Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Žijeme ve světě dvou mocností. Ruska a Ameriky. Takže v konečném důsledku musíme být na něčí straně a ne se z toho jako vždycky vyšvejkovat. Takže si volím Ameriku. Se vším dobrým i špatným co reprezentuje. Minimálně jí nevede diktátor, který má v podstatě neomezenou moc a který si představuje volební kampaň soubojem s tygrem. Myslím si že politický systém v USA (bez iluzí jistě špinavej a prohnilej jako kdekoliv jinde) je pořád lepší než ta absolutistická monarchie Putina. Ještě přidejte co se Československa týká historickou zkušenost..
Ideální situace by byla kdyby místo USA bylo jezero Bourbon a místo Ruska oceán Vodky.. Ale hold nejsme v ideálním světě.
Například válka s Irákem v roce 1991 byla jasná věc, takže nechápu, proč si ještě museli vymyslet tuhle pohádku. Vzali před kongres dceru kuvajtského vyslance v USA (pochopitelně mladou křehkou dívčinu), která tam s úpěnlivým pláčem svědčila o tom, jak byla přítomna v Kuwait City scéně v nemocnici, kdy tam napochodovali iráčtí vojáci a začali vyhazovat kojence z inkubátorů a podobné scény. Co může být půdobivějšího. Nikoho už pak nezajímalo, že si všechno do posledního písmene vymyslela administrativa Bushe seniora, že k takové scéně nikdy nedošlo a že dcera kuvajtského vyslance v žádné nemocnici v Kuvajtu v době invaze nebyla. Celé to byla naprostá propagandistická lež a v tomto případě navíc i totálně zbytečná. Leč motivace byla najednou o to vyšší.
O válce v roce 2003 už toho bylo řečeno mnoho, takže jen krátká rekapitulace, že chemické zbraně použitelné do 48 hodin proti komukoli v okruhu 2000 nebo kolika kilometrů se nikdy nenašly. Stejně tak příběh hrdnní vojandy Jessicy, která měla být v zajetí znásilěna, mučena a osvobozena speciální jednotkou se rovněž ukázal jako absolutní podvrh. Holka sama měla tolik cti, že veřejně prohlásila, že když jí zajali, tak jak iráčtí vojáci tak lékaři s ní zacházeli velmi slušně a přepad nemocnice speciálními silami byl naprosto zbytečný, protože tam nebyl jediný voják.
Zkrátka nemám jediný důvod Američanům věřit, když najednou vytáhnou "plnou bednu důkazů", které jak napotvoru zapadají do jejich agendy.
Já nevím, kde ty fotky byly pořízené, jestli jsou pravé nebo ne, ale jen slovo USA jak to mám vnímat z nich nedělá realitu a i v případě, že je to s nimi tak jak tvrdí nejde zjevně o výjimku ani v Sýrii ani v celém regionu. Takže proč mám řekněme plakat nad syrskými civilisty zatímco ty jemenské ignorovat jen proto, že Saúdská Arábie je americký spojenec.
Navíc v oblasti nevidím nikoho, kdo by měl mé sympatie a kdo by byl reálně schopen nastolit tam něco solidnějšího, zvláště když k tomu nemá ani dostatečnou podporu místních, protože ti místní, ti, které ta strana, se kterou se prý máme kamarádit, označuje jako umírněné, se vraždí i mezi sebou (už jsem uvedl, že právě tenhle týden do sebe začali bušit Syrské demokratické síly SDF a Syrská svobodná armáda FSA, obě podporované Američany coby umírnění.
Za dané situace je pro mě jediným reálně dosažitelným cílovým stavem pořádek, dokud místní skutečně nedokážou něco jako demokracii a úctu k právům sami pochopit. Tohle se nikde a nikdy nedá oktrojovat shora.
BTW jsem pod jedním videem na youtube nahraným nějakou bojůvkou komentoval jejich věčná Allahu Akbar, za což se mi od umírněného bojovníka za demokracii dostalo přání umírat dlouhou a pomalou smrtí. Tož asi tak.
Poznámka na okraj: Asad je legitimně zvolený syrský prezident.
No Jo, když ten dav touží utrhnout ti hlavu a narazit jí na kůl asi je na čaj nepozveš
A porovnání jednoho teroristického útoku s 4 roky probíhající válkou taky nepovažuju za korektní.
Jak to tam vypadá teď? Školství v hájí, bezpečnost nulová, životní úroveň horší než mizerná a náboženská tolerance? Islamisté naprosto veřejně a beztrestně provádí pogromy na Křesťany a jiné náboženské skupiny. Osobně si myslím, že jedním z důsledků Arabského jara bude naprosté zmizení Křesťanů z Blízkého východu!
Teď jak to vypadá ve státech, které byly zasaženy Arabským jarem
Tunisko: Zatím relativní klid, ale z Lybie jim tam začínají lézt nejrůznější bandy, které jsou napojeny na ISIS a Al - Kaidu. Tam bude ještě veselo
Lybie: Totální rozvrat, centrální vláda má v podstatě pod kontrolou jen Tripolis. Na zbylém území se pohybují nejrůznější bandy. Navíc většina z nich je napojena na ISIS, takže Lybie je na nejlepší cestě stát se baštou Islamistů v severní Africe
Egypt: V centrální části relativní klid, ale na Sinaji se pohybují ozbrojené bandy, které tam nalezly ze Sýrie.
Sýrie: Stejně jako v Lybii totální rozvrat a boj všech proti všem. Nejhorší je, že v důsledku bojů tam nalezli Islamisté z Iráku, Libanonu a nejrůznější žoldáci a to vše je jako umírněná opozice podporováno Západem. Připočti k tomu ISIS a máš stoprocentní jistotu, že v Sýrii se to jen tak neuklidní, pokud se to tam vůbec někdy uklidní.
Pozor nezastávám se Assada, podle mě to je pěkný pacholek, ale zase je to rozhodně lepší než "umírněná" opozice, nebo dokonce ISIS, takže Assad je z mého pohledu nejmenší ze tří zel
Výmar ani jinak dopadnout nemohl, byl u Němců a u armády příliš nepopulární, pokud by se nestal vůdcem Hitler stal by se jím někdo jiný třeba generál Kurt von Schleicher a v podstatě by se nic nezměnilo.
Pretože nefungoval a na tom sa podpísali aj nedomyslené reparačné pokuty a ďalšie veci.
Tak alebo tak, oba pokusy o prudké nastolenie demokracie tam, kde sa o tom predtým prakticky nechyrovalo a za dosť ťažkopádnych podmienok, viedli k veľmi rýchlemu koncu tamojšej demokracie.