Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1316317319321322581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Já na dentální hygienu chodím, nucen nejsem, ale docela to potřebuju (hodně se mi dělá zubní plak). Pokud je to udělaný sptávně, tak to opravdu zuby docela chrání před kamenem, plakem a hlavně to pořádně pročistí mezizubní prostory (což já se zubama jako stonehenge docela potřebuju).
  • @flanker ty si najprv reagoval na mna, nie ja na teba a ja som hovorila o motivoch, ty na to reagujes dosledkami. Takze myslim, ze je to jasne.
    upraveno 28. srpna 2015
    -
  • @flanker a hned som aj objasnila, ze to nebolo myslene osobne, ale ak sa ti paci hrat sa na rytiera, posluz si a nechavaj ma to vyzrat. Hlavne nech mas kludny spanok.
    upraveno 28. srpna 2015
    -
  • @flanker take pekne vyznanie si fakt nemusel zmazat. Mozno by si aj ostatni radi precitali, o co ti v tejto polemike vlastne islo ;-)
    @Hildegarda Já tě skrytě miluju a neumím to říct přímo =D
  • @ugla verit mozes vsetkemu, comu chces. Nemusi to byt pravda. To, ze je to subjektivne, by mal vsak kazdy zhodnotit sam a nezamienat toto sloveso za fakt.

Keby bola vojna, zdrham s deckami a nehram sa na hrdinku s vidlickou a nozikom. Viem, ze muza odvedu. A ked niekam pridem ako utecenec, tak chcem verit, ze mi ludia pomozu a nebudu sa ohanat predsudkami.

A o mojich uprimnych umysloch si mozes mysliet, co chces, ale mimo zaznam sme sa prihlasili s manzelom ako dobrovolnici pri pomoci jedne syrskej rodine, ktora tu najde azyl. S integraciou, jedlom, s pomahanim najst pracu, proste so vsetkym okrem noclahu, kedze nemame miesto. To je aj moja odpoved na otazku o rieseniach. Mimo zaznam preto, lebo kazdeho prosim, aby si nechal pripadne "rady" pre seba a zabudol na tuto informaciu, hned ako ju precita.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @krisa ale tu su aj zeny aj deti. A k tym smeruju uplne rovnake predsudky. A zeny a deti maju hlavne problem prezit cestu. Aj preto je tu viac muzov.
  • Myslim, ze tuto temu mozme uzavriet. Tocime sa dokola a uz vsetko bolo vypovedane
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
  • upraveno 28. srpna 2015
    Pomoct ženským a dětem mi přijde naprosto v pořádku. Je dost jednoduchý hrát si na samaritány, ale oni nikdy nebudou mít svojí zem, pokud o ní nebudou bojovat, jinak nevěřím, že se "chtějí vrátit domů, až se situace uklidní". Mám problém mít otevřeně problém s uprchlíky, protože jste pak zaškatulkovaný s kretény typu Konvička.
    Stejně to musí skončit válkou. Otázka je kde se povede. Rusko blokuje v OSN jakoukoliv snahu o jakoukoliv vojenskou akci ve středozemí a tiše se nám smějou, protože Rusko je tak skvělá země, že tam kromě ožralýho senilního francouzskýho herce nikdo utéct nechce.
    Jak říkal i Robejšek v rozhovoru, Evropa není stanice řešící problémy světa, je smutné že peníze na uprchlíky jdou automaticky do výdajů a kdo se zeptá kde na to bereme, je hned uvržen mezi nehumanistický zlořád, ale peníze (pakatel) na klokánky (jeden medializovaný případ z mnoha), jsou ultraproblémem..
    upraveno 28. srpna 2015
    No zrovna Klokánky jsou dost diskutabilní případ. Ač socka, souhlasím s neposkytnutím požadovaných peněz. Jak je možné, že organizace, která se stará o 300 dětí, má 120 milionový dluh (na 1 dítě dostávají měsíčně něco přes 20 000 Kč)? Navíc by to bylo zvýhodnění jedné organizace poskytující sociální služby.

Drtivá většina neziskovek jede na nulu, když by odklepli 30 milionů Klokánkům, museli by je sebrat jinde a ty organizace, kterým by sebrali, by šly do pryč.

Do jednoho Klokánku v Praze jsem dělala pohovor na post sociální pracovnice (o jedno vyšší pozice, než ty, co se přímo starají o děti) s nástupním platem 13 000 Kč hrubého (byla jsem bez placené praxe, což samozřejmě taky tabulkově plat snižuje), takže fakt nechápu, jak je možné, že dluží tolik na platech a sociálních odvodech zaměstnanců.
  • upraveno 28. srpna 2015
    @Krisa Já neříkám že jim ty peníze měli dát automaticky, ale ta ochota marxové-leninové padnout fond úplně na hubu mi přišla úplně mimo (jaksi soudružka zapomněla že nejde ani tak o fond, ale o ty děti v něm)... A jak jsem říkal, klokana beru jako mediální téma. Je stovky jiných neziskovek, kam se můžou rvát peníze místo do high-class standardů imigrantů..
    @sfik No ona zas bude mít lepší vhled do jejich hospodaření, takže pokud tam bylo něco podezřelého (čemuž bych se ani nedivila), tak bychom jí třeba dali za pravdu...

Jo, je docela smutné, že na sociální služby v ČR prachy prostě nejsou a teď se hází obrovská čísla k uprchlické krizi, to souhlasím. Hodně děsivé mi přijde, že i Jedličkův ústav musí dělat koncerty a vybírat prostřednictvím DMS prachy, i když je "nejznámějším" ústavem a pravděpodobně taky nejdotovanějším a i přesto to nestačí. A obdobná zařízení v Horní Dolní mají tuplem prdlajz a ještě jsou bez šance na nějaké mediálně viditelné aktivity.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 28. srpna 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Po pauze jsem zpět (kdyby si někdo nevšimnul, že chybím :twisted: ).
    Co se týče uprchlíků jdu do táboru @Hildegarda. Osobně by mi vůbec nevadilo, kdyby se nám na vsi usadila třeba afgánská/etiopská rodina, aspoň bychom tu měli veseleji a já bych mohla procvičit amharštinu.
    Připadá mi naprosto logické, že jdou většinou jen chlapi. Mají největší šanci a ženy s dětmi nezůstavají samy, mají tam většinou širší rodinu, ať už zůstanou doma nebo v uprchli mém táboře.
    Jinak souhlasím s názorem, že problém je nutno řešit především tam, odkud přicházejí.

P.S. Záběry na zavírací mechanismus toho mrazícího auta, jak z něj kape voda a kolem lítá hejno much byl fakt síla.
  • Mě v poslední době na toto téma nejvíc pobavilo video Tomio Okamury, kde kromě těch klasických populistických žvástů, na které jsme u něj všichni zvyklí, se zřejmě inspiroval i naším oblíbeným seriálem - bylo volně propuštěno již téměř 10 imigrantů, kde jsou nikdo neví, ale jsou nebezpeční a s největší pravděpodobností zničí celou Čr (Ramsay vs. Stannis) :-D
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/379196-rakousko-tlaci-na-zavedeni-kvot-na-uprchliky-rebelujicim-zemim-by-vzalo-penize.html

LOL. Nejdřív se vzteká rakouský ministr zahraničí a teď vyhrožuje ministryně vnitra. Dobře je má Německo vychované. Jestli je to trapné kvótování to nejlepší, s čím dokážou evropští politici přijít a tvrdit, že něco řeší, tak jsem snad schopná volit i Okamuru. Fakticky by ty kvóty znamenaly jenom další erodování pravomocí státu ve prospěch Bruselu. Německo by si předpokládám z ilegálů vybralo ty, které chce, a odpad by hodilo "východní Evropě", ne? Mimochodem prostředky z evropských fondů pro Česko do roku 2020 jsou už schválené a v dalším období už budou o dost menší, takže něčím takovým vyhrožovat je o to víc ubohé.
  • @svoa00 zajímalo by mě, jestli by případné kvóty znamenaly, že je tady budeme muset přivázat řetězem, protože jak jinak jim zabrání prásknout při první příležitosti do bot a jít tam, kam opravdu chtějí? Nedovedu si představit, že se sem v klídku nastěhují a spokojeně budou žít tam, kde jim to Brusel nařídil.
  • upraveno 1. září 2015
    @Dreamer Tak on je to vzkaz spíš domů než příslušným zemím. Tihle politici se snaží hrát "lidskou tvář", přičemž jejich země zároveň lomí rukama nad davy migrantů a zároveň morálně odsuzují Maďarsko, barbarskou východoevropskou zemi bez srdce. Pokud by visegrádským zemím, pobaltským zemím a Španělsku ty kvóty nakonec určité země vnutily přehlasováním, tak samozřejmě budou následovat články, že odtud Syřani utíkají kvůli otřesnému zacházení, ne za skupinou jiných Syřanů na státní podpoře v Německu nebo Švédsku.

Německo je tak strašně hodné, že přijme každého Syřana (třeba i několikanásobného vraha, protože to samozřejmě nezjistí), který podpoří převaděčský byznys, a Maďarsko tak strašně zlé, že se lidi, kteří ilegálně překračují jejich hranice, vůbec snaží omezovat. Utíkají přece před válkou, vy zrůdy, v Turecku, Řecku, Makedonii, Srbsku, Maďarsku a Rakousku, podívejte na tu fotku malé holčičky, co spí na dece na nádraží!
  • Ty kvóty by možná měly smysl, kdyby se dalo říci, že za rok ta krize skončí. Jenomže to stěhování národů je prostě jednou odstartovaná lavina, kterou v klidu těžko zastavit. Merkelová a spol si zdá se myslí že Evropa je nafukovací hrad s neomezenou kapacitou. Takže nejde o to s kvótama souhlasit nebo nesouhlasit, to je prostě nesmysl, který nic neřeší...

Nechci aby to znělo lacině, ale ona asi nezbude žádná jiná varianta než uspořádat něco jako globální křížovou výpravu, proti těm mamrdům z východu. A ti hoši v adidaskách a ajfounama, co utíkají před režimem budou muset jít bojovat taky. Jinak jim vážně přestanu věřit tu jejich pohádku "jsme jenom hodní muslimové, neházejte nás do stejného pytle s radikály".

Bohužel africký uprchlíky asi nikdo řešit nechce, protože vojáky u Afriky nasadit nejde. Kdyby tam byla cítit ropa, to by byl jinej fičák. A Rusáci na východě se můžou posrat smíchy.
  • @sfik Na televizi se skoro nedívám, ale postřehla jsem kratičké rozhovory se zachráněnými z té lodi, co se před pár dny potopila. Jeden z nich byl Tunisan, druhý Egypťan. Z Lybie ty lidi odváží mraky lidí z Nigérie a Eritreje. Jako sorry, ale nikomu nedává právo vnucovat se do západní a severní Evropy jenom proto, že v Tunisu nemá práci a Eritreji mají diktátora, co je nutí do vojenské služby. V Afghánistánu je strašná situace u několik desetiletí, v Sýrii je občanská válka už pět let a v Africe je věčně několik konfliktů zároveň. Ti lidi nepřicházejí, protože musejí, ale protože politika některých evropských zemí a moderní technologie (předávání informací) jim to o sto procent usnadnily. Evropské pobřeží prostě uhlídat nejde, změnit se musí přístup a tím nemyslím "Evropa musí", imigrační politika Švédska a Německa není evropská záležitost.
  • @undefined nechápu, proč v nich EU živí ten pocit, že mají právo na stejný luxus jako domorodci, spousta z nich na vysněnou životní úroveň nejspíš nedosáhne a svoje frustrace budou předávat dalším generacím, které budou žít odříznuté od většinové společnosti, která nezapadá do jejich představ o životě a se kterou nechtějí splynout.
  • @svoa00 A když se změní to Evropa musí na Evropa nemusí, což si myslím též, tak se to bude řešit jak, nebo co se změní tím, že se změní politická rétorika? Já myslím že nic moc. Akorát asi fakt, že budou profitovat aerolinky, kterým budou státy platit za návrat do zemí původu (ber s rezervou). To že se nějak i usnadní zamítnutí exilu vůbec nic nezmění. Však z té Afriky ukazují borce, kteří to zkouší třeba po šesté... A je mu to jedno. Akorát by mě zajímalo kde vzal prachy na 6 pokusů a 6x zaplacení převaděče apod.
  • upraveno 1. září 2015
    @sfik Tak tomu, že to někdo zkouší opakovaně, se dá zabránit právě jednoznačnou identifikací a mezinárodní databází. Pokud někomu třeba Francie zamítla žádost o azyl a ten člověk zkusí tu cestu znova, aby zažádal o azyl v zemi, kde jsou vstřícnější (aby se nakonec do té svojí Francie stejně dostal), tak ta země by měla o téhle jeho minulosti vědět. A žádné kecy o ztracení dokladů - pokud je někdo nemá, měl by být někde bez možnosti odchodu, dokud se jeho identita nepotvrdí, měl by být deportovaný zpatky do utečenského tábora. A žádné dva tři roky na vyřízení žádosti o azyl, zatímco stát toho vykuka živí.

Jinak co se týče nákladů na deportaci - ano, je to nepříjemné, ale lepší než náklady na nezaměstnaného a nechtěného přistěhovalce. Zase si nepředstavuj, že státy jsou v tomhle taková dojná kráva. Německo odmítá 99,5 % procenta Albánců z Albánie a Kosova a náhrady deportace musi ti lidi uhradit. Stejně tak se nejspíš bude chovat k Tunisanům nebo Egypťanům.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.