Lady Catelyn Tully Stark
Při pročítání starých starých příspěvků mne docela vyvedlo z míry, kolik lidí nemá rádo, nemusí, nemá v oblibě či dokonce nenávidí Lady Cat.
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
To jsem fakt nečekal.
Stejně tak vztah většiny lidí k rodu Tully.
A proto se ptám proč a čím vás Cat tak naštvala - to že nemá ráda Jona? Upřímně, nedivím se jí. Přeci jen jak by se Vaše partnerky tvářily kdyby jste si domů přivedli "bastarda" a vychovávali jí ho před nosem?
Tak diskutujte, holoto...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
Debata bola o tom, že Malíček je sviňa, pretože oproti takým ako Vargo Hoat a Ramsay manipuluje s ľuďmi s ešte katastrofálnejšími výsledkami. Bavili sme sa o tom, kto je dobrý a kto zlý (zo všeobecného hľadiska). Naraz si sa zjavil ty a podotkol, že Malíček sa len chová tak, ako musí. Netušil som, že je to len odveci podotknutie, chápal som to ako Malíčkovu obhajobu. Tak som poukázal na tú alogiku. Príde mi bezpredmetné ho obhajovať tým, že sa chová len tak, aby prežil (z dôvodu vyššie opísaného). To je dobré konštatovať, ale ako obhajoba neustojí. Toť vše.
1. Chtěl Malíček rozpoutat válků? Ano.
2. Dělal Malíček vše pro to, aby rozpoutal válku? Ano.
V otázce posuzování Malíčkova charakteru pak nemá smysl spekulovat o tom, jak mu v tom kdo pomohl, nebo kdo další na tom vydělal.
2) A? On mu říkal, ať koná jinak, že takhle nemá šanci. Neposlechl, zařídil se podle sebe (aby z toho měl největší prospěch) Bylo to svinské, ale vlastně to sám Nedovi před tím řekl.
3) Chudák Jof. Je tohle vlastně prokázané, že se na tom podílel? A i kdyby, podílet se na vraždě zrůdy a budoucího Aeryse není přitěžující okolnost a důvod pro ty, co Malíčkem pohrdají, řekl bych... to je jen důvod pro justici Západozemí ho z něčeho obvinit, ale k tomu stěží dojde. A opět, jakou přímou roli v tom sehrál? (jen se ptám, opravdu nevím)
4) Tu labilní *****? Tím zabil kolik tisíc, snad desetitisíc lidí?
Takhle bys mohl pokračovat i u ostatních postav, vražd je tu víc než dost :)
Vždyť v té době bylo vše jiné, člověk si musel dávat bacha, aby ho brácha v noci nepodřízl a intrikařilo se všude. Čím vyšší kruhy, tím vícen ebzpečí a lží. A to by měla žena lorda vědět a podle toho se zachovávat. Tohle nemůžeš srovnávat. Ty lidé ve lži žili. Proto bylo naprosto bláhové věřit Malíčkovi, kterého x let neviděla a ani si nic neověřit atd.
Opravdu neporovnávej 21. století a život normálního "smrtelníka" s lordy 7 království.
Přijde mi, že Malíček jen využil příležitosti, jak se obohatit.
Něco jiného bylo po vypuknutí konfliktu. Pak už intrikoval kde kdo.