Volby

upraveno 4. října 2014 v Rozličný pokec
Koho volit? Koho nevolit? a proč?
1303132333436»

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Jay To chce klid a nevymezovat se vůči nepoužitým argumentům :)

Dopis byl jaký byl, ale nesměšuj dvě věci - porozumění obsahu a úroveň textu.

1. Že dopis vůbec neobsahuje, za co se má Zíma omlouvat, je fakt.

2. Že obsahuje pouze politické názory a postoje petentů je rovněž fakt. Co z toho jsou tvá "fakta" je maximálně názorem toho kterého (ty budeš nazývat fakty to, co já považuji pouze za osobní názory, ale to nepovažuji s ohledem an to, na co byl OD cílen, vůbec za podstatné).

3. Že přes bod 1. Zíma jako vstřícné gesto ještě jednou zdůraznil, že se neohrazuje vůči právu vyjádřit svůj názor a že nechce plošně obviňovat všechny účastníky shromáždění na Albertově je rovněž fakt a slouží to k Zímově cti, že dokáže nejít do zbytečné konfrontace (což jsem rovněž již uvedl).

4. Vyplývá ze 3. cokoli, v čem jsi se vymezil v posledním příspěvku vůči mně? Nikoli. Naopak, právě proto, že jsem si pečlivě přečetl jeho obsah a pídil se po tom, za co petenti omluvu požadují, mi umožnilo formulovat závěr, že dopis je nekonzistentní, když pouze vyjadřuje (politické) postoje podepsaných a nikoli to, za co se má adresát omluvit. Což ano, což považuji za zásadní chybu autorů textu a těch, kdo se pod něj podepsali, aniž by se zamysleli nad tím, jestli to náhodou není blbost =D
  • @Gepeto: Myslím, že smysl je jasný - když potřebuješ záskok za metaře, tu práci zvládne kdokoli, klidně i chirurg a po jím uklizené ulici bych se nebál jít... (a nutno říct, že v rámci charity day mnohé firmy dovolují odborníkům dělat méně náročné práce) za kardiochirurga ti zaskočí maximálně tak jiný chirurg, metař těžko (a když jo, tak bych tam rozhodně nechtěl ležet).
    Ale jestli to chceš explicitně, tak ano, jsou povolání, které může dělat každý debil,... ale zase je třeba nemůe dělat každá kancelářská krysa... a nebo ne dlouhodobě.
    Konkrétně popeláře nikdo neodsuzuje a bere je jako potřebné, nicméně stačí jich jen omezený počet - když nabídnu málo, přihlásí se mi málo zájemců, a budu muset nabídnout víc, když nabídnu moc, mohu si vybírat (a nebo snížit nabídnutý plat)... samozřejmě, s nabídkou 15.000 (snad) žádného chirurga nepřilákám,... ale je-li to sen "hranolkových" studentů, pak nevím, proč by nemohli dostat státní "poděkování" formou vyšší daně proti středoškolskému spolužákovi, který si stejnou kariéru vybral hned po střední a neplýtval státní peníze na své studium...
  • K tomu zlatu přeci jenom ještě něco dodám. To jak je výjimečné a stabilně rostoucí byla silná mediální masáž, která, podle mého a časových souvislostí, mohla být klidně součástí zmíněné obří spekulace (koupím zlato levně, přesvědčím jiné lidi, aby ho koupily dráž a dráž a po vyhnání ceny prodám zlato draze a tím ho podseknu, takže lidi smůla.

V dlouhodobém horizontu roste většina portfolií, některé více, některé méně, s krizí se však mohou potkat všechny. Žádný zaručený zisk zde není.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    BTW tohle se hodí i k ekonomické debatě i ke studiu :)
    http://roklen24.cz/a/wFXng/prekvapivy-pohled-na-bilanci-strycka-sama

(ovšem, je to stejný autor jako posledně)
  • @flanker.27
    První citaci toho co jsem řekl, je jenom potvrzení toho co jsem řekl. Tedy že se ohrazuji proti vynášení zlata nad jiné komodity, či portfolia.
    Druhá citace mě jen utvrzuje, že si rád překrucuje, vytrháváš a všelijak manipuluješ s tím, co kdo napsal.

Ale o tom, jak ti jde spíš o „vrtění psem“ jsme tu již debatu mněli. Je jen úsměvné, že se snažíš hledat zdroje rozporů, dávno po té, co jsme si své postoje k původnímu tématu vyjasnili. V tom já čuju trolovinu.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • upraveno 19. prosince 2014
    Občas zavítají i na iDnes, ale to se tak často nevidí :D

Ale ty Novinky jsou někdy fakt síla, člověk má až pocit, s kým to tu proboha v jedné zemi žije :D
  • @Achilleus Měli jim tu stranu hned po revoluci zakázat. Na kecy typu: "nejsme jako oni" jsme akorat doplatili...a teď je tu máme rozlezlé úplně všude :(
  • @Mellien Ale no tak, mnohem horší než jakýkoli současný člen KSČ je kdejaký trouba který se po roce 89 začal tvářit jako velký demokrat a přelezl pod záštitou demokracie do jiné strany de se drží u moci do dnes. Nemusíme chodit daleko abychom viděli kandidáta na presidenta Fishera nebo bývalého ministra financí Míru Kalouska (přezdívku "zkurvenej práskač" neměl ve škole jen tak bez důvodu). A takových lidí je mnohem více rozlezlých po současné politické scéně a tváří se jako velcí zastánci svobody, lidských práv a já nevím čeho ještě a přitom kdyby tu někdo udělal převrat, tak se vsaď že budou první kdo vstoupí no nové vládnoucí strany. Ne, zakázat KSČ by opravdu nic nevyřešilo, jen by z ní ještě víc lidí přešlo do jiných politických stran.
    upraveno 20. prosince 2014
    @Everett_Young Nebo pan Ševčík, (bývalý) ředitel liberálního institutu, jedna z nejpravicovějších osob u nás, též stranickou knížku pohotově zahodil a "prohlédl" =D
    Tak už nám pomalu začíná startovat volební mašinérie? Schválně komu to letos hodíte, pokud vůbec půjdete k urnám?
  • Tohle téma je strašná prasárna... :D
  • Do podzimu času dost :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.