Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1355356358360361581

Komentáře

• Je totiž zřejme zhnilej viď?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 23. ledna 2016
    @Dreamer Máš pocit, že se situace zlepšuje? Drobně asi ano, ale nic moc to není a nebude to tu lepší dokud stát budou řídit prověřené kádry, které se v politice pohybují od začátku 90. let, a dokud bude vysoký post ve státní správě, nebo podniku nástrojem k vlastnímu obohacení.
  • No pořád lepši než Strašný lesů pán. :-)
    @Amaroun Cože, Vilém a Karel Hynek Mácha se vrhli na politiku? :-)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun V Americe mají Bushe mi budeme mít Stropnické
    @Tyrion Lannister Nakonec se natočí dokument synové a dcery Martina Stropnického...
  • @Tyrion Lannister Matěje bych dekapitoval už jenom za tu hrůzu co mu roste pod nosem :D Otce bych dekapitoval za příslušnost ke koblihové straně. Veroniku Žilkovou bych dekapitoval. Tolik k jejich rodině. LOL ale jejich přirovnání ke Kennedyům nebo Bushům :D
  • Hele, nechcete raději rovnou udělat třetí defenestraci? :D
    @Aviv Čtvrtou :-D Druhá proběhla v roce 1483, vyhazování neoblíbených politiků z oken je v ČR národní sport, i když tato úžasná národní tradice v poslední době upadá :-)
  • AvivAviv
    upraveno 23. ledna 2016
    A kdy byla třetí?
    Jo, strašlivě smutné. Ale nevzdávejte to! Věřím, že vhodnou prezentaci dokážete tamojší mládež zajmout a objasnit jim taje i nádheru zvyku jejich předku natolik, že se stanou jeho svědomitými udržovateli. :D
    @Aviv 1618 :-)
    Tradice se musí udržovat, obzvlášť pokud jsou úspěšné a léty prověřené :-)
  • A navíc maj ten rázovitý puvab a radostní cílevědomou atmosféru. Tyhle tradice, to je takové zušlechťování lidu, zdroj hrdosti, spusob jak zmysluplně využít čas a jak se spájet s lidmi, dokonce i s těmi, se kterými se jindy nedružíte. :D
  • @Amaroun Až podle toho, jestli Hillary vyhraje nebo ne... Jestli ne, tak se do toho Agáta pouštět nebude. Je to ostatně rozumná holka..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • upraveno 24. ledna 2016
    @Amaroun A už zase ten negativní přístup. Jako že Češi jsou na technokratická řešení (opravdu?). Já jsem tím měla na mysli, že se tu nedojímáme nad každým uslzeným příběhem a nemáme mesiášský komplex. A ti lidští Holanďani mimochodem silně profitovali z plundrování kolonií a obchodu s otroku a co se týče nacistické kolaborace mají dost máslo na hlavě, takže jejich lidskoprávní armáda nejspíš bude bičovat "bílou vinu".
    @svoa00 Tak jejich armáda se Němcům postavila na odpor, navíc byla chabě vyzbrojená, ale držela se... Ne jako armáda jistého nejmenovaného státu, jehož představitelé to vzdali bez jediného výstřelu
  • @svoa00 mluví o kolaboraci a ne o tom jak se kdo bránil a nebránil to jsou dost rozdílné věci
    @DanielSvatoš To byla reakce na kolaboraci, u nás taky nebylo kolaborantů málo..
  • AvivAviv
    upraveno 24. ledna 2016
    Mně by jen zajímalo, jak by jste vy jednali v té době, obzvlášť kdybyste měli odpovědnost za nějakej ten houf lidí (rodina nebo i víc). Ono se hezky spíva "kto za pravdu horí...", ale v praxi... Nejsem z kolaborantu šťastná, jenže myslím, že jsou daleko horší poklesky a nemohu říct, že bych se za žádnou cenu jedním nestala, kdyby okolnosti moc tlačili.
    Profitovali, neprofitovali, maslo, nemaslo, existuje pojem pokánie a kompenzácia tiež nie je ojedinelá. Proste zmenili názor a ikeď neviem povedať, nakoľko je to úprimný a nakoľko imidžový humanizmus, viem si predstaviť ako po neslávnej minulosti začnú robiť všetko preto, aby to vyvážili stoosemdesiat stupňovým obratom. Minulosť nezmeníš, ale prítomnosť je len a len tvoja. Jestli na to jdou správně se ještě ukáže.
    @Aviv No nevím u takových sviní jako Moravec, Biľak, Kodler, Indra, Švestka a Kapka bych na nějaké svědomí nevěřil...
  • No není kolaborant jako kolaborant. Já si skrátka myslím, že kromě bezskrupulózních prospěchářu tam bylo i hodně lidí co se prostě třeba báli, nebo něco jiného.
  • No, takovej kolaborant aby si zkrátka dopředu rozmyslel co ho čeká... Že to s nimi posléze nedopadá nejlépe :)
  • upraveno 24. ledna 2016
    Na Slovensku su s platmi podobne problemy. Zajtra je strajk ucitelov, vela skol zostane zavretych alebo s obmedzenym vyucovanim. Kedze som....ehm....v strede diania, citacia jedneho sukromneho mailu, aby ste mali predstavu: "Primator za SMER hrozil riaditeľke školy, že pokiaľ učiteľský zbor vstúpi do štrajku, tak mesto zruší pridelené prostriedky na rekonštrukciu školy."

Len na porovnanie, na Slovensku maju ucitelia o tretinu mensi plat ako v Cechach.
    upraveno 24. ledna 2016
    @Aviv Jako že ti co v roce 68 pozvali do ČSSR Rudou armádu měli strach? :shock:
  • Nebo něco jiného jsem psala taky.
    Tam sme ešte na dejepise nedošli, takže poznám málo detailov.
  • @svoa00 Mimochodem obchod s otroky byl snad všude na světě a mezi všemi. Jeden významný dokonce vedl Prahou do Benátek. ;-) Nakonec pojem slova slave je ze slova Slavic. Holanďanů co se týče jejich koloniální minulosti se nijak nezastávám. I když jsem byl přesvědčený, že jejich bohatství spíše pochází z obchodu a jejich tvořivé natury (jak se tam říká - Bůh stvořil zemi, Holanďan Holandsko) než přímo plundrování. Na druhou stranu nijak zvlášť dopodrobna jsem jejich historii nestudoval. :-?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.