Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1287288290292293581

Komentáře

• @Lara Moje řeč.
    Za sebe bych k poválečným přidala Kunderu, ten mě třeba baví hodně.
    Ale je pravda, že je to individuální. Je fajn, že si můžete vybrat. My měli tuším tak 10 - 15 titulů na rok, přesně daných. Švejka (druhý díl) a Proces jsem nedočetla :hand:
  • upraveno 15. května 2015
    Tak já se přidám k těm, kdo z české literatury nikdy neučůrávali nadčením. Z českých spisovatelů mi asi nejvíc seděl Čapek. Číst Válku z mloky ne jako alegorii na nacismus, ale jako příběh z paralelní historie, kde lidstvo zničila posedlost penězi a vlastní pohodlnost, je docela zážitek. Ani soudruzi proti tomu nemohli nic namítat 8-)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    @brbr Ne kazdy pujde na VS. Navic to zalezi na oboru, ja jsem za celych 5 let studia na informatice nemusel precist jedinou knizku. Ale ano, souhlasim, ze 20 knih za 4 roky na stredni by mel dat kazdy maturant jak nic.
  • Já maturovala před 7 lety. Třídní nám nedávala striktně knihy, které musíme přečíst, ale na výběr z 3-5 knih (takže Němcovou jsme nemuseli číst Babičku, ale prostě něco jiného než pohádky). Taky nám uznávala zfilmované knihy - třeba „Dnes budou dávat Zlaté úhoře, to se knížky drží, kdo se na to podívá ať si to do deníku napíše.“ Protože k většině literatury stačí znát příběh, postavy, na jakou dobovou realitu to reaguje (typicky třeba Čapek) mu musí učitel prozradit. Před maturitou jsem měla v deníku nějakých 150 zápisů, protože jsem tam psala i divadelní hry, na kterých jsem byla.

Z moderní české jsem třeba nedočetla Škvoreckého Zbabělce, protože mi byl Danny Smiřický krajně nesympatický. Ani Babičku jsem nedočetla, četla jsem jen o Viktorce.
  • @brbr Na VŠ budu příští rok. A ano, jdu na obor, který mě baví.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mellien Ona hovorí o predmetoch a látkach, ktoré budú po mimo. Tam je menšia šanca, že ťa bude baviť totálne všetko.
  • @Mellien Nejsem si jistá, jestli rozumím úplně dobře tomu @Gepetově příspěvku, takže to možná jen zopakuju. I na oboru, který tě baví, se musíš prokousat věcmi, které tak zábavné nejsou. Třeba studium historie, můžeš být nadšenec do středověku, ale stejně si musíš projít přednáškama z pravěku, novověku, dějinami státní správy, atd.
  • @Mellien jdeš na medicínu ne? Tak počkej na velice záživné hodiny latiny a učení celého slovníku nazpaměť :-D Mimochodem, na které školy sis dával přihlášku? Máš i na 2. LF (ta by měla být z nich nejlepší)?
  • Ono si nerozumíme. Asi jsem to špatně napsal, ale to je únavou... Je mi jasné, ze budou předměty, které bych nejraději zrušil, viz @everett_Young Ale myslel jsem to tak, ze se chci zlepšovat a celkove byt v tom oboru lepší a lepší a tak vydržím i dilci obtíže, přestože si určitě postěžuji nekolikrat, ale nebude mi to připadat jako ztrata času, dokazi se namotivovat, já už takový jsem... Jinak přihlášku mam do Brna na vseobecko, jelikož tu bydlím a do prahy z vícero duvodu, ani jinam po ČR, studovat nepůjdu. Takže tohle netesim, Navic je to aspon výzva porazit tu haldu Slováků :D
  • upraveno 18. května 2015
    Zkusil jsem, motivován debatou Gepeta s Jayem, aplikovat logickou úvahu na ty houby a selhala na celé čáře, takže se tímto přidávám do skupiny 9/10 :-P

Naopak si myslím, že se dala vydedukovat ta přísloví - čert je taková (středo)evropská rarita, minimálně v angličtině pro něj nemají ekvivalent - člověk na to s velkou pravděpodobností narazí buď ve škole na lekci s tématikou vánoc, případně když vysvětluje čerta a Mikuláše cizincům. Těžko si představit, že by pro nějakou bilblickou entitu neexistovalo v některém z jazyků křesťanského světa slovo.

Už si přesně nepamatuji, jak to u nás bylo s povinnou četbou, ale mám dojem, že stačilo přečíst 1-2 knihy z každého období. Pamatuji si, že pro mě byl obrovským zklamáním francouzský realismus, který navíc ani nedostál svému jménu - pokud teda Francie po skončení romantismu nebyla plná psychicky narušených jedinců snažících se v maximální možné míře znechutit život všem ve svém okolí.
  • http://www.theguardian.com/global/2015/may/17/losing-their-religion-british-ex-muslims-non-believers-hidden-crisis-faith

Dlouhý článek, ale konečně něco o muslimech v Evropě, co se netýká radikalizace. Člověk si po příbězích o vraždách dcer a sester ze cti domyslí, že ex-muslim je pro rodinu a komunitu něco nepředstavitelného a budou všemožně trestat ty, co se odváží zpochybňovat nejlepší náboženství na světě, ale je zajímavé vidět, že k absenci víry dospívají úplně stejným způsobem jako křesťani. Bojovníci za sociální spravedlnost by měli od barevných a gayů přejít k bránění zase jiné skupiny a to myslím jenom napůl ironicky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Knihy za babku =D
  • JayJay
    upraveno 18. května 2015
    @Gepeto: Kain a Abel se mi nepletou, jednak jsem si už kdysi (cca 1999) v nějakém kvízu naběhl na otázku "Kdo zabil Kaina?" a jednak se to dá odvodit ze spojení "Kainovo znamení" (Abelovo není), které mělo všem zvěstovat jeho vinu...
  • Supernatural - bloody mark of Kain :-D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
  • http://www.novinky.cz/krimi/369840-rath-ziskal-cas-do-cervna-soud-mu-prideli-advokata-ex-offo.html

By mě fakt zajímalo, kdy soudu dojde trpělivost a tomu amorálnímu praseti, co už jenom troluje soudní systém, napaří trest za zdržování procesu nebo spíš pohrdání soudem. Dohromady s definitivním potvrzením, že ex-premiér byl přesně takový okopávač kotníků a ta jeho ženská přesně taková vulgární drzá dojička od krav, jak jsme si mysleli, se jeden musí ptát, jestli jsou všichni politici u nás nějak narušení, nebo jenom větší část z nich.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Tak nějak ten čas na odklánění majetku získat musel, přece si nenechá všechno sebrat :P
    (Ta fotka u článku je naprosto dokonalá)
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    @svoa00 Rath je ještě v pohodě. Když se podíváš na Kalouska, jehož chování ukazuje na mentální poruchu způsobenou traumatem v dětství, kdy ho zneužíval kněz v kostele, a vidíš, že se stále v klidu drží tam, kde je, nějaký sedmi vínový Rath je úplně k smíchu. :-D
  • Bohužel zdržování procesu bývá dost často v rámci zákona. Nejhorší je, že teď do toho chce namočit rodinu soudce, aby pak mohl říci, že je podjatý n e b o bůhví co v tom ještě je. Vsaďte se, že soudem vybraného advokáta nepřijme a že se toho chopí ta jeho stará garda..

O rodině Nagyových ani nemluvě. By mě zajímalo jak je na tom Nečas ve vztahu s vlastními dětmi. Když si našel takovouhle krávu, která takhle mluví o matce jeho dětí a dělá jí to co dělá (třeba to s tím časopisem, to je úplně jak z nějakýho hloupýho americkýho filmu). Mě přijde stejně nejvíc komický, když si tu ženskou vede Nečas k soudu. Ono to je jako by si jí vedl na vodítku a přitom to mají doma evidentně naopak - roubík do úst, bičíkem přes půlky a dokud neodvolá Pospíšila, nebude sex :D Na jedné diskuzi jsem četl, že je to úplně hrozný, že zemi řídila nějaká despotická sektretářka, ale ono to je horší, ono evidentně zemi řídila nějaká kartářka, ke které ta despotická semetrika docházela :D

• @Everett_Young Neříkám že Nagyová je nějaký terno, ve skutečnosti přesně opačně, ale pusť si někdy EZO TV :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. května 2015
    @pavel Chceš mi říct, že Českou Republiku řídila Jolanda? 8-O
  • @Everett_Young Jako že Sobotkova manželka vyznává scientologickou církev nebo tak? :-D
  • upraveno 19. května 2015
    @Everett_Young tady záznam jednání o rozpočtu ČR
    http://www.jolanda.g6.cz/kecomat/

pořád věřím ve vyrovnaný rozpočet protože "ze sraček, můžete vytáhnout se" :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.