Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Nevím proč by slečna Květuše, nebo kterákoliv jiná žena/muž/transka, zkrátka kdokoliv když jde domů třeba z práce, měl použít nějaký obchvat, jenom protože jeho cesta vede přes nějaké podobné území smrti/urážek." - Tak ty jsi mluvil o tom, že by potřebovala někde protáhnout nějakou uličkou. Jenže ona se vyjadřuje, že neexistuje zatím náznak, že by něco ohrozilo její běžný život - nevyjadřuje se k tomu, že by ty rizika neznala.
Ještě k tomuhle "a hned potom si přečtu x důvodů, proč je fajn bejt multikoktejl a mít je tady a zachovat si humanistickou tvář." - já předpokládám, že když všichni tři hlavní státníci (nebo aspoň ta Merkelova) prohlásili, že multikulturalismus v Evropě selhal, že kalkulují do čeho jdou.
Já jsem humanista se sluníčkovými sklony (chci světový mír, konec hladomorů, vodu pro všechny a vlastně aby se všichni lidi na světě měli dobře a chovali k sobě, zvířatům, rostlinám, prostě celé planetě hezky), ale vyřešit současné útoky tím, že se někam nebude chodit a už vůbec ne žena sama a po tmě, to je pro mne naprosto nepřijatelné!
Jinak snad každý, kdo se trochu zajímá o historii evropských zemí, ví, že Češi to sice neměli snadný - hladomory, politická emigrace, nutnost národního obrození, střídání režimů v moderní době a dvě okupace - ale nejhorší ne. Slováci byli permanentně pod tlakem maďarizace. Ukrajinci měli taky drsnou jízdu historií. Polsko v moderní době převálcoval kde kdo a permanentně měnilo hranice. A to nemluvím o balkánských státech, které několik set let bojovaly s Osmanskou říší, zatímco země západní Evropy plundrovaly kolonie.
Jinak, kdybych měl říct svého kandidáta tak je to Rusko a Francie