Historie vojenství, od kyje k pušce

upraveno 12. ledna 2011 v Rozličný pokec
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
16566687071126

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Achileus Tak to to dopadlo ještě dobře. Nedávno jsem na tabletu psala zprávu na Skypu a změnilo to každé druhé slovo, že si adresát myslel, že se mi vrátily horečky :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. února 2016
  • @Achileus: A to ti dovolilo napsat "Autocoreckt"? :o)
  • upraveno 25. února 2016
    Hmmm tak nakonec to vypadá, že ženy bojují i na linii proti ISIS
    http://syria.liveuamap.com/en/2016/25-february-clashes-continue-north-of-khanaser-isis-has-destroyed

To už ten režim musí být hodně zoufalý.
    Ano, je skutečně zoufalé hledat záminky ke kritice boje proti ISIL :twisted:
  • @Amaroun A divíš se, když borci tak odvážně zdrhají do Evropy?
  • @Amaroun: V zásadě něco proti emancipaci? Podle mě každá žena, která se v takovém konfliktu postaví se zbraní v ruce ozbrojenému nepříteli (obecně, v zásadě nezáleží, na které straně konfliktu) je mnohem lepší příklad emancipace než "kvótové kvočny", které se snaží požadovat "zrovnoprávnění" stanovením kvót (ale samozřejmě jen někde).
    Ostatně bojovnice z řad Kurdů jsou dost proslulé svojí odvahou. A pokud bojují s vědomím, že můžou být zajaty, tím spíš mají můj respekt.
    Jo, třeba proto, že v "režimu" občas museli doma mejt nádobí =D
    upraveno 25. února 2016
    Zvěstí o budoucím uspořádání Sýrie minimálně jako ferderace přibývá:
    http://en.hawarnews.com/msd-co-president-ehmed-three-federal-regions-will-be-formed-in-syria/
  • @Amaroun Ty si vtipálek :D Netvrdím, že nikdo neutika z těchto důvodů, ale většina to určitě není...
    Tak poctivě přiznejme, že průzkumy s takovými výsledky byly skutečně prezentovány. Otázkou je spíš jejich validita za situace, kdy většina tázaných nijak neudává svoji totožnost a není jak ověřit skutečnou zemi původu ani důvody útěku, když přiznejme si "vyjádření strachu z režimu" je celkem spolehlivým způsobem, jak získat status uprchlíka. Leč viděl jsem i jiné ankety (které jsou samozřejmě zatížené stejnou mírou skepse) prezentující opačné výsledky. Ale jak jsem linkoval ten článek výše, jsou to momentálně oblasti kontrolované vládou, kam se lidé vracejí, to je pro mne hodnověrnější než průzkumy a ankety.
    upraveno 25. února 2016
    upraveno 25. února 2016
    @Amaroun Pokusím se ti odpověďět tvou řečí: :applause: :wall:

Opravud je pro tebe směrodatné tvrzení lidí, kteří vůbec nemusí být ze Sýrie? Ne, nepřiznají se, že přišli ze země, kde je relativní klid a chtějí se jen mít lépe (což je zcela pochopitelné, ale v takovém kontextu a měřítku to není realizovatelné a především je to protiprávní!). A opět, pokud se jednalo o to viz průzkum, tak proč v tak nebezpečné lokalitě (kde jak udávají, jim šlo o život), nechali jako velcí hrdinové manželky, děti... (v 50% viz tvá anketa) Ale to by bylo stále dokola.

Až budou žádat o azyl správou cestou, ukážou doklady atd...

No, jedna věc je někoho osočit, jedna je mít příslušnou evidenci...
    http://www.novinky.cz/domaci/394450-vse-co-jsem-popsal-mohu-dolozit-rika-martin-herzan-obvinovany-ze-lzi-o-migrantech.html
    Zvláště se mi líbí, jak člověka, který byl na místě, poučují lidé, kteří na místě nebyli, jak moc tomu nerozumí =D
    Tak například Adopt a Revolution coby jedna z organizací stojící za průzkumem je přímo zaměřená na finanční podporu povstalců, ehm, to je nestrannost sama =D
  • @Amaroun Jasně, protože v celé Sýrii mají stejný přízvuk a rozhodně neumí společně Arabsky, takže hend poznám, kdo je odkud podle hlasu. To si běž vykládat někomu jinému :) A v případě, že daný Syřan, který pokládá otázky, pozná, že se jedná o ne-syřana, ho půjde jistě hned napráskat =D

upraveno 25. února 2016
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 25. února 2016

• 4:57 dat accuracy
    @Gepeto Asi ne. Já jsem nic nevyvracel, když Suchoj Su-27 sem dával dotazníky ohledně Šarii, i přesto mi byl ten pocit, že by to mohla, být pravda dost nepříjemný. Pokud to tak je a neukáže se jiný průzkum, tak to prostě přijmu. A upřímně nevím, proč by to měla být pokulhávající důvěryhodnost? Pokud nepředloží někdo nějaký důkaz (například v podobě vědeckého článku), že ten průzkum byl dělaný naprosto blbě, tak nemám důvod pochybovat. "pokulhávající důvěryhodnost" - to je vaše/tvoje interpretace.
    @Amaroun Já neříkám, že je něco na 100% takové a makové. Mám jen jisté pochybnosti o průzkomech založených na podobném rázu. Kdy se neví o dotyčných nic bližšího a mohlo se jednat o kohokoliv. "Jedna paní povídala" tak můžeme zaměnit za "jeden uprchlík povídal". Věřit slepě všemu napsanému...

Jen mi přijde úsměvné tvé pohoršení nad tím, že za jednu ze stran bojují ženy. A) Proč by nemohly? B) Už ti nevadí, že muži nebojují z důvodu snažšího života a nechali manželky, aby se s tím marastem vypořádaly po svém. Najednou jsou to chudáci uprchlíci utíkající před režimem (i když si pak hlasitě stěžují na úroveň služeb v Německu... rychle zapomněly na život ohrožující trápení, což?)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.