Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Keby bola vojna, zdrham s deckami a nehram sa na hrdinku s vidlickou a nozikom. Viem, ze muza odvedu. A ked niekam pridem ako utecenec, tak chcem verit, ze mi ludia pomozu a nebudu sa ohanat predsudkami.
A o mojich uprimnych umysloch si mozes mysliet, co chces, ale mimo zaznam sme sa prihlasili s manzelom ako dobrovolnici pri pomoci jedne syrskej rodine, ktora tu najde azyl. S integraciou, jedlom, s pomahanim najst pracu, proste so vsetkym okrem noclahu, kedze nemame miesto. To je aj moja odpoved na otazku o rieseniach. Mimo zaznam preto, lebo kazdeho prosim, aby si nechal pripadne "rady" pre seba a zabudol na tuto informaciu, hned ako ju precita.
Stejně to musí skončit válkou. Otázka je kde se povede. Rusko blokuje v OSN jakoukoliv snahu o jakoukoliv vojenskou akci ve středozemí a tiše se nám smějou, protože Rusko je tak skvělá země, že tam kromě ožralýho senilního francouzskýho herce nikdo utéct nechce.
Jak říkal i Robejšek v rozhovoru, Evropa není stanice řešící problémy světa, je smutné že peníze na uprchlíky jdou automaticky do výdajů a kdo se zeptá kde na to bereme, je hned uvržen mezi nehumanistický zlořád, ale peníze (pakatel) na klokánky (jeden medializovaný případ z mnoha), jsou ultraproblémem..
Drtivá většina neziskovek jede na nulu, když by odklepli 30 milionů Klokánkům, museli by je sebrat jinde a ty organizace, kterým by sebrali, by šly do pryč.
Do jednoho Klokánku v Praze jsem dělala pohovor na post sociální pracovnice (o jedno vyšší pozice, než ty, co se přímo starají o děti) s nástupním platem 13 000 Kč hrubého (byla jsem bez placené praxe, což samozřejmě taky tabulkově plat snižuje), takže fakt nechápu, jak je možné, že dluží tolik na platech a sociálních odvodech zaměstnanců.
Jo, je docela smutné, že na sociální služby v ČR prachy prostě nejsou a teď se hází obrovská čísla k uprchlické krizi, to souhlasím. Hodně děsivé mi přijde, že i Jedličkův ústav musí dělat koncerty a vybírat prostřednictvím DMS prachy, i když je "nejznámějším" ústavem a pravděpodobně taky nejdotovanějším a i přesto to nestačí. A obdobná zařízení v Horní Dolní mají tuplem prdlajz a ještě jsou bez šance na nějaké mediálně viditelné aktivity.
Co se týče uprchlíků jdu do táboru @Hildegarda. Osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby se nám na vsi usadila třeba afgánská/etiopská rodina, aspoň bychom tu měli veseleji a já bych mohla procvičit amharštinu.
Připadá mi naprosto logické, že jdou většinou jen chlapi. Mají největší šanci a ženy s dětmi nezůstavají samy, mají tam většinou širší rodinu, ať už zůstanou doma nebo v uprchli mém táboře.
Jinak souhlasím s názorem, že problém je nutno řešit především tam, odkud přicházejí.
P.S. Záběry na zavírací mechanismus toho mrazícího auta, jak z něj kape voda a kolem lítá hejno much byl fakt síla.
LOL. Nejdřív se vzteká rakouský ministr zahraničí a teď vyhrožuje ministryně vnitra. Dobře je má Německo vychované. Jestli je to trapné kvótování to nejlepší, s čím dokážou evropští politici přijít a tvrdit, že něco řeší, tak jsem snad schopná volit i Okamuru. Fakticky by ty kvóty znamenaly jenom další erodování pravomocí státu ve prospěch Bruselu. Německo by si předpokládám z ilegálů vybralo ty, které chce, a odpad by hodilo "východní Evropě", ne? Mimochodem prostředky z evropských fondů pro Česko do roku 2020 jsou už schválené a v dalším období už budou o dost menší, takže něčím takovým vyhrožovat je o to víc ubohé.
Německo je tak strašně hodné, že přijme každého Syřana (třeba i několikanásobného vraha, protože to samozřejmě nezjistí), který podpoří převaděčský byznys, a Maďarsko tak strašně zlé, že se lidi, kteří ilegálně překračují jejich hranice, vůbec snaží omezovat. Utíkají přece před válkou, vy zrůdy, v Turecku, Řecku, Makedonii, Srbsku, Maďarsku a Rakousku, podívejte na tu fotku malé holčičky, co spí na dece na nádraží!
Nechci aby to znělo lacině, ale ona asi nezbude žádná jiná varianta než uspořádat něco jako globální křížovou výpravu, proti těm mamrdům z východu. A ti hoši v adidaskách a ajfounama, co utíkají před režimem budou muset jít bojovat taky. Jinak jim vážně přestanu věřit tu jejich pohádku "jsme jenom hodní muslimové, neházejte nás do stejného pytle s radikály".
Bohužel africký uprchlíky asi nikdo řešit nechce, protože vojáky u Afriky nasadit nejde. Kdyby tam byla cítit ropa, to by byl jinej fičák. A Rusáci na východě se můžou posrat smíchy.
Jinak co se týče nákladů na deportaci - ano, je to nepříjemné, ale lepší než náklady na nezaměstnaného a nechtěného přistěhovalce. Zase si nepředstavuj, že státy jsou v tomhle taková dojná kráva. Německo odmítá 99,5 % procenta Albánců z Albánie a Kosova a náhrady deportace musi ti lidi uhradit. Stejně tak se nejspíš bude chovat k Tunisanům nebo Egypťanům.