Malíček a další intrikáři

upraveno 6. listopadu 2010 v Postavy a bytosti

Okrem Lady Oleny je tu este jeden podozrivy a sice nas stary dobry Malicek.Ktoremu neverim ani jedno slovo ktore povie.

Bol to vlastne on kto celu hru o trony zacal.Nechal zavrazdit Lorda Arryna(jeho manzelkou).Lysa na jeho podnet posiela dopis svojeje sestre a takto do hry vstupuju Starkovia.Pricom podozrenie z vrazdy pada na Lannistrov.Bol to teda Malicek kto rody Starkov a Lannistrov postaval proti sebe.

Pre koho pracuje? Pre Tyrellov? Je to mozne(aj ked mozno iba docasne)...pretoze ,to bol prave Malicek ktory bol Tyrionom poslany,po smrti Renlyho Baratheona ,zjednat z Tyrellmi dohodu.Dokonca sa na tuto ulohu ponukol...

Pocas osudnej noci,ked Joff zakapal,bol v Kralovom Pristave,takze to mohol zariadit (ved venoval Sanse specialnu sietku na vlasy).

1212223242527»

Komentáře

  • Mohu udělat stručné repete jestli chceš.
  • Jay napsal(a):

    ... myslím, že u nás v práci je 8/10 INTJ

    INTJ je v populaci hrozně nízké procento.... imo někteří budou INTP, protože to se dá celkem zaměnit... jinak je to z hlediska pravděpodobnosti skoro zázrak....
  • image

    Ženy sú červenou, muži modrou a priemer sivou.
  • JayJay
    upraveno 4. ledna 2016
    @hodor_the_king: Dovol mi opravit ti pár představ o pravděpodobnosti. Existuje něco jako podmíněná pravděpodobnost a kdyby firma nabírala náhodně "na potkání", tak samozřejmě 8/10 INTJ je neskutečná náhoda, tak v poměrně specializované práci to až tak nemožné není. Ne, že by vybírala podle tohohle rozřazení, ale už například to, že bude najímat jen absolventy VŠ technického směru s tím zastoupením poměrně zamává...
  • @Jay okok, pokud je tam výrazná specializace, beru zpět. ... ale pořád mi to přijde hodně, vzhledem k tomu, že INTJ je u nás v populaci tuším asi procento...
  • @hodor_the_king: Absolvenů matfyzu taky nebudou v populaci statisíce... Dostatečně specializovaný obor prostě občas přitahuje velmi specifickou sortu lidí... (stejně jako bych např. věřil, že v baletní branži bys INTJ našel s mnohem menší pravděpodobností, než je populační 1% průměr)...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay @hodor_the_king Jste OT!!
  • Jenom trošku. Hodně volně propojeno se vede diskuze o tom, zda je Malíčku hodně nebo málo a kde se nejhustěji vyskytují.
  • @Aviv: Přesně tak, Malíček absolvoval Matfyz... to měl být samozřejmě ten správný závěr... (a v případě že ne, tak nepochybuji, že by k tomu měl predispozice)... :o)
  • Spíš ekonomii, ale jo, taky by to šlo. Pri nábore na Prešovskú VŠ prírodovného smeru nám bylo řečeno, že na spoustě vysokých postu i v bankách a tak jsou matfyzáci, pretože podstatný je spôsob premýšľania.
    A takový Varys se spíš motal kolem muzických umění a ještě byl pěkná drbna, takže to máme Fe s možnou dávkou Ni-Se. :D
    A nehodíme reč aj na kariéru Sama Tarlyho?
  • Malíček: Ostatně, mohl by i na VŠCHT,... s tím, jak je jeho působení podobné s Kalouskovým (v mnoha směrech, jak tu bylo dříve diskutováno).
    Varys: Můzická umění ne, to co předvádí je přetvářka a jeho pravý charakter neznáme (a ani to divadelnictví, protožr on tu přetvářku nedělá pro přetvářku, ale právě pro utajení svých záměrů...)
    Sam: To je oříšek, mám jej za takovou celkem pasivní postavu, která těží z toho, že se ochomýtá kolem důležitější postavy a do jisté míry sbírá drobky, které padají z hrdinova stolu (a tím hrdinu polidšťují... takovej druhej Křepelka jak vyšitej a Martin se ani nezatěžoval jménem) - Možná základ pro hrdinský kodex: Chceš-li být hrdinou, musíš mít věrného podržtašku Sama... :o)
  • AvivAviv
    upraveno 6. ledna 2016
    Co si budem říkat, vystudoval by vše kromě sportovního gymplu.
    Proto ten smajla. Bezsmmajlová serióznější teorie by to vzala spíše z diplomatického směru, nebo něco jako CIA agent.
    Četl si už ty žerty jak v LOTR téměř všichni zlouši maj jména na S - Saruman, Sauron, Smeagol, Smaug, Saeros... Copak nám to říká o Samovi zahradníkovi? Beware the honest face of Sam (Iago had such as well) for the Melkor himself might be hiding behind! :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Eště furt? :(
  • Nevada napsal(a):

    Eště furt? :(

    O čom hovoríš?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Aviv Ešte furt ste OT
  • Ale no ták... Copak se nemužem bavit o tom, jaký ze současných odboru by pasoval intrikářum z Písně?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Jak to souvisí s názvem diskuze? Od toho tu je Kecaliste
  • No, že se to týká Malíčka, Varyse a podobní chásky, pro kterou je určena tahle téma.
  • Aviv napsal(a):

    No, že se to týká Malíčka, Varyse a podobní chásky, pro kterou je určena tahle téma.

    image

  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Jako že introverti jsou intrikáni?
  • Achileus napsal(a):

    @Aviv Jako že introverti jsou intrikáni?

    Tedy jak si došel k tomuhle závěru, to fakt nechápu.
  • @Aviv Protože si s nikým nepovídají, tak mají čas vymýšlet ptákoviny :) :-k
  • @Aviv: Myslím, že na to přišel z toho INTJ (to I na začátku)...
    ... samozřejmě tímhle směrem ta implikace platit nebude, ale směrem Intrikáni jsou často introverti by platit mohla...
    Ostatně, která z Martinových postav je prokazatelný extravert (mě napadají jen Robert a Renly a možná Edmur a Cat (než poznala Neda)... ale v populaci by jich mělo být asi 75%)? Ale tady tipnu, že se to odvíjí od autorovy povahy...
    PS: Tím řeším Malíčka a další intrikáře,... byť možná z trochu jiného úhlu než topic mínil...
  • @Jay a co tyrellové? minimálně mace a garlan....
  • AvivAviv
    upraveno 9. ledna 2016
    A ENTP odignoroval... Dovoľujem si tvrdiť, že výraznú tendenciu manipulovať nájdeme v Fe.
    Jaime pôsobí ako niekto, kto funguje predovšetkým na Extrovertnom vnímaní. A Cersei by mohla byť extrovertná tiež. Vlastne mám pocit, že Tywinove deti sú všetko extroverti.
  • Ja sa neviem dočkať Samových kapitôl v Citadele. To miesto vyzerá ako semenište intríg a Sam už preukázal, že keď sa na chvíľu vymaní zo svojej nesmelosti a super nízkej sebadôvery, môže robiť také veci, ako dosadzovať ľudí na vysoké posty. Na niečo kápne či chce, alebo nechce a samozrejme bude musieť spojiť študovanie vecí potrebných pre obranu Zdi a preživanie v prostredí, ktoré chce zadupať všetku mágiu. Navyše pochybujem, že nás tam čaká barokový opis jedál, oblečenia a predstavení, keďže sa jedná o obdobu mníchov, takže by to naozaj mohli byť sľubné kapitoly, kde se budou dít věci.
  • Zase raz tu straším, tentokrát konzultačne. Zrovna něco píšu a mám otázku.

    Vedeli Varys a Illyrio, alebo aspoň jeden z nich o svadobnej zmluve Doranovej pre Viserysa a Arianne?
    Pokiaľ nie, myslíte, že by s vedomím o tejto veci zariadili niečo ako urýchlený presun Viserysa do Dorne?
    Pracujem s Blackfyre hypotézou a černí draci prý neměli moc lásky pro Dorne, ale na druhou stranu je to už dávno a chceme přeci vyzametat cestičku Aegonovi. Odkýval by Vis a Martellovci, že odnikud vylezl hoch, jež má v nástupnický linii přednost, nebo by spíš z téhle pozice začali dělat obstrukce?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Nevypadá to, že by věděli. Viserys nebyl jejich č. 1, takže ke štěstí a armádě by mu nejspíš nepomáhali. Ostatně, Illyrio se Viseryse a Daenerys ujal asi půl roku před začátkem Hry o trůny.
    Viserys se považoval za právoplatného krále, ten by dobrovolně neustoupil. Doran, to už je jiná. Pečlivě by to zvažoval. Možná tak pečlivě, že by "Aegon" mezitím stihl dosednout na trůn i bez něj...
    V závěru Tance Connington chtěl získat Dorana na Aegonovu stranu - poslal mu dopis, že jeho synovec je naživu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.