Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1485486488490491581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @DonPadre Aktuálně mám 2 - jeden z kdysi, který používám na přihlašování se všude možně na stránky, nákupy, atd. a druhý, který používám na důležitější věci - dříve do práce, teď na kurzy, mezinárodní závody, atd. Až budu hledat novou práci, budu si muset založit třetí, protože ten "lepší" je se starým jménem a zatím jsem byla líná :).

Dříve jsem měla ještě 1-2 školní, pracovní, apod. Takže se to časem fakt nastřádalo.
  • Tiež ich mám viacero. Asi dva na zábavu, dva školské a jeden čo má byť taký oficiálny.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mám dva maily, jeden klasický flanker.27, který používám na všechno kromě jediné věci, na kterou potřebuju ten druhý. Ten jsem si byl nucen vytvořit proto, že mi jednoho krásného dne před pár lety oznámili z titulky.com, že prý jsem požádal o zrušení účtu. Netuším, jak na to přišli, ale abych si vytvořil nový profil, musel jsem si založit nový mail. Na nic jiného jej nepoužívám.
  • já mám taky 2 - jeden mám na všechny možné registrace (různé weby jako csfd) a ten druhý je pro důležitejší věci (banka, škola, steam)
  • @undefined 3 - služební,můj nejstarší (pro kamarády) a "slušňácký" pro oficiální věci, příp. pro eshopy, atd.
  • @DonPadre aktuálně mám celkem tři, jeden školní, který používám, jen když to někdo vyžaduje, jeden pozůstatek z dob dávno minulých, který používám k registracím na různé weby a jeden oficiální, který používám k ostatní komunikaci.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já jich mám pět. Dva jako pracovní, dva na soukromé a volnočasové aktivity (ale používám primárně jeden) a jeden na registrace tam, kde kde hrozí riziko většího množství spamu, jednorázové registrace apod.
    Vida, pracovní mě vůbec nenapadnul. Tak napište, že mám tři ať záviděj.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Já mám čtyři. Dva osobní, jeden pracovní a jeden testovací.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Emailových účtů mám asi šest, většina z nich vznikla kvůli online hrám :D

Co se týče voleb, dovolím si trochu toho optimismu. ČSSD taky v roce 2010 předpovídaly velkolepé vítězství 30%+ a dopadlo to úplně jinak. Průzkumy jsou ošidná věc, jak řekl sir Humprey v Jistě pane ministře: "Odmítám věřit průzkumům, které jsem si nezaplatil."
  • upraveno 6. června 2017
    http://zpravy.idnes.cz/britanie-london-bridge-imamove-pohreb-d8u-/zahranicni.aspx?c=A170606_113607_zahranicni_aha

podle mě vcelku důležitý krok a poprvé vyjádření, které vede ke konkrétním činům. Snad by to mohlo některé jedince odradit. Samozřejmě to půjde těžko rozmluvit u frustrátů, kteří se obvykle k podobným útokům uchylují a odůvodní si zločin dle potřeby čímkoliv. Ale jen víc takových činů a kdyby šlo teroristy nějak posmrtně vyloučit a exkomunikovat radikální imámy z řad muslimů (i když zde to půjde těžko vzhledem k neexistenci církve a nějaké jednotící autority) tak ještě líp.
  • @DanielSvatoš tak zrovna tahle fotka byla celkem jasná a podezřívala jsem je, že to děcko si půjčili od náhodného kolemjdoucího :D
    Frustrované kladivo s psychickými problémy, které dosud zdravilo sousedy, zaútočilo před Notre Dame na policistu:
    http://zpravy.idnes.cz/notre-dame-pariz-napadeni-strelba-policista-fzj-/zahranicni.aspx?c=A170606_164723_zahranicni_jj
    A zase jsou všichni překvapeni a šokováni (i když si na to přece musíme zvyknout):
    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/440147-syran-ubodal-v-nemeckem-centru-pro-uprchliky-psychologa.html
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/440156-muslimske-skoly-zazivaji-v-bruselu-rozkvet.html

Hezká ukázka toho, co přesně by se dít nemělo. Každému je jasné, že to jenom pomůže dalšímu narušování sociální koheze a prostor pro radikalizaci životních ztroskotanců, co pár let po škole začnou mít pocit, že Belgie jim něco dluží. Nebo že najednou jsou Lybijci, třeba. Přitom by stačilo zavést zákon o striktní sekularizaci výuky (který by se týkal i soukromých škol). Nebo ho začít dodržovat, pokud ho už Belgie má.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Dreamer Když ono je to těžký - všichni chceme jezdit autem a lidé z těch obcí, kudy jezdí tranzit, si naopak po dostavění dálnice oddychnout. Například Jaroměř musí být totálně zoufalá - před 14 dny jsme jí projížděli v sobotu ráno (asi v 9, takže spíš dopoledne) a byla tam kolona jako prase. Jak to asi musí vypadat ve všední den? Ta silnice je příšerná a kolem ní jsou vesnice, kdy je pár baráků na druhé straně silnice - ti se asi do vsi nikdy nedostanou.

Já jsem proti zbytečnému vybetonovávání/vyasfaltovávání povrchu zemského, ale někdy je i dálnice potřeba.
  • @Krisa Jaroměř u HK? ta je úplně marná :) tam bych nemohl žít
  • upraveno 9. června 2017
    @Krisa tady nejde jen o dálnice a netroufla bych si tvrdit, že zrovna tohle stavby urychlí, je to problematický zákon, který dává člověku zase míň prostoru se bránit, ono ty stavby se dají naplánovat různě, ne jen nejlevnější cestou přes geologicky nestabilní podloží nebo CHKOčka. O kvalitě našich dálnic a opravách nemluvě. Rozhodně ten zákon není dobrý ani prospěšný, stačí se podívat, co se tam snažili jen tak mimochodem protlačit.
    My máme za zadkem taky rychlostní silnici, vede skrz CHKO a její stavba dost zásadně zasáhla do geologického podloží změnila se hladina tok podzemních vod (vyschnutí mnoha pramenů a problémy na různých úsecích silnice), s dálnicí jsou kvůli tomu opakované potíže...soudruzi moc na EIA a spoustu dalších aspektů za minulého režimu nehleděli a prostě to střelili tam, kde bylo místo, snad se k něčemu podobnému vracet nemusíme. Připomínky veřejnosti a spolků ke stavbám mají smysl. Nežijeme v zemi pánů a poddaných, ale v demokratickém státu.
    @DanielSvatoš Jo, přesně ta. D11 je tu fakt potřeba jak sůl. Kvalita života se tam zvedne okamžitě.

@Dreamer Jasně, že připomínky mají smysl, ale občas mi přijde, že se řeší kdejaká čemeřice, ale to, že lidem jezdí pod oknama desítky kamionů, praskají jim baráky, už se tolik neřeší (vyhnáno do krajnosti). Jasně, že je blbý vést dálnici přes CKHO, když je možnost to objet, ale vést tranzit přes centra obcí je taky na prd.
    @Krisa zajímavé, ono ta ojedinělá čemeřice je slyšet víc, než skutečné problémy, na které se díky tomuhle systému, kdy měly různé spolky možnost se vyjádřit, přišlo. Na tuhle argumentaci jedním motýlem na vymření a podobně už začínám být docela alergická, pak se za tím můžou ztratit například hlasy místních, kteří ze stavby mají odůvodněný strach, protože každýmu může prasknout žilka z ekologů. Ono by možná šlo najít i trasu mimo výskyt té čemeřice. Kamiony v obcích a obecně na našich silnicích jsou problém, to by šlo vyřešit vyššími poplatky, aby se dopravcům nevyplatilo vyhýbat se mýtným branám. Jedná se ale o mnohem složitější problém, který se klasicky tímhle zákonem smetl ze stolu, což ovšem neznamená, že se u nás dálnice budou stavět rychleji a snáze...to tedy rozhodně nebudou :) protože tyhle zmedializované "ekoteroristické" kauzy jsou obvykle jen špička ledovce problémů s různými stavbami silnic a obchvatů.
    Na druhou stranu, bude zajímavé sledovat, na co teď bude ŘSD a naše vláda vymlouvat, když jim z repertoáru vypadnou různé občanské spolky a ekologové.
    A zákon se nevztahuje pouze na stavbu silnic, dovedu si představit, že v kombinaci se zákonem o Národních parcích by to pár lidem udělalo opravdu velikou radost. Ještě, že ten neprošel...
    upraveno 9. června 2017
    @Dreamer Vidíš, já bych třeba motýla na vymření zachraňovala. (Jinou trasou.)
    Místní vždycky budou proti, protože místní jsou přirozeně proti něčemu, co má být u nich, komu by se to taky líbilo, to je jasné.
    Ono je to celéhrozně složité, nikdy asi nebude ideální stav (nebo se k němu přibližující), ale zdržování obchvat a dálnic je tu dost tristní (za nás můžu připomenout paní Havránkovou).
    @Krisa ovšem řešit to touhle konkrétní novelou je špatné, zjisti si podrobnější info včetně toho, co tam chtěli přidat na vylepšenou, není čemu tleskat ;-)
    Je to jen mávání červeným hadrem před očima veřejnosti, stavby to nezrychlí.
    @Dreamer Konkrétně o téhle novele si moc pozitivního nemyslím, ale řešit by to chtělo (bohužel asi nevím jak a navíc by se mě ani nikdo neptal :( ).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.