Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1290291293295296581

Komentáře

• @Riokai Počkej po státnicích :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • upraveno 31. května 2015
  • upraveno 9. června 2015
    Dnes jsem byl psát přijímačky na FaF v Brně a chtěl bych se podělit s jedním (ne)očekávaným poznatkem. Bylo mi jasné, že budu jen jeden z mála - možná v dnešním termínu a v dané učebně jediný - domorodců (čti obyvatel Brna), který na zkoušky dorazil. Ale že snad 50% bude mluvit slovensky (hrubý odhad, neslyšel jsem každého), jsem opravdu nečekal. A tuším, že v sobotu na Muni to bude ještě horší :D Načase zařadit k cizím jazykům jeden navíc. Prej "němčina a angličtina ti bude stačit" pche. :D
  • Slovensky se naučíš, neboj. Na PrF MUNI bylo Slováků tak 35%, navíc 1 učebnice pouze ve slovenštině.
  • Brno ma skratka na Slovensku pri tej nasej urocni skolstva cveng. Zvykaj si :)
  • @Mellien Předmět "Algoritmy a datové struktury I" - vyučován ve slovenštině - FI MUNI =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 9. června 2015
    A to si vezmi koľko Slovákov je do MUNI prijatých bez prijímačiek (teda tam na ne nepôjdu, ale v škole ich potom uvidíš).
  • Tak ale to vyucuje v podstate uz Ceska :)
  • @ na všeobecné lékařství berou bez přijímaček cca 150 lidi, to zas takové kvantum Slováků není :D
  • upraveno 9. června 2015
    se mnou studovalo asi 10% Slováků v ročníku, to není zas tak moc (FaF Hradec). akorát jsem se jednou pozastavila nad tím, že seminární práce a i diplomku mohou psát ve slovenštině, trochu jsem jim záviděla, že tam učitelé nepoznají nějaké ty pravopisné chyby :-D
  • JayJay
    upraveno 10. června 2015
    @flanker.27: Tak jo, seznam bludů:
    "Tvým prosazovaným cílem bylo, že se to má řešit u soudu" - Ne, řekl jsem, že je dobře, že to bude řešit soud.
    "nelze postavit člověka před soud, když není právní základ" - No, zde zjevně právní základ mají, když jej před soud ženou, že?
    "mám zároveň jasno, že to žalující postavil blbě" - můžeš mi říct, kde to tvrdím? Nejblíže jsem našel větu "Žalující to postaví blbě, dopadne to jak Nagyová." Tj. žalující to zvoře, bude z toho divadlo pro televizi a k odsouzení nedojde.
    O případu Nagyové od začátku trvdím, že největší průser není ani tak výsledek soudu, ale to, jak si policie hýbá poslaneckou sněmovnou (Kubice, Nagyová, Čunek,...), aniž by byť jediná z těch kauz měla závažnější dopad na... no, na kohokoli z aktérů.
    Nagyová (stejně jako prezident, neuniformovaný policista či starosta) mohla jednat jako veřejný činitel stejně jako fyzická osoba... a na to, aby zneužila pravomoci VČ, by muselo být prokazatelné, že ten příkaz dávala jako VČ, což bohužel bez toho podepsanýho papíru dost dobře prokázat nejde...
    "Tedy ve skutečnosti ti nejde o to, aby soud "posuzobval", ale jedině o to, aby byl žalovaný po zásluze odsouzen" - Nikoli, snahou žalujícího je aby byl žalovaný odsouzen, já bych rád, aby byli rozsouzeni...
    PS: Točení na překlepu mě od tebe fakt nepřekvapuje... (jen jej tedy nějak ve svém textu nevidím)
    @Ugla: U těch rozvědčíků bych viděl dvě roviny - to, že ji nechali sledovat asi samo o sobě problém není (to myslím snad funguje podobně jako u policie, kdy mají povinnost prověřit případné nebezpečí - jako např. u telefonátů o uložení bomb). Problém tam spíše je, že ty výsledky předali pipce,... což je nepochybně jejich blbost a profesní pochybení,... ale myslím, že závažnost by primárně měli posoudit jejich nadřízení nebo dozorový orgán, což není policie ani soud... zaznělo-li by odtamtud, že stačí degradace (protože i přes toto pochybení jsou přínos)/vyhazov/... a navíc to dát k soudu, byla by to trochu jiná liga a nikdo by nemohl říct ani popel, takhle to působí, že se prostě svezli na politickou objednávku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 10. června 2015
    @Jay Blahopřeji, nikdo nemá takovou schopnost vracet se o týdny zpět, jen aby měl své poslední slovo, byť i jen proto, že druhý to považuje za uzavřené a vracet se k tomu nehodlá...
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    http://www.tradingeconomics.com/czech-republic/gdp-growth

HDP Ceske republiky narostlo v predchozim kvartale o 3.1 % (nejvetsi narust snad od prvni republiky?). Pravdepodobne je to alespon castecne zpusobene uzavrenim mezery v zakone o danich na tabak... Ale stejne, na case si rict o zvyseni platu :)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Jay Takže podle tvoji logiky, pokud je premiér podezřelý z TC policie nesmí konat, protože by to byl zásah proti parlamentu a mohlo by to položit vládu
  • JayJay
    upraveno 12. června 2015
    @Vena: Vol slova, ať to neskončí jako klasika: "Chci přidat!" "No, tak přidejte!"
    @Achileus: To zas prrr, to jsem neřekl. Říkám, že současné fungování (zásah a medializace - což dokáže znevěrohodnit v podstatě kohokoli -v tom stokrát opakováním měl Pepík Goebbelsů celkem pravdu-, přestože se nepodaří prokázat téměř nic) není úplně 100% košér stav.
    O šaškárně, kdy Rath dojížděl z vazby do PS snad ani nemluvě (aniž bych předkímal, jestli byla správně vazby nebo PS)...
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @Kamilkazi @Jay Chtel jsem spis vyzvat ostatni, aby sli za sefem :) ... Muj sef asi vycitil dobrou ekonomickou situaci a plat mi zvysil sam, asi mam dobreho sefa :)

Mimochodem, Sir Christopher Lee zemrel :(:
    http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11666316/christopher-lee-dies-live.html
  • upraveno 11. června 2015
  • http://zpravy.idnes.cz/happeningy-proti-prolomeni-limitu-dty-/domaci.aspx?c=A150611_133329_domaci_aho

to je fakt smutné a názory některých lidí k podobným tématům jsou ještě smutnější. Tomu, kdo vymyslel slovo ekoterorista bych nejraději nafackovala, protože, teď se jím ohání každý kdo náhodou četl dva články na idnesu o Šumavě nebo globálním "oteplování". Je smutné, jak strašně krátkozrace tady sousta lidí uvažuje, ale chtěla bych je vidět, kdyby jim samotným měli odstřelit kopec za barákem a najet tam s těžkou technikou. Doufám, že se k tomu Miloš opět nějak chytře vyjádří a nasbírá bodíky, ekologická moudra z Hradu už tu dlouho nebyla.
  • @Dreamer Jojo a pak slyšíš ty energetický výhledy o tom, že krom toho že bude klesat cena uhlí všeobecně, tak zároveň klesá i jeho spotřeba. Takže socani potřebujou prostě uměle vytvořená pracovní místa bez ohledu na to, že některé vsi čeká zánik, že do vsí, které nezaniknou přijde jednou tolik nových občanů, kteří akorát budou starousedlíkům komplikovat život (viz Náš venkov v sobotu byl o nějaké vsi na Jihlavsku, kde mají obnovit těžbu uranu). Prolomení limitů už v hlouposti může konkurovat snad jen prasedentův snový projekt Dunaj-Odra-Labe...
  • @sfik my máme za barákem (nebrat doslova) pořádný kus vápence, je to sice přírodní rezervace, ale stejně je zapsán na seznamu těžebních surovin :( Zkušenost v našem státu je bohužel taková, že těžba se povolí vždy, nebere se ohled na lidi ani na životní prostředí, hlavně když si někdo namastí kapsu. Pokud by něco takového plánovali tady, asi si tam rozdělám tábořiště a budou to muset odstřelit i se mnou, protože je tam fakt krásně :D Nechápu ty snahy všechno si tady pod vlastním zadkem rozkopat a rozvrtat a levně prodat do zahraničí a po nás potopa.
    Dunaj-Odra-Labe...to je doufám natolik pitomé, že to nikdy neprojde :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já bych tam ty řvouny proti ekoteroristům na chvíli poslala, aby se mrkli, jak báječně doly vypadají.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • To nemá cenu, některým lidem to nevysvětlíš a furt budou řvát o hnusných zelených ekoteroristech a ekoaktivistech, co jim ničí Šumavu a zdržují stavby obchvatů a dálnic. Je smutný, že ve svém okolí pozoruju, že tuhle rétoriku pobírá čím dál víc lidí a ochrana životního prostředí a ekologie se pro ně stává pomalu sprostým slovem, hlavně se to teda týká lidí ve středních letech a starších, mladší jsou uvážlivější než začnou nadávat na ekology.
  • @Kamilkazi ekofeministky ovládají svoji dělohu pevnou vůlí, aby nezamořily svět tampony a vložkama a vůbec se za to nestydí ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.