tenhle rok jsem moc seriálů neviděl ale Quarry byl nejlepší pak Stranger Things a poslední místo na bedně je asi pro Westworld počítám jen začínající serialy (takže bez Narcos)
@flanker.27 No bez ohledu na to co si o tom seriálu myslíš, tak to s půlkou civilizovaného světa mlátí jak epileptickej záchvat ;) Takže je to asi na místě, ale tu melodii tam prostě neslyším, asi nemám cit na podprahové reklamy :D
@flanker.27 je dost podobný, povrchní, ale bez předlohy, po které by mohl člověk sáhnout, když chce něco víc, než pěkné exteriéry a ty Hopkinsovy proslovy....to si radši konečně přečtu Nadaci. Navíc je to strašlivá nuda a tváří se to jako objev století.
@sfik Jo, Hře o trůny taky vzdaly poctu záběry na hory mrtvol. Nebo zabíjením lidí, co se objevili ve scéně, kde umřou, takže nám jsou u pr...e. Nebo tím, když postavy jednají "nečekaně" (čti jednají tak pro "shock value") Ta protilidská propaganda je pravděpodobně pocta True Blood. Jedinou originalitu, kterou HBO hledá, je nejspíš to, že kdykoliv se WW začne střílet, změní se seriál ve videohru. /sarkasmus vypnut :twisted:
Jinak jsem nepochopila, co přesně má to vědomí Dolores obnášet. (Znovu)objevení možnosti zabíjet?
@Dreamer Jenže když se eště k tomu na tebe jeden idiot vzteká, že celej vesmírnej program je výmysl, protože raketový motory ve vákuu nefungujou (a země je přece plochá), tak si prostě musíš ulevit.
@DanielSvatoš Posunuju si tužku po stole. Moje vláčky mi už dávno zprivatizoval synovec.
@flanker.27 Já byl v létě v kostele a WestWorld mě bavil o dost víc (a to těch 10 epizod je desetkrát delších než mše u nás) - ale je pravda že kostel mě neba protože si nechodím pro tu sušenku..
@derfel Tak oni nevysvětlovali spoustu věcí, včetně toho na co ses ptal. Prostě to tak je..
A poslední království sleduju na fb a krom toho že jsou nově na instagramu a pár citátů z první série jsem nnic jiného nezaznamenal..
Edit: tak jsem tam vyštrachal fotku s Alfrédem - "Happy Halloween from our King (and a prop) from the set of The Last Kingdom where we're currently filming Season 2!!!"
@flanker.27 tys měl vždycky o lidech příliš vysoké mínění... nezapomínej na to, že většina lidí by byla po lobotomii zhruba stejně chytrá jako před lobotomií. Pořád jsou to jenom zvířata, akorát že s trochou toho vzdělání a systémem, který nedovoluje, aby se každý jako zvíře choval (proto taky nesnáším ty stupidní hipíky a jejich "zrušíme všechny systémy a budeme si žít jak budeme chtít"). Sám dobře víš, že kdybychom neměli nastavený přísný systém trestů (sice ne biblický, ale právní) tak by se většina společnosti totálně urvala ze řetězu. Většina lidí nad sebou prostě potřebuje nějakého strašáka, ať už je to pohádková bytost z Bible, nebo třeba diktátor v Rusku (a jo, Rusáci diktátora potřebují jako sůl). Navíc, vždycky je snazší dovolávat se zavinění nějakou "vyšší silou" nebo předurčením nebo nějakou podobnou kravinou. Lidi to z jejich pocitu zbavuje odpovědnosti a potřeby něco s tím dělat. Ono je vždycky snazší říct, že je něco boží vůle, nebo se prostě pomodlit v kostele a myslet si, že je všechno v pohodě, než přijmout zodpovědnost za to co lidi dělají. Což je sice dost hloupé, ale jak sis jistě všiml, lidi to prostě mají odjakživa v povaze.
Ale jinak s Westworldem se dost pleteš. Už jen proto, jak si tam Hopkins do těch dvou blbů hned v druhém díle docela pořádně kopl. Není tam ani zdaleka tolik násilí, ani zdaleka tolik sexu nebo stupidních bordelových scén. Jasně, pokud to budeš sledovat jako western s roboty, tak to bude vážně nuda. Ale pokud se ponoříš do té "kde-je-ještě-robot-a-kde-začíná-vědomí" linky (což řešit je celkem aktuální a sám dobře víš, jak jsme se nedávno na podobné diskuzi zasekli), tak to nabírá hned docela jiný rozměr. Jasně, i tam jsou logické kiksy (což jsou i třeba v Interstellaru), ale není jich zdaleka tolik jak bych očekával, navíc Nolan nad nimi drží docela tvrdou ruku. Každopádně doporučuji minimálně kouknout na pilotní díl a neházet předem terminátora do žita.
Komentáře
Btw. a co ty samurajové? Frančíza pro Japonsko? :)
EDIT: došlo mi, že jediná jména, která si pamatuju jsou Dolores, Ford a Bernard, ostatní musím gůglit :-k
počítám jen začínající serialy (takže bez Narcos)
Jinak jsem nepochopila, co přesně má to vědomí Dolores obnášet. (Znovu)objevení možnosti zabíjet?
@DanielSvatoš Posunuju si tužku po stole. Moje vláčky mi už dávno zprivatizoval synovec.
A poslední království sleduju na fb a krom toho že jsou nově na instagramu a pár citátů z první série jsem nnic jiného nezaznamenal..
Edit: tak jsem tam vyštrachal fotku s Alfrédem - "Happy Halloween from our King (and a prop) from the set of The Last Kingdom where we're currently filming Season 2!!!"
Ale jinak s Westworldem se dost pleteš. Už jen proto, jak si tam Hopkins do těch dvou blbů hned v druhém díle docela pořádně kopl. Není tam ani zdaleka tolik násilí, ani zdaleka tolik sexu nebo stupidních bordelových scén. Jasně, pokud to budeš sledovat jako western s roboty, tak to bude vážně nuda. Ale pokud se ponoříš do té "kde-je-ještě-robot-a-kde-začíná-vědomí" linky (což řešit je celkem aktuální a sám dobře víš, jak jsme se nedávno na podobné diskuzi zasekli), tak to nabírá hned docela jiný rozměr. Jasně, i tam jsou logické kiksy (což jsou i třeba v Interstellaru), ale není jich zdaleka tolik jak bych očekával, navíc Nolan nad nimi drží docela tvrdou ruku. Každopádně doporučuji minimálně kouknout na pilotní díl a neházet předem terminátora do žita.
@Aviv lépe bych to neřekl :-)