Takže jsem si YT poslechla celý soundtrack a uznale smekám. Tentokrát skladbám rozhodně nevýraznost vyčítat nemůžu a Djawadimu jdou jak balady, tak epičtejší skladby (u některých scén můžou tvůrci seriálu v tomhle směru poděkovat hlavně jemu). Jako by si tím říkal o angažmá u nějakýho hollywoodskýho studia ;)
Krisa: mi se hrozně líbí ten začátek, jak se to teprve rozjíždí. Tak nějak jsem si představovala TY bubny (samozřejmě bez toho metal-efektu) :D. Nebo znáte nějakou verzi, kde ty bubny (nebo cokoliv, co zní aspoň trochu jako bubny) jsou? Hledám to už dlouho, abych si mohla RW přečíst i s pořádným zvukovým doprovodem :'(
To sem si říkal už u první serie, že je tam hudba nějaká nevýrazná, ale soundtrack byl nakonec docela dobrej. A druhá sezona měla skvělej soundtrack. Tak jen doufám, že ve třetí je prostě jenom někde schovaná, utlumená ;)
Já se na soundtrack těším, je jí tam hafo, ale trpí to stále stejnou chybou už od první série - je málo vytažená. Výjimkou je jen pár epizod - pokud se nepletu, měl jsem ten dojem hlavně u epizod Alana Taylora.
Uff, to je na mě složitě zkonstruovaná věta. Myslím tím prostě, že bych si jí představoval více znatelnou. Aby se pořádně rozezněla ve chvílích, kdy skončí dialog - nechci, aby se prala s dějem o diváka. Ale třetí série si více hraje s vizuálními scénami bez dialogů a právě tam by měla hudba být znatelnější.
Nu, nejako tak som to myslel. Ale áno, málokrát ju vyťahujú. Možno Taylor režíroval aj tú epizódu, kde sa ukazujú mŕtvolky akože Brana a Rickona, pretože tam to Pay the Iron Prize ide pekne do popredia, keĎ má.
Ale toto ma zase irituje na Downton Abbey, tam tá hudba pekne hlasitie, výjde na vrchol a akonáhle prejde na ďalšiu scénu, tak je hudba seknutá. Nie stíšená, proste tvrdo seknutá. Prvýkrát som to spozoroval pri Vianočnom dieli. Aspoň toto som teda pri GoT nespozoroval čo je dobré...
16. The Lannisters Send Their Regards - Už jsem napjatý na nejvyšší možnou míru.. Jinak se mi potvrdilo, že v téhle sérii zazněl (zazní) doposud nejmenší počet skladeb. Jsem zvědavý na poslední čtyři..
@Gepeto Dance of Dragons je taky skvělá, obzvlášť ta druhá půlka. Díky bohům za Djawadiho... myslím, že hlavně díky jeho hudbě byla nakonec třeba zrovna ta scéna v aréně hodně působivá. I když měla mnohem větší potenciál.
Komentáře
Ale toto ma zase irituje na Downton Abbey, tam tá hudba pekne hlasitie, výjde na vrchol a akonáhle prejde na ďalšiu scénu, tak je hudba seknutá. Nie stíšená, proste tvrdo seknutá. Prvýkrát som to spozoroval pri Vianočnom dieli. Aspoň toto som teda pri GoT nespozoroval čo je dobré...
Jinak se mi potvrdilo, že v téhle sérii zazněl (zazní) doposud nejmenší počet skladeb. Jsem zvědavý na poslední čtyři..
Mne sa ešte páčilo Dance of Dragons a Sons of Harpy má tiež neskoršie iskru. Aj keď tam furt počujem slovo "Jehova"