Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1273274276278279581

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Dreamer Migrace např. muslimů do Evropy nezačala s ISILem a migranti nepochází jen z Iráku a Levanty. ANi sám ISLI není izolovaný problém, ale součást dalších procesů. A jak poznamenává Everett Young, mnoho fanatiků pochází z civilizované Evropy, která jim v rámci politiky korektnosti a zákazu diskriminace měla vštípit humanistické hodnoty. A v některých zemích se najednou bojí, co bude, až se jim vycvičení v zabíjení vrátí zpět (přestože před časem vítali, že jedou na střední východ nastolovat demokracii).
  • @flanker.27 však já to uvedla jako příklad, nikde nepíšu, že tu migraci spustil právě teď zrovna ISIL. Spíš jsem chtěla podotknout, že ani samotným muslimům a obyvatelům států ve kterých ISIL operuje nemusí být jejich praktiky zrovna po chuti, kéž by je nakonec zadupali do země "vlastní" lidé.
    @Dreamer To se ovšem naskýtá otázka, co jsou to "jejich vlastní lidé". Ani muslimský svět není jednolitý blok, ani nábožensky ani národnostně.
  • @flanker.27 právě proto jsem dala vlastní do uvozovek :D
  • upraveno 11. března 2015
  • @Ugla Mě přijde tohle srovnávání Ukrajiny se Syrii uplně mimo. Dle mého názoru každy kdo to sleduje vidí, že to nesouvisí. A i pokud se to někdo snaží srovnávat tak rozsahem dřívější americká pomoc v Sýrii x Ruská síly a technika na Ukrajině je naprosto nesrovnatelná. Prostě pořad stejný arumenty Amerika to dělala tam, tam.... v Sýrii tak nění žádný problém v tom co děla Rusko na Ukrajině. Dnes už i Putin přiznává jak to bylo s Krymem, že nečekali na referendum- to je docela posun od původního naši vojáci tam vůbec nejsou - zajímavý posun.
  • @Krisa: Já ti ta rajčata ze srdce přeji, mě chybět nebudou...
    Med na kuřeti považuji za znehodnocení obou surovin, zázvor můžu jen v Ginger ale,... ale proti gustu... :o)
    Ostatně, to, že člověk jí, co mu chutná/prospívá chápu,... že se rozhodne to či ono nejíst tak nějak "z ideologických důvodů" moc ne. Vepřový a hovězí, v tom křesťanství vítězí... :o).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa: "Krysa z kanálu taky možná chutná jako jahody, ale to ja nezjistim, protože ji žrát nebudu"... to že se někomu něco ekluje přece není o ideologii. Je sakra rozdíl "děsí mě představa jíst něco tak špinavého" a odmítám to jíst, protože pokrok pravil že to je nečisté / protože náboženství říká, že to je posvátné.
    No, já měl minulý týden (pravý) koňský salám, spíše ze zvědavosti,... a byl jsem upřímně zklamán. No, tak snad jen dofám, že "řezník za Taxisem" vyčíhl okamžik kdy nehodu nepřežil kůň a nikoli jezdec. :o)
    @Jay Tak to jsem ráda, že o tolik nepřicházím. Brácha vždycky nad koňskou klobáskou významně pomlaskával, i když to on nad jakoukoli klobáskou :D
  • http://www.novinky.cz/ekonomika/364059-ukrajina-zacne-jednat-s-veriteli-o-odpusteni-casti-dluhu.html

A já se znova ptám, jestli někdo bude hlídat ty půjčené peníze od EU. Protože si nebudeme nalhávat, že nejde o peníze ze všechn členských zemí, takže i naše. Nechci sponzorovat pár kmotrů a výzbroj armády, o kterou se Ukrajina měla starat dřív. Ale vzhledem k tomu, co vím o kontrole projektů financovaných EU v Itálii a Řecku, bych to moc růžově neviděla.
  • upraveno 12. března 2015
  • upraveno 16. března 2015
    @Krisa Skôr to vyzerá akoby niečo zjedol/la a nesadlo mu/jej to.
  • @Krisa Taky vidíš slečnu, co dostala těžký průjem a běhala po městě, kde nemají veřejné záchody?
    upraveno 16. března 2015
  • @Krisa: Tak to je podpásovka... TAKOVOUHLE batiku bych na sebe taky nevzal a to zúplně jiného důvodu, než že bych měl něco proti batikám. Stejně jako bych na sebe navzal růžovoučké triko, ačkoli proti jednobarevným trikům nic nemám...
    @Jay Já taky proti technice batika nic nemám. Jen bohužel drtivá většina výrobků pak vypadá takto :P
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/364439-znasilnovani-zajatkyn-rozvody-po-tydnu-popravy-jako-ritual-zbeh-popsal-bojovniky-islamskeho-statu.html

Ten chlap nemá důvod lhát (a doufám, že ho obviní aspoň ze sympatizování s teroristy, ale jak znám Brity, jsou mu schopní udělit občanství). Shrnu to tak tak, že ISIS je teroristická žoldácká organizace s ujetým výkladem Koránu (pokud pořád někdo z nich věří, že nejde jenom o to duševně masturbovat nad mocí nad životy jiných, beztrestně uřezávat hlavy, opíchat kteroukoliv ženskou a ještě za to dostat zaplaceno), který jim dovoluje vraždit nejen bezvěrce, pít alkohol, ale taky dělat pasáka sexuálním otrokyním a pořizovat si na týden děvku pod záminkou krátkodobého manželství. Proč se nikde nemluví o tom, s kým ISIS obchoduje, že má peníze na žold a zbraně a od koho ty zbraně kupuje? Jako Islámský stát nemůže dlouhodobě existovat, ale zdá se mi, že do řešení problému se nikdo moc nehrne, včetně okolních států.
    Mám-li být cynikem, pak islámský stát je pro "demokracie" menší hrozba než konsolidované arabské státy, zvláště pro Izrael. Protože jsou to v první řadě tyhle státy, Sýrie, Irák, Jordánsko, plus perský Írán, které islámský stát oslabuje a ohrožuje, ne Izrael. a Turecku se zase líbí, že ISIL zaměstná jeho Kurdy, se kterými si samo neví rady. Takže proč by se nějak aktivně angažovali v jeho likvidaci...
  • @flanker.27 Tak je zase otázka, jestli dnešní době Jordánsko, Irák nebo před válkou Sýrie nějak zasádně ohrožují Izrael, já bych skoro řekl že už ne. I s Asadem jsem bral, že měli v rámci možností dobrý vztahy na to že ještě před ne tak vzdálenou dobou rok 2007 mu vybombardovali jaderný reaktor a potom zabili generála Mohameda Sulejmana.
    upraveno 17. března 2015
    @derfel Neboli ano, z hlediska toho, jak to vnímá Izrael. Ostatně Hizballáh je spojencem Sýrie v boji proti povstalcům, což vypovídá o jejich vazbách. Z tohohle hlediska nemůže Izrael nic těšit více, než když jsou tyhle státy a organizace zaměstnány něčím úplně jiným, nejlépe když arabové, potažmo muslimové, bojují jeden proti druhému a ty, které jsou konsolidované, organizované atd, tedy mocenské síly jednotlivých států, jsou výrazně oslabené.
    BTW neříkám, že to je jen výhradně případ Izraele.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • upraveno 18. března 2015
    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/364600-strelba-v-hlavnim-meste-tunisu-sedm-turistu-je-po-smrti-dalsi-drzi-jako-rukojmi.html

Ježiši, tak Tunis už taky :roll: Ať mi jako vysvětlí, jak je možné, že budovu, ve které sídlí parlament, můžou takhle napadnout dva tři debilové s kalašnikovama.

A je po nich, včechna čest tuniským SWAT, že aspoň teď byli pohotoví...
    http://www.theguardian.com/world/live/2015/mar/18/terror-attack-tunisia-bardo-museum-live-updates
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.