Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Kolikátá zpackaná poprava už to je? Není na tom to nejhroznější, že při umírání lapal po dechu, ale že to trvalo tak dlouho. Je mi fuk, že to byl dvojnásobný vrah, ale pokud má civilizovaný stát uzákoněný trest smrti, měl by se postarat, aby z toho nebyla nějaká cynická odplata. Mohli by zkusit gilotinu, třeba :roll:
Hezky o tomhle tématu mluví John Oliver
Na Guardianu jsem se dočetla, že té popravě přihlížela i rodina těch dvou, které zastřelil (v roce 1989!), což asi bude běžná praxe. Přijde mi to nechutné, justice nepracuje, aby pozůstalým dopřála zadostiučení z toho sledovat někoho umírat. Ostatně stejně jenom sledovali, jak pomalu přestává dýchat. To je asi tak jediný rozdíl od veřejných renesančních exekucí sekerou a pak gilotinou. Někdy nad lidstvem fakt lámu hůl...
Typicka manipulace. "Predstav si kdyby...". Pokud se na vec chces divat objektivne, tak si nesmuzes predstavovat situaci, kde ty jsi obet.
Ten clovek je pouze vyplodem spolecnosti, nevidim duvod, proc ho mucit a snizit se na jeho uroven (nebo jeste niz).
Pokud opravdu nekoho opakovane zavrazdil a neexistuje zpusob, jak ho rehabilitovat, tak mi nevadi, kdyz ho popravi. Nechapu ale, proc by mel byt mucen, protoze jediny duvod, proc ho popravit je ten, aby uz nepachal stejny zlocin. Trest je podle me blbost.
Ja se ho nezastavam (:D). Vyplodem spolecnosti je, stejne jako kazdy jiny. Kdyz te tvoji rodice nauci krast a vysvetli ti, ze na tom neni nic spatneho, muzes za to ze krades ty, nebo spolecnost? Kazdy je ze sveho subjektivniho pohledu "dobry clovek", takze jim prijde jejich chovani ospraveditelne, at je jakekoliv.
A souhlasím s Venou. To, že někdo někoho zabije, neznamená, že se z něj hned stane škodná na odstřel a že se k němu nutně musíme chovat sadisticky. A výkon spravedlnosti, jak jsem řekla, od ničeho takového není. Mě osobně se se ani samotný trest smrti nijak zvlášť nelíbí. Pokud už ho uplatňovat, tak proti lidem jako Brejvik. Lidem, co jsou na tomhle stupni nebezpečnosti. V případě toho chlápka z článku by bylo vhodnější doživotí s tím, že bude ve vězení nějakým způsobem vydělávat a odškodní z toho pozůstalé (i kdyby to mělo trvat deset patnáct dvacet let). Žasnu, kolik lidí ale pořád prohlašuje "já bych se s ním nemazal", "to ještě vyváznul snadno" nebo "jeho oběti to taky neměli snadný" (jako by na tom další mrtvola něco změnila).
Já si tedy nepamatuju, že bych tu psala tak vyhraněný názor na trest smrti. Naopak, v některých krajních případech jsem spíš pro...
http://tech.sme.sk/c/7302681/zem-unikla-v-roku-2012-katastrofe-vybuch-na-slnku-ju-minul.html?ref=trz