Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Tvým prosazovaným cílem bylo, že se to má řešit u soudu" - Ne, řekl jsem, že je dobře, že to bude řešit soud.
"nelze postavit člověka před soud, když není právní základ" - No, zde zjevně právní základ mají, když jej před soud ženou, že?
"mám zároveň jasno, že to žalující postavil blbě" - můžeš mi říct, kde to tvrdím? Nejblíže jsem našel větu "Žalující to postaví blbě, dopadne to jak Nagyová." Tj. žalující to zvoře, bude z toho divadlo pro televizi a k odsouzení nedojde.
O případu Nagyové od začátku trvdím, že největší průser není ani tak výsledek soudu, ale to, jak si policie hýbá poslaneckou sněmovnou (Kubice, Nagyová, Čunek,...), aniž by byť jediná z těch kauz měla závažnější dopad na... no, na kohokoli z aktérů.
Nagyová (stejně jako prezident, neuniformovaný policista či starosta) mohla jednat jako veřejný činitel stejně jako fyzická osoba... a na to, aby zneužila pravomoci VČ, by muselo být prokazatelné, že ten příkaz dávala jako VČ, což bohužel bez toho podepsanýho papíru dost dobře prokázat nejde...
"Tedy ve skutečnosti ti nejde o to, aby soud "posuzobval", ale jedině o to, aby byl žalovaný po zásluze odsouzen" - Nikoli, snahou žalujícího je aby byl žalovaný odsouzen, já bych rád, aby byli rozsouzeni...
PS: Točení na překlepu mě od tebe fakt nepřekvapuje... (jen jej tedy nějak ve svém textu nevidím)
@Ugla: U těch rozvědčíků bych viděl dvě roviny - to, že ji nechali sledovat asi samo o sobě problém není (to myslím snad funguje podobně jako u policie, kdy mají povinnost prověřit případné nebezpečí - jako např. u telefonátů o uložení bomb). Problém tam spíše je, že ty výsledky předali pipce,... což je nepochybně jejich blbost a profesní pochybení,... ale myslím, že závažnost by primárně měli posoudit jejich nadřízení nebo dozorový orgán, což není policie ani soud... zaznělo-li by odtamtud, že stačí degradace (protože i přes toto pochybení jsou přínos)/vyhazov/... a navíc to dát k soudu, byla by to trochu jiná liga a nikdo by nemohl říct ani popel, takhle to působí, že se prostě svezli na politickou objednávku.
HDP Ceske republiky narostlo v predchozim kvartale o 3.1 % (nejvetsi narust snad od prvni republiky?). Pravdepodobne je to alespon castecne zpusobene uzavrenim mezery v zakone o danich na tabak... Ale stejne, na case si rict o zvyseni platu :)
@Achileus: To zas prrr, to jsem neřekl. Říkám, že současné fungování (zásah a medializace - což dokáže znevěrohodnit v podstatě kohokoli -v tom stokrát opakováním měl Pepík Goebbelsů celkem pravdu-, přestože se nepodaří prokázat téměř nic) není úplně 100% košér stav.
O šaškárně, kdy Rath dojížděl z vazby do PS snad ani nemluvě (aniž bych předkímal, jestli byla správně vazby nebo PS)...
Mimochodem, Sir Christopher Lee zemrel :(:
http://www.telegraph.co.uk/news/celebritynews/11666316/christopher-lee-dies-live.html
to je fakt smutné a názory některých lidí k podobným tématům jsou ještě smutnější. Tomu, kdo vymyslel slovo ekoterorista bych nejraději nafackovala, protože, teď se jím ohání každý kdo náhodou četl dva články na idnesu o Šumavě nebo globálním "oteplování". Je smutné, jak strašně krátkozrace tady sousta lidí uvažuje, ale chtěla bych je vidět, kdyby jim samotným měli odstřelit kopec za barákem a najet tam s těžkou technikou. Doufám, že se k tomu Miloš opět nějak chytře vyjádří a nasbírá bodíky, ekologická moudra z Hradu už tu dlouho nebyla.
Dunaj-Odra-Labe...to je doufám natolik pitomé, že to nikdy neprojde :D