Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1219220222224225581

Komentáře

• GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Mellien Yops, NSA, jediná vládní agentura, která lidem naslouchá :D
  • Když to vidíš takhle :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Gepeto =D

Celkem dobré shrnutí mediálního obrazu "ten říká to a ten tohle". Byť na můj vkus trochu fandí spikleneckým teoriím...

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/tema/Sestreleni-letadla-Vubec-nevite-co-se-ted-deje-v-pozadi-Novinarka-Spencerova-s-nadhledem-sleduje-informacni-smrst-USA-A-nachazi-trhliny-327647
  • upraveno 21. července 2014
    @Amaroun: Německo si může dovolit zavřít jaderné elektrárny, protože u nich nepanuje takový šlendrián, a chybějící GWh si tak mohou (jako jedni z mála v Evropě) koupit. Což zatím znamená hlavně to, že je z toho atomu vydolují jinde.

Kritika ze strany ČR (pokud teda máš na mysli odborníky skutečné a ne ty hospodské) se týká (ne)stability německé sítě. Obnovitelné zdroje mají ze své podstaty značné výkyvy ve výkonu, neb žel neumíme poroučet větru ani dešti, a potřebujeme tudíž i ty černé watty, které jsou sice fuj, ale k dispozici 24/7. Takže německá energetika může být částečně zelená (50% ani ve snu), pokud je jejich přenosovka propojená s převážně černou Evropou hrající roli takové lepší přečerpávací elektrárny ;-)

Pokud bych Němce kritizoval, tak hlavně za způsob, jakým způsobem tohle úsilí veřejně prezentují (politická agitka proti atomu). Oni totiž ty alternativní zdroje skutečně budují, zatímco u nás a jinde zatím převážně zneužíváme příslušné dotace.
  • Siemkáři mají mindrák úplně ze všech států které mají kolem ať už kvůli trojímu dělení Polska nebo kvůli pozdějším záborům a obírání siemkářského území. Oni cítí k nám a němcům stejnou nenávist jako k rusákům, takže Poláků se raději na nic neptejte nebo se vás pokusí utlouct vidlemi.
    @Everett_Young K nám chodia (do Bytče) na zmrzlinu :D Vraj jedna z najlepších - raz tu boli aj chlapíci z Fanrádia otestovať.
    @Hildegarda Aha, takže u "důkazů dodaných OSN" se chyba připouští, zatímco u "důkazů dodaných vlastním aparátem" nelze o pravdivosti pochybovat... :)

Já doteď žádný důkaz neviděl, jen tvrzení, že někdo (kdo je zainteresovaný, a USA je zainteresovaným hráčem v celé krizi) viděl důkaz...
  • A ano, Rusko je o pořádný kus cesty pozadu než západní země a život je tam úplně jiný, ale co oči nevidí, tomu srdce....
  • @Mellien Nebyla, znám to z doslechu od několika lidí nezávisle na sobě. A? Tys tam snad nějakou dobu žil? Vesměs mí známí nejsou ze Spojených států nadšení. Co se týče Američanů, tak jsou prý půl na půl inteligentní lidi, co je jejich vnitřní (antisociální) i zahraniční politika znechucuje, a půl vidláci (takové ty typy, co po útoku na bostonském maratonu hejtovali Čechy). Rusko je mi docela ukradené a tu automatickou averzi vůči němu nechápu, když stejně arogantně a sebestředně se projevuje každá větší země (nejhůř teď asi Čína, viz výroky jejích představitelů na adresu Británie). Čínu nesnášíš taky? Jsem hlavně (středo)Evropanka a jsem celkem hrdá, že přes všechny nedokonalosti žiju v asi nejšťastnější části světa. Tam, kde není extra problém vydělat si na jídlo, najít (nějakou) práci a mít lékařskou péči zdarma.
    @svoa00 Psal jsem, že mám vše z první ruky od blízkých ;) Kamarád byl delší dobu v USA, Máma žila půl roku v Rusku... A ano, bylo to jako nebe a dudy, jestli mi rozumíš. Možná ji nechápeš, ale ta averze je zapříčiněna v historii. Myslím že bohatě stačí říct, kde jsme teď mohli ekonomicky být, nebýt ruskejch komančů, ze kterých se budeme dalších xx let vzpamatovávat... a mohl bych v tom výčtu pokračovat. Ono je to taky výchovou. Máma učí dějepis a od mala mně vychovávala. Rusáky prostě nemůžu ani cejtit a nestydím se za to, historie by se zapomínat neměla. Navíc oni se nezměnili a pravděpodobně ani nezmění...

No, každému stačí ke štěstí něco jiného. Někdo by rád něčeho dosáhnul, někdo chce mít zdarma zdravotníí péči. Jak se říká, každý svého štěstí strůjcem.

Jinak, je to měsíc, co se vrátil další kamarád z Ameriky a říkal, že by se hned vrátil. Příjemní lidé a rpostě všechno... Každý má asi jiné zkušenosti :)
  • Chybka může uklouznout každému, ale už jsem si tu dávno zvykl, ze se tu vypichuje každičké slovo, hlavne když jde o osobu v diskuzích novou :D
  • @ugla Rusáci si mohli v mnohém s Nemci potřást rukou. Proto jsem zmiňoval masakr Poláků a mohl bych pokračovat Nechci říc, že Rusko ztělesňuje zlo, nic není černobílé. A pokud vím, nebyli jediní, kdo nás osvobozovali, ale na kdyby se nehraje. Ale jo, je fajn hájit okupanty, kteri si nás dovolili zabrat...

a tady se nám hned nabízí dalsi rozdíl. Co Udělali se zemí USA +spojenci, obnovovací plán atd. A co s námi a východním blokem Udělali Komanči. Jak je někdo může hájit? Verbež.
  • @Mellien Říká ti něco procentová dohoda? Myslím tu mezi Stalinem a Churchillem o rozdělení vlivu v zemích osvobozených od německé okupace. Pokud si ty mapky dohledáš, je z nich celkem jasně vidět jak moc jsme byli "západním spojencům" úplně u prdele. Mimochodem, když už jsme u těch zemí co si nás dovolili zabrat, tak bys měl nenávidět skoro každého, vzhledem k tomu jak často nás někdo dobíjel =D
    Já vím, že sme jim byli u šípky, však jsem nic opačného nepsal. Jen jsem si posteskl nad tím, jak to mohlo být jinak :)

Zajímalo by mě, jestli je možné tu mít aspon jeden komentář, bez toho aniž byste ho vypreparovali do posledního písmenka, buď ty nebo flanker :D :D
    @Everett_Young Stalin se bál jednoho člověka, Roosvelta. Ten mu nehodlal dát tak velké území. Jenže štěstí při nás nestálo a on umřel před dohodou. Zbytek byl Stalinovi ukradený. (Churchill,..)
  • @Mellien Posledních 8 let vždycky když jsem něco napsal tak to někdo z učitelů rozebral a strhal do posledního písmenka (pokud bylo co), takže teď si svoji frustraci vybíjím na nevinných diskutujích kteří se tak stávají oběťmi mé neutuchající touhy po pomstě. Ne, kecám, ale vážně zkus ten NYX a uvidíš jak vypadá komunita kde tě za každou nepřesnost hodí do ohrady s raptory.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.