Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Jak Zemana nemusím, tak je asi tak tucet výroků (jednalo se o virózu... eh, to mu vyčítat nejde, tím definoval docela geniální eufemismus... :o)), svévolných aktů za hranou slušných mravů, ústavních zvyklostí a dost možná i zákonů (držení u koryta Mynáře, vlády "odborníků", nejmenování profesorů,...) a lží (budu prezident sjednotitel), které mu lze vyčítat spíš. V tomhle případě se z mého pohledu za kašpary projevili spíše politici ke kterým mám ideově obecně mnohem blíže - jmenovitě Němcová, Kalousek.
Ale co, ono to není zdaleka poprvé, co je politik "bytostně" spjat s výrokem, který byl jednak marginální, jednak jej v dané podobě neřekl a na rozdíl od té zkomolené podoby dával původní výrok v daném kontextu smysl. Namátkou:
1) Paroubek "Dluhy se neplatí" vs. Žádný stát v současnosti nesplácí své dluhy, ale pouze platí úroky
2) Kalousek "Nehrozí ekonomická krize" vs. Nehrozí bankovní krize - v podstatě mluvil o tom, že banky (díky tomu, že staví v ČR na poplatcích) nebudou v ČR ohroženy změnou úrokových sazeb (aniž by tím říkal, že vysoké poplatky jsou obecně "dobře", jen že v danou chvíli to je přínos)
Popravdě, ze současných kauz jsem spíše zvědal na polského kamioňáka,... myslím, že včerejší začátek byl luxusní zážitek...
Za takovou větu (přesněji dvě věty hned po sobě) by měl být mluvčí přibit za jazyk k městské bráně...
Nadsázka alert konec!
@Amaroun: být prezidentem dolních 10 mil se dá chápat různě... v zemi která má de facto 10 milionů obyvatel to může být v podstatě interpretováno podobně jako "prezident sjednotitel" (což teda skutečně "dokázal" :o)) Případně při doslovném chápání dle aktuální hodnoty - 10 538 275 to můžu chápat tak, že sám prohlásil, že na ten půlmilion sere a že jejich zájmy hájit nebude (a tak jsem to chápal já, akorát tím půlmilionem nejspíše myslel podvodníky, a podobnou svoloč...).
Smutné je, když se k tomu půlmilionu hlásí i slušní lidé (ano, myslím, že slušný jsem :o)) a jsou za prohlášení "že není mým prezidentem" peskováni, že přece byl demokraticky zvolen (ano byl, ano je prezident ČR, ale "mým" prezidentem není, přeci se nebudu hlásit k těm "dolním 10 milionům" :o))... a mám pocit, že o místo v tom půlmilionu by se strhla docela mela... (přeci jen protikandidáta volilo víc... a kolik z nich je s tím na Hradě spokojeno -a ostatně i z jeho voličů- je docela hádanka) :o)
Pro mě je nevolitelný, to však neznamená, že budu hledat problémy ve všem, co řekne/udělá. Kdyby si zbytek politického spektra zametl před vlastním prahem...
Zkrátka tohle nejsou důvody ba ani indicie pro to, proč někoho ne/volit.
prostě on si jako vetšina politiků nevybírá Východ nebo Západ ale krituzuje obě strany podle jednotlivých problémů
Teda vůbec nevím, kde začít. Takže muslimové jsou takové speciální sněhové vločky, jsou jiní než všechny ostatní minority v Británii a jenom vůči nim je neuctivé vůbec předpokládat, že se integrují. A že prý jsou civilizovaní dost. Jo, jasně, proto svoje dcery posílají do Afriky na obřízku a porušují tím britské zákony a jejich mládež v ganzích terorizuje okolí, protože britské zákony jsou jim rovněž u zádi. Vyhodit ze země imány, co hlásají, jak moc muslimové musí nenávidět Británii, je taky výraz neúcty? Ježišikristě, a to se někteří novináři i politici na západě diví, proč ty obohacovače nesnášenliví zaostalí postkomunističní pseudo-Evropani absolutně nechtějí.
A jestli si ten pán myslí, že Britové jeho teze přijmou, tak je vůbec nezná. Jinak by všude na internetu nenadávali třeba na třetí generaci Pákistánců, kteří při kriketu pořád fandí Pákistánu. Jediný důvod, proč tam nemají daleko větší konflikty, je ten, že se z okolí takových spoluobčanů často rychle stěhují.