No je to jen taková stylizovaná ilustrace. Všechny meče jsou velikostně srovnané, aby vedle sebe dobře vypady. Barvy jsou upravené podle rodu majitele. Proto je ten Oathkeeper azurový. Spíš je to takový grafický přehled než reálné ztvárnění zkutečné podoby. Ona taky víc jak polovina z nich je v sáze jen zmíněna a neví se jak přesně vypadají.
@Monte Karstark: Tak ono ani u těch detailně popsaných nevíš jak přesně si je Martin představuje a tak mohou být ztvárněny tisícem a jedním způsobem (a ani jeden nemusí být "správně")... :o) Jinak přehled zajímavý, jen jsem si při prohlídnutí uvědomil tyto nepřesnosti, tak jsem je zmínil... Jinak kromě těchto mečů byly v Písni zmíněny ještě další 3 dosud existující zbraně z VS - arakh, sekera a dýka s rukojetí z dračí kosti.
Ještě jsou tam nějaké z historie, které se ztratili a neví se kde jsou. Jestli si dobře pamatuji, tak během Tance draků zemřel nějaký ser/lord a jeho meč se ztratil. A Royceové a Hightowerové taky měly po jednom. A za zmínku jistě stojí také Úsvit, který sice není z VS ale má údajně podobné vlastnosti.
Tiež som sa na to pozeral štýlom: ,,Aký sympatický chlapík. Vôbec nevyzerá ako typ, ktorý upadne do paranoidných záchvatov a pokúsi sa odpáliť celé mesto veriac, že povstane z plameňov ako drak." =D
@CervenKa Je tam napsáno Vezhof, což je ale jen seriálové jméno. Knize toto pravděpodobně vůbec nezaznělo. Tam to byl prostě jen Velký hřebec nebo prostě nějaký kůň :-)
Komentáře
Jinak kromě těchto mečů byly v Písni zmíněny ještě další 3 dosud existující zbraně z VS - arakh, sekera a dýka s rukojetí z dračí kosti.
EDIT: ten smích, takhle se určitě směje pokaždé, když píše kapitolu, kde umírá Stark :anxious:
je to hodně starý ale až teď jsem na to narazil :D
Jak se jmenuje ten poslední (dothracký)? Neumím to přečíst a nepamatuju si, že by měl nějaké jméno...
https://vine.co/The.Dancing.Doge na tomhle budu chvilku ujíždět
Asi si idem vybrať nový avatar.