Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Za sebe bych k poválečným přidala Kunderu, ten mě třeba baví hodně.
Ale je pravda, že je to individuální. Je fajn, že si můžete vybrat. My měli tuším tak 10 - 15 titulů na rok, přesně daných. Švejka (druhý díl) a Proces jsem nedočetla :hand:
Z moderní české jsem třeba nedočetla Škvoreckého Zbabělce, protože mi byl Danny Smiřický krajně nesympatický. Ani Babičku jsem nedočetla, četla jsem jen o Viktorce.
Naopak si myslím, že se dala vydedukovat ta přísloví - čert je taková (středo)evropská rarita, minimálně v angličtině pro něj nemají ekvivalent - člověk na to s velkou pravděpodobností narazí buď ve škole na lekci s tématikou vánoc, případně když vysvětluje čerta a Mikuláše cizincům. Těžko si představit, že by pro nějakou bilblickou entitu neexistovalo v některém z jazyků křesťanského světa slovo.
Už si přesně nepamatuji, jak to u nás bylo s povinnou četbou, ale mám dojem, že stačilo přečíst 1-2 knihy z každého období. Pamatuji si, že pro mě byl obrovským zklamáním francouzský realismus, který navíc ani nedostál svému jménu - pokud teda Francie po skončení romantismu nebyla plná psychicky narušených jedinců snažících se v maximální možné míře znechutit život všem ve svém okolí.
Dlouhý článek, ale konečně něco o muslimech v Evropě, co se netýká radikalizace. Člověk si po příbězích o vraždách dcer a sester ze cti domyslí, že ex-muslim je pro rodinu a komunitu něco nepředstavitelného a budou všemožně trestat ty, co se odváží zpochybňovat nejlepší náboženství na světě, ale je zajímavé vidět, že k absenci víry dospívají úplně stejným způsobem jako křesťani. Bojovníci za sociální spravedlnost by měli od barevných a gayů přejít k bránění zase jiné skupiny a to myslím jenom napůl ironicky.
By mě fakt zajímalo, kdy soudu dojde trpělivost a tomu amorálnímu praseti, co už jenom troluje soudní systém, napaří trest za zdržování procesu nebo spíš pohrdání soudem. Dohromady s definitivním potvrzením, že ex-premiér byl přesně takový okopávač kotníků a ta jeho ženská přesně taková vulgární drzá dojička od krav, jak jsme si mysleli, se jeden musí ptát, jestli jsou všichni politici u nás nějak narušení, nebo jenom větší část z nich.
(Ta fotka u článku je naprosto dokonalá)
O rodině Nagyových ani nemluvě. By mě zajímalo jak je na tom Nečas ve vztahu s vlastními dětmi. Když si našel takovouhle krávu, která takhle mluví o matce jeho dětí a dělá jí to co dělá (třeba to s tím časopisem, to je úplně jak z nějakýho hloupýho americkýho filmu). Mě přijde stejně nejvíc komický, když si tu ženskou vede Nečas k soudu. Ono to je jako by si jí vedl na vodítku a přitom to mají doma evidentně naopak - roubík do úst, bičíkem přes půlky a dokud neodvolá Pospíšila, nebude sex :D Na jedné diskuzi jsem četl, že je to úplně hrozný, že zemi řídila nějaká despotická sektretářka, ale ono to je horší, ono evidentně zemi řídila nějaká kartářka, ke které ta despotická semetrika docházela :D
http://www.jolanda.g6.cz/kecomat/
pořád věřím ve vyrovnaný rozpočet protože "ze sraček, můžete vytáhnout se" :D