Star Wars: Síla se probouzí !!POZOR SPOILERY!!

upraveno 21. prosince 2015 v Film a televize
1910121415109

Komentáře

• @Gepeto: "Rožni" v češtině je velmi příjemný imperativ od slovesa rožnit. (Chybí mi tu Homer-smajlík... Hmmmm, rožnit...)
    Jinak "rožni" se i v Čechách zvláště na vesnicích používá jako lidová odvozenina z rozžehnout... každý měšťák by ovšem řekl rozsviť.
  • To bude tím, že "rožni" ve spojitosti s domácím osvětlením zní... tragicky.
  • i vesničani z okolí Jičína říkají "rozsviť"
  • upraveno 7. dubna 2016
    měšťáci z východních čech říkají "rožni"
  • Moraváci taky "rožní" :)
  • JayJay
    upraveno 8. dubna 2016
    @Mellien: fakticky ne, protože i v žárovce EDIT: "se vlákno" rozžhaví, tedy žhne.
    @Jitka @Denebola @DanielSvatoš: Ano zvolil jsem jedno kritérium, nikoli 100% platné. Přesnější je, že výraz "rožni" se častěji slyší od lidí z východní části republiky, od lidí starších a od lidí z vesnic (mimo náplavy a sateliťáky)... Prostě spíš to zazní od bodré moravské babky, než od vystajlovaného MBA (MladejBlbejAmbiciózní) manažera.
  • @Jay Jo, to chápu. Vlákno se žhaví. Ale jde mi spíše o tu činnost, se kteoru to máš spojené. Když máš v pokoji tmu a nevidíš už na čtení (např), tak si chceš přece posvítit, využít světlo. Nejdeš k vypínači s cílem rozžhavit drátek, ale osvítit pokoj, ne? :D Zkrátka mi to přijde postavené na hlavu, ale samozřejmě to je čistě můj problém :O
  • Když se zapalovala louč/petrolejka/svíčka tak to taky nebylo kvůli tomu ohni jako takovému a kvůli tomu aby byla spálena louč/petrolej/svíce (to na tom naopak bylo zrovna to negativní... krom rizika, manipulace s otevřeným ohněm...), ale taktéž s cílem osvítit pokoj... =D
    Kdybys řekl, že to nemá logiku u zářivek/LEDek tak neřeknu ani popel, natolik daleko moje technické znalosti nedosahují,... ale podle teploty z toho (na rozdíl od žárovky) laik žhnutí dokázat nemůže... :o)
  • @Mellien když se nad tím zamyslíš, takové sousloví "postavit vodu na čaj" je taky pěkná blbost :D. Nemůžeš to brát tak doslova ;).
  • @hodor_the_king Já to neříkám, ani nikdo v okolí, takže nemohu soudit :D
  • @Mellien a jak to v tom případě vyjádříš, když ne takhle? :-k
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @hodor_the_king "dať variť vodu na čaj"
  • JayJay
    upraveno 9. dubna 2016
    Voda na čaj je ustálené spojení...
    stejně jako skleničky jsou skleničky i když jsou z plastu...
    ostatně já ohledně běžných frází perlil na jedné plavbě (větrno, trochu houpalo)
    - "Koukni, jestli je polívka na vařiči" "Není,... je to dobré, je v hrnci".
    - a pár hodin nato (už v přístavu, půlka posádky mě nevyjímaje chvíli před tím krmila rybičky,... trochu víc houpalo) si kapitán sedl do salonu, nacpal se k prasknutí a komentoval, že "má v bříšku jak v pokojíčku"... tak jsem se nadzvedl a říkám "Já taky, mám vystěhováno a má se mi malovat (což byla shodou okolností pravda...)"...
    Ale to jsme trochu OT... takže Sílo vstávej! Kolik je hodin?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tohle určitě znáte, tentokrát ovšem s novou hudbou a stylovým úvodem...

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • Tvl co to je za gobblina? :D
  • @sfik: Ad "Goblin"... třeba to je fake a má hrát mladšího Yodu... :o)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Monte Karstark S nějakou úpravou vizáže by to rozhodně šlo, nicméně na téhle fotce vypadá spíš na Žvejkala.,..
  • Teď jsem koukal na kus episody 7 a říkal jsem si, že kdyby se to natáčelo u nás, tak by Kylo Rena hrál Pavel Liška :D
    (to jen taková myšlenka která chtěla ven)
  • @sfik: Mě to tedy nenapadlo, ale něco na tom je... :o)
  • AvivAviv
    upraveno 20. dubna 2016
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Aviv Tak třeba Poeho bych hrál já :-) :-) :-)
  • Poea by hrál David Prachař.
    Rey určitě Tereza Voříšková, tu teď dávaj všude. Akorát by nevyrostla na Jakku ale na nějaký průmyslovo-smogový planetě, aby se vysvětlil ten její vyhulenej hlas :D
  • JayJay
    upraveno 21. dubna 2016
    @Aviv: Harrisona Forda třeba Marek Vašut nebo Rosák,... v nejhorším Čmaňa, princeznu Leiu dejme tomu Jana Štěpánková (ne že bych znal, ale wiki pomohla :o)), a do dalších pokračování by mohli obsadit Holinu Obrovskou jako někoho ze Žába-Hadových potomků. Však ono by se to poskládalo... :o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @sfik Ale prd, narval bych tam Michalinu Olszańskou. Ta má teď starpower ;-)
  • @Monte Karstark jenomže ta mluví polsky a v hvězdnejch válkách frčí basic :D
  • @Monte Karstark: Kdepak, ta bude spíš natáčet pokračování Pulp Fiction (Mia přežila, že?)... :o)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.