Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1275276278280281581

Komentáře

• KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa chtějí se asi pokochat krásami ČR a vyfotit si pár hysterických buranů s ruskou vlaječkou namalovanou na čele :-k jinak mi ty protesty přijdou vcelku úsměvné a nějaké tahanice o to, jak průjezd konvoje pojmenují taktéž. Možná to měli rovnou nazvat dovolená nebo zpomalený přesun a bylo by vyřešeno :D
    @Dreamer Ony se mají konat nějaké protesty? Tak na to jsem zvědavá, asi si dojdu pro popkorn :D

Já teda akorát furt nechápu, proč mají jet po silnici a ne přejet ČR vlakem. Jo, má to být důkaz čehosi, ale nějak ho v tom nevidím. Jen jsem zvědavá, co budou chudáci vojáci říkat na D1 :P
  • @Krisa plánuje se mávání vlaječkama (naneštěstí ne českýma ani americkýma) a zpívání ruské hymny a četla jsem i o stavění barikád a polehávání na dálnici :D
  • @Achileus No pozor, byl to právě Zeman kdo v roce 68 jako jeden z mála měl odvahu na to aby veřejně vystoupil proti přítomnosti ruských vojsk na našem území a dost ostře ho kritizoval. Taky za to byl vyhozen ze strany a skončil ve vězení. Stejně tak je Zeman velkým zastáncem EU a jednotných vojenských postupů. Takže za jeho výletem za účelem ukončení 2. světové války bych opravdu nehledal nic jiného než výlet na oslavu výročí ukončení války...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Everett_Young Doufejme
  • @Achileus A vlastně za to můžou protiruské sankce - když nemůže vodka k Zemanovi, musí Zeman k vodce =D
    @Everett_Young Já myslel, že je na slivovici, i když on asi pije všechno s výjimkou dehtu, protože dehet teče moc pomalu :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. března 2015
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • upraveno 23. března 2015
    @Dreamer Úplně vidím Čtvrtníčka s Lábusem jak z toho tvoří divadelní hru =D
    Tý brďo, ten nafukovací tank =D. Ale potřeboval by trochu došťouchnout.
  • upraveno 23. března 2015
    @Everett_Young Zeman je především vychlastanec
  • upraveno 24. března 2015
  • První část, budiž, zní zajímavě. Ale ta druhá.....to zní dost populisticky a škarohlídsky, není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř a trvám na tom že se teď máme ještě dobře. Každý je svého štěstí strůjce a já znám lidi, kteří se vlastní pílí a umem nějak vypracovali a mají se dobře a nemají si důvod stěžovat, že celý systém je proti nim a proto je jim špatně. Jenom je tady ta nátura - soused má kozu, já ji nechci ale chci aby jemu zdechla.
    upraveno 25. března 2015
    @Blackfish Já souhlasím, že se ředě lidí žije dobře a lépe, než je uvedeno. Ale také se mnoha žije špatně a to, že mají názor jaký mají není dílem jakékoli propagandy. Ze své praxe - nemožně dlouhá soudní jednání, nerovné postavení lidí u soudu dle toho, jakého právního zástupce si mohou dovolit, byrokratická buzerace tam, kde jde o prkotiny, zatímco miliardy létají oknem, aniž by se kdokoli staral.
    I i když se někdo konkrétní sám může mít dobře (neznamená to, že nemůže znát několik dalších, kterým se tak dobře nevede). Nedá se to nikdy posuzovat jen podle sebe obecně - resp. mám někdy pocit, že by někteří chtěli, aby se na to ti, co se mají šopatně, nedívali špatně, protože jiným se daří lépe než jim, zatímco obráceně to platit nemá :D
    Pokud jde o štěstí, tak to taky záleží na regionu, možnostech a tak dále. Lidi se nikdy nerodili s rovnými startovacími podmínkami a ani není možný opak, absolutní rovnost, ale aby ti nahoře přiměli ty dole bojovat za svojí věc, nesmějí se k nim chovat jako ke kusu hadru.
    K tomuhle závěru fakt nepotřebuju ruskou propagandu, jak se tváří Babišovy či Bakalovy noviny a spol. Ostatně sám mám na naší reprezentaci a poměry ve státě názor nezměněn cca 20 let a co už za tu dobu bylo voleb... :)
  • upraveno 25. března 2015
    @Blackfish: Pracovitý člověk se v dlouhodobém horizontu bude mít vždycky lépe než lempl. Nicméně obtížně budeš vysvětlovat někomu, kdo už takhle žije od výplaty k výplatě (což je běžná realita pro lidi pohybující se na platovém mediánu), že se má ještě víc uskromnit, aby se ti, kteří zneužívají veřejných financí k vlastnímu obohacování, měli ještě lépe.

Úroveň státu nepoznáš podle toho, jak se má pár nejbohatších nebo jaké dávky vyplácí těm nejnuznějším, ale právě podle toho, jak si žije standardně pracující člověk s nějakou běžnou kvalifikací.

Ten Koller to píše správně. V Německu jsem pár měsíců pracoval - přijde mi, že tam mají práci v průměru lépe organizovanou, a v důsledku jsou tak efektivnější. Nicméně 3-krát výkonnější nejsou ani náhodou. Nejsou výkonnější ani o polovinu. Hlavní rozdíl bude v tom, že veřejné finance jsou pod daleko přísnějším dohledem a jsou investovány smysluplným způsobem, který se státu vrací zpět.

@Amaroun: ten článek je propagandistický blábol přesně toho druhu, o kterém mluví ten Koller. Vnitřní problémy mívají vnitřní příčiny. Tohle tu zkoušeli už soudruzi (za neúspěchy našeho hospodářství mohou imperialističtí agenti apod.). Dlužno podotknout, že tenkrát tomu nevěřil nejen lid, ale nejspíš ani ti, kteří to psali.

Antiamerické postoje (často navíc nesmyslně směšovány s "proruskými") nejsou dílem ruské propagandy, ale důsledkem bezohledné destruktivní politiky USA a nekriticky prozápadní orientace většiny veřejných médií.
  • @Ugla Připadá mi, že politici ani média tak úplně nechápou, že Češi jsou po zkušenostech z nedávné historie alergičtí na jakýkoliv druh propagandy. Ne že bych se divila, že spousta lidí západní vliv vidí hlavně jako přísun předražených šmejdů v západních obchodních řetězních nebo to, že musejí snášet ignorantství lidí ze západní Evropy a Ameriky, co zamrzly v roce 1990. Souhlasím, že Česko má na víc než pořád hrát ochotného blbce, jako třeba když jsme jako správní humanisti zlikvidovali svůj zbrojařský průmysl, aby na uvolněné trhy začaly dovážet západní zbrojovky. Co se týče Ukrajiny, tak Česko pomohlo zraněným z Majdanu, poslalo humanitární konvoj a přijímá na své území ukrajinské občany. Nevím, proč by naše malá země, která ten konflikt nijak nezavinila, měla dělat víc.
    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/365292-saudove-vtrhli-do-jemenu.html

"Na ochranu legitimní vlády". Jak je ta politika pružná :)
  • Tak hlavně že mají podporu USA, takže to budou ti hodní kluci! O tom žádná! :D
    @Blackfish Právě. Přičemž současný jemenský prezident Abd Rabú Mansúr Hádí zvítězil ve volbách v roce 2012 se ziskem 99 % hlasů, takže o jeho legitimitě není pochyb :)
    upraveno 26. března 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.