Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1346347349351352581

Komentáře

• AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @sfik @Dreamer Optimismus je opium lidstva, zdravý duch páchne blbostí, ať žije Havel :-)
  • @dreamer To bude tím, že já to používám v lehce upraveném kontextu. Nechci tím cokoliv zastupovat....

Viz:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mně už uprchlíci a politická korektnost stačí tak na měsíc dopředu =D
    Stejně jedna strana druhou nepřesvědčí, přičemž ovšem nemám pocit, že by Vena patřil mezi sluníčkáře, prostě nějaké skutečnosti vyhodnotil jinak než já. Budoucnost to rozhodne.
    @Vena Mimochodem, jestli jsem někde moc tlačil, tak se omlouvám, tyhle věci mě vždycky rozhicujou.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 10. ledna 2016
    Mimochodem, "slunickar" nejsem, pokud teda chapu, co tim myslite. Argumenty nekterych lidi s radikalnimi nazory na spolecenske otazky mi prijdou stejne hloupe jako vam. Co se treba hodne lidi s pro-uprchlickymi nazory tyce, dost casto nejsou vubec schopni normalne diskutovat a kazdeho osobne napadaji, coz vede k uplne opacnemu vysledku, nez ktery asi ocekavaji.
    To ale neznamena, ze zaujmu (ciste kvuli teto hlasite minorite) opacny nazor. Jejich argumenty me casto docela dost vytaci, ale nenecham si tim ovlivnovat svuj vlastni nazor :)
    Navic, jak rikam, je to hlasita minorita, existuje mnoho lidi s podobnym nazorem, kteri jsou naprosto normalni. Neni treba je vsechny hazet do stejneho pytle.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Niekedy mi príde, že tie diskusie vyzerajú ako používať ,,Nemôžeme takto generalizovať čo sa stalo, bavíme sa tu o ľudských životoch" ako protiargument pre ,,Nemôžeme takto bagatelizovať čo sa stalo, bavíme sa tu o ľudských životoch".
    upraveno 10. ledna 2016
    upraveno 10. ledna 2016
    Já vim, já vim, už nebudu, ale když se mi chcezakřičet: jak může bejt někdo tak neskutečně pitomej?
    http://zpravy.idnes.cz/francouzka-prchla-ze-sparu-islamistu-dwv-/zahranicni.aspx?c=A160110_154621_zahranicni_ert
    :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
  • upraveno 10. ledna 2016
  • upraveno 11. ledna 2016
    @Amaroun tvl a proč by ta řenská tam neměla chodit ? je krásně vidět že jsi něco podobného nezažil :) naše základka byla hned vedle cikánského ghetta a cestou ze školy jsme zažívali férovku 6 na 3 a podobně ale předpokládám že jsme neměli chodi do školy
  • No na slušnosti projevu ti to moc nepřidalo. Já zažil férovku 6 Čechů na jednoho Čecha a od té doby jsem do školy chodil jinými ulicemi... Pokud si teda chceš poměřovat pindíky, ale zkus říkat něco ŽENĚ o férovce - moc žen, který by na tebe nevykulili oči neznám :roll:
    tady jde o to že říkat že tam tudy chodit nemá je blbost a tys to zažil jednou my jsme to tak měli 5 let let
  • A co by tam asi tak dělala když ta oblast nezahrnuje aktivity jejího běžného života? Až se vyjádří, že její běžný život je ohrožen v oblastech kde nakupuje, sportuje, baví se s přáteli etc. tak začnu "hysterčit". Ale zatím nemám pocit, že by nebezpečí číhalo na každým rohu...
  • @Amaroun Víš co, budu hodná, protože z tvojeho tónu je znát, že jsi ještě hodně mladý. Svým postojem se asi snažíš patřit k elitě a ne plebejcům a shoduješ se asi s petiční výzvou napádající veřejnost k otevřenosti, o názorech většiny mluvíš s despektem a používáš znevažující termíny. Problémy bys řešil, až by vyskytnuly, protože nemá cenu "hysterčit". Wir shaffen es. Je to přesně ten nebezpečný přístup, který mě znepokojuje. Jenom doufám, že se nikdy nebudeš věnovat politice.
    @Amaroun aha, takže je v pohodě, že jsou čtvrti, kde je ženská vnímaná jako kus masa? Dokud to není na mým dvoře neměla bych se tedy asi znepokojovat... Já jsem taky nikdy nebyla zásadně proti přijímání uprchlíků (= lidí, kteří jsou ve svojí původní domovině v ohrožení života a utíkají, aby se zachránili, také bych nechtěla žít ve válečné zóně). Přijímat ale všechny migranty bez jakéhokoliv řádu nebo identifikace, je značný risk. Brala bych jim otisky prstů, klidně i vzorky DNA, já bych svoje také se skřípáním zubů poskytla, pokud by to bylo plošně uzákoněno kvůli přílivu migrantů. Je zřejmé, že slovu o původu nelze u každého věřit, tedy lepší je prověřit všechny než nikoho. Hlavně pokud je znát, že někteří z přistěhovalců (neříkám většina ani menšina, ale jednotlivci, které by bylo možno spočítat na prstech jedné ruky to zjevně nebudou) má o některých evropských zákonech a svobodách poněkud zkreslené informace. Nedovedu si představit, že by se tady běžně muži chovali takto nechutně a bez zábran, tenhle postoj k ženám není kulturní perla, která by měla požívat ochrany svobody slova a náboženského vyznání.
    Je snad jasné, že v jiných částech světa (severní Afrika, Blízký východ) mají lidé odlišné hodnotové žebříčky a kulturní zázemí než v Evropě. Je nesmysl myslet si, že po příletu sem budou všichni migranti umět zacházet s nově získanou svobodou a možnostmi, je blbost jim hned dát peníze, ubytování a nechat je v tom plavat a čekat, že budou vděční a poslušní a začlení se do společnosti, které vůbec nerozumí. Na demokracii je autoritářské režimy v jejich domovinách rozhodně nijak skvěle nepřipravili.
    Ještě teda viz ta demografická situace Česka. Z hororové úrovně kolem přelomu tisíciletí se podle ČSÚ loni dostala na hodnotu 1,53 dětí na ženu (což se nezdá jako nic extra, ale je to pořád nejlepší číslo ve střední Evropě). Zdá se, že u Čechů není nízká porodnost pomalu kulturní záležitost jako v Německu, ale že pokud stoupají platy a je nízká nezaměstnanost, tak Češi dají státu víc budoucích daňových poplatníků. To není jaderná fyzika. Pro tenhle rok staťák předpokládá ještě o něco lepší číslo, takže není třeba být škarohlíd. V případě nutnosti legalizujeme všechny ilegální bratry z Ukrajiny a/nebo snížíme slovenskou nezaměstnanosti a pár procentních bodů =D
    upraveno 11. ledna 2016
    Mě hlavně baví ta představa, jak budou mladí muslimové z Evropy (kteří už jednou z války prostě zdrhli) bojovat za evropský hodnotový odkaz =D

Jinak k debatě:
    A: Skupina XY nezpůsobuje problémy.
    B: Příslušníci skupiny XY způsobili problémy 1, 2.
    A: To byla výjimka, kterou nelze vztahovat na celou populaci, a vůbec nemá co do činění s jejich neschopností přijmout hodnoty hostitelské země.
    B: Chování příslušníků skupiny XY je takové konzistentně, viz reakce v testu.
    A: Ale ty reakce jsou důsledkem provokace, nemá provokovat.

Čímž zároveň A přiznává, že takové reakce jsou a vnímá je, ale na vině je netolerance nikoli skupiny XY, ale vůči skupině XY... Trochu mi to připomíná dobu, kdy byla vyhlášena fatwa nad Salmanem Rushdiem a mnoho západních "intelektuálů" a i křesťanských (katolických i protestantských) se k tomu vyjádřila tak, že je to vlastně pochopitelné, protože šlo o útok na víru.

Jen tak mimochodem, k tomu tutlání:
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/391489-kolin-strhl-lavinu-svedska-policie-pres-rok-tutlala-osahavani-nezletilych-divek-na-festivalu.html
  • @flanker.27 pár ojedinělých incidentů, s tím přece holka musí počítat, když jde na koncert sama nebo jen s kamarádkama, všichni to přežili, žádný problém.
    @Amaroun Ale to mi neříkáš nic nového. Ostatně jeden z policistů, kteří byli zabiti loni v lednu při útoku na Charlie Hebdo (ten, co byl natočen), byl rovněž přistěhovalec.
    Jen nevím, jestli poukaz na to, že tato kultura likviduje vlastní členy, kteří ji opouštějí (tak jako ty ženy, které musí žít v anonymitě), zrovna zapadá do obrazu mírumilovných inženýrů a doktorů, které máme vítat s otevřenou náručí, aniž bychom jakkoli prověřovali, co jsou zač a jakou mají minulost.
  • upraveno 12. ledna 2016
    @Amaroun mě je jasné že ghetta z evropských metropolí nezmizí, jen bych ex-ante rád zabránil ghettům třeba v Praze (kdyby to záleželo na mě a nebyl jeden z výše zmíněných plebejců, který křičí na těch internetech), tak to dávám najevo alespoň svým názorem a doufám že politická garnitura mé volání vyslyší :)

Nevím proč by slečna Květuše, nebo kterákoliv jiná žena/muž/transka, zkrátka kdokoliv když jde domů třeba z práce, měl použít nějaký obchvat, jenom protože jeho cesta vede přes nějaké podobné území smrti/urážek. Je to proboha městská část, nikoliv minové pole či válečná zóna. V těch videích je to snadno propojitelné s muslimskou komunitou, která sem leze, protože očekáváme že mají hodnoty jako my, ale ono to tak není, ostatně ten pán v tom videu z Událostí říká "až tady bude zavedeno islámské právo..". TOHLE sem jedou dělat, možná že ne většina, ale až tady začnou potíže, útoky se vystupňují (jakože se vystupňují), tak ti co sem přijeli za lepším životem na to stejně neřeknou ani slovo, protože budou dál mlčet, stejně jako mlčí teď, když jejich vlastní lidi napadají čistokrevné árijské ženy v evropských městech.

Celá tahle debata by byla úplně bezpředmětná, pokud by si sluníčka sundala klapky z očí a přiznala, že Evropa je děravá, že se sem dostávají i nebezpeční lidi. Že mezi nimi JSOU teroristi, že cesta do Evropy je drahá a že nikdo neví kde ti "chudí uprchlíci" berou peníze na cestu, koho kvůli penězům mohli zabít, v lepším případě okrást. A protože zastávám názor košile bližší než kabát (navíc kabát z předaleké galaxie), tak si sem bereme tuhle svoloč, a světově nejstarší komunity křesťanů jsou tam masakrovány, systematicky likvidovány a my řešíme jestli se náhodou nechováme nemorálně, když se bráníme vlastní kulturní likvidaci naprosto netolerantním náboženstvím, který neprošlo během svých násilných dějin žádnou obrodou, renesancí či čímkoliv jiným.

Omlouvám se za trochu roztěkaný text, jen mě totálně nasere, když si přečtu odkaz od flankera o tom že švédská policie (určitě v dobré víře, aby ochránili ty ukřivděný chudáčky přes pogromem) tutlá znásilňování nezletilých nějakými bestiemi z tramtádistánu............ a hned potom si přečtu x důvodů, proč je fajn bejt multikoktejl a mít je tady a zachovat si humanistickou tvář.
  • AvivAviv
    upraveno 12. ledna 2016
    Multikoktejl je bezva, vážně, zahŕňa uplatňovanie svojich práv a svojej kultúry. Takže by sme sakra mali uplatňovať svoje práva a chrániť svoju kultúru, keď nám ju iná kultúra ohrozuje. To súčasné multikulti je spackané a vlastne vôbec nerobí česť pôvodnej idee o symbiotickom spolužití a vzájomnom obohacovaní kultúr. Zatiaľ jej nedostáli návštevníci z juhovýchodu a vlastne ani my, lebo ten náš spôsob života nechávame napospas.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.