Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Dříve jsem měla ještě 1-2 školní, pracovní, apod. Takže se to časem fakt nastřádalo.
Co se týče voleb, dovolím si trochu toho optimismu. ČSSD taky v roce 2010 předpovídaly velkolepé vítězství 30%+ a dopadlo to úplně jinak. Průzkumy jsou ošidná věc, jak řekl sir Humprey v Jistě pane ministře: "Odmítám věřit průzkumům, které jsem si nezaplatil."
podle mě vcelku důležitý krok a poprvé vyjádření, které vede ke konkrétním činům. Snad by to mohlo některé jedince odradit. Samozřejmě to půjde těžko rozmluvit u frustrátů, kteří se obvykle k podobným útokům uchylují a odůvodní si zločin dle potřeby čímkoliv. Ale jen víc takových činů a kdyby šlo teroristy nějak posmrtně vyloučit a exkomunikovat radikální imámy z řad muslimů (i když zde to půjde těžko vzhledem k neexistenci církve a nějaké jednotící autority) tak ještě líp.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/439947-cnn-aranzovala-v-londyne-hrstku-muslimskych-demonstrantu-do-zaberu.html
VERY FAKE NEWS
http://zpravy.idnes.cz/notre-dame-pariz-napadeni-strelba-policista-fzj-/zahranicni.aspx?c=A170606_164723_zahranicni_jj
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/440147-syran-ubodal-v-nemeckem-centru-pro-uprchliky-psychologa.html
Hezká ukázka toho, co přesně by se dít nemělo. Každému je jasné, že to jenom pomůže dalšímu narušování sociální koheze a prostor pro radikalizaci životních ztroskotanců, co pár let po škole začnou mít pocit, že Belgie jim něco dluží. Nebo že najednou jsou Lybijci, třeba. Přitom by stačilo zavést zákon o striktní sekularizaci výuky (který by se týkal i soukromých škol). Nebo ho začít dodržovat, pokud ho už Belgie má.
Já jsem proti zbytečnému vybetonovávání/vyasfaltovávání povrchu zemského, ale někdy je i dálnice potřeba.
My máme za zadkem taky rychlostní silnici, vede skrz CHKO a její stavba dost zásadně zasáhla do geologického podloží změnila se hladina tok podzemních vod (vyschnutí mnoha pramenů a problémy na různých úsecích silnice), s dálnicí jsou kvůli tomu opakované potíže...soudruzi moc na EIA a spoustu dalších aspektů za minulého režimu nehleděli a prostě to střelili tam, kde bylo místo, snad se k něčemu podobnému vracet nemusíme. Připomínky veřejnosti a spolků ke stavbám mají smysl. Nežijeme v zemi pánů a poddaných, ale v demokratickém státu.
@Dreamer Jasně, že připomínky mají smysl, ale občas mi přijde, že se řeší kdejaká čemeřice, ale to, že lidem jezdí pod oknama desítky kamionů, praskají jim baráky, už se tolik neřeší (vyhnáno do krajnosti). Jasně, že je blbý vést dálnici přes CKHO, když je možnost to objet, ale vést tranzit přes centra obcí je taky na prd.
A zákon se nevztahuje pouze na stavbu silnic, dovedu si představit, že v kombinaci se zákonem o Národních parcích by to pár lidem udělalo opravdu velikou radost. Ještě, že ten neprošel...
Místní vždycky budou proti, protože místní jsou přirozeně proti něčemu, co má být u nich, komu by se to taky líbilo, to je jasné.
Ono je to celéhrozně složité, nikdy asi nebude ideální stav (nebo se k němu přibližující), ale zdržování obchvat a dálnic je tu dost tristní (za nás můžu připomenout paní Havránkovou).
Je to jen mávání červeným hadrem před očima veřejnosti, stavby to nezrychlí.