koule na to, aby to posunuli takhle daleko do budoucnosti, kde by se nemuseli opírat i staré postavy a raději přišli s vlastním, které by měly jen ta slavná jména. Celkem chápu, že se někomu nové SW nelíbí protože se sice snaží tvářit samostatně a inovativně, na druhou stranu se nedokázali vykašlat na staré známé a jít komplet vlastní cestou. Těžko se jim teď budou obhajovat změny oblíbených charakterů nebo jejich odstřižení od děje po pár minutách na obrazovce.
  • Polovičatá práca.
    @Dreamer Tak ono to naštěstí nebude problém dlouho, respektive už to není problém, protože většina starých známých buď zemřela na plátně nebo mimo něj a celkově po TLJ jsem zvědavej na tu Johnsonovu trilogii, protože přece jenom měl dost svázané ruce tím, že musel navazovat na to, co točil Abrams, takže jsem docela rád, že někdo dostal vlastní trilogii u které bude jden tvůrce, takže bude mít nějakou konzistentnost.
  • @Tyrion Lannister Já nevím, proč třeba nepoužily takové detaily, jako že by v nové trilogii zmínili, že Luke měl ženu, která je už mrtvá. Takové detaily, které jim jinak nic nenaruší.
    @svoa00 Tak byl by to celkem zbytečnej detail, vzhledem k tomu, že žádný děti neměl (i když bůh ví, co si Abrams vytáhne z zadku), ale je pravda, že nějaký krátký věty typu: Lando se uchlastal k smrti, nebo Já jsem zabil všechny rytře z Renu by rozhodně k zahození nebyli.
  • upraveno 7. ledna 2018
  • Bezva nápad. Taky se mi moc líbí Mauluv vzhled. Pro změnu by mohli mít jediho s temným kombom červenej, čiernej a rohov.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.