Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1215216218220221394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @jjelen Samurajové nevznikli podle nějakého konkrétního westernu, ale byli inspirováni žánrem jako takovým.

Ostatně to prolínání se Kurosawových filmů s westerny (hlavně se špagetami) trvalo nadále - Yōjinbō a Sanjuro jako Pro hrst dolarů a Pro pár dolarů navíc.
  • @flanker.27: Yōjinbō... Myslím, že tam je "M", nikoli "N".
    Každopádně Kurosawovy filmy to je klasika, zvláště ty samorajské s Toshiro Mifunem...
    @Montezuma3: Nevím, jestlis na anglickou wiki koukal, ale mám za to, že tam píšou něco jako, že tím Cimrmanem byl Mifune... (a že právě na tomhle filmu si udělal velmi dobrou pověst).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    je to tak

btw - od Kurosawy doporučuji i Hidden Fortress
    Já věděla, že jsem na něco zapomněla. Dík za připomenutí :)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 27. června 2014
    Dokonce i na MZ tomu dali 10/10 :-k
    Je to nějaké podezřelé. Zatím jsem viděl jen vystřiženou scénu s tím masakrem.

EDIT:
    @Montezuma3 Já tomu dal 3/5, ale jsem těžká necílovka.
  • Dopozeral som Rush, a musím povedať že už dlho ma tak nejaký film nebavil. Výborná športová dráma, neviem na koľko to je podľa skutočných udalostí ale Lauda bol fakt frajer
  • Sedem statočných je moja obľúbený výnimka, kde je remake lepší ako pôvodný film. Tentokrát proste výnimočne zafungovalo to zjednodušenie a priamočiarosť a ikonickosť. A najlepší western je samozrejme Vtedy na západe :)
    Líbí se mi Civalovo hodnocení na CSFD: "Na světě jsou dva druhy lidí - ti, co považují Hodný, zlý a ošklivý za nejlepší western všech dob, a ti, co jej teprve uvidí."
    :-D
  • @sarven Harmonika z Vtedy na západe hraje Bernarda ze sedmi statečných.
  • @M1on, ďakujem za info. ale kedže som oba filmy videl asi 10x, tak som si to už uvedomil :)
    btw, keď vyťahujeme castingove info, tak Clint mal samozrejme pôvodne hrať Harmoniku, ale nedalo sa. tak ho Leone výnimočne neobsadil.
  • Před malou chvílí jsem dokoukal film "Chlapec v pruhovaném pyžamu". Po jeho shlédnutí jsem strávil dlouhou chvíli na terase s lahví whisky a krabičkou cigaret (a na mém projevu je to možná vidět). Nejsem už úplně mladý a zažil jsem už leccos, ale ještě nikdy ve svém životě jsem u a po firmu takhle neplakal.
  • @Velbloud Kniha mi visi v kniznici, este som nenasla odvahu...
  • @Hildegarda: Tak jen do toho, knížku jsem nečetl, ale prý je ještě lepší než film. Mimochodem, hlavní roli hraje Asa Butterfield z Enderovy hry.
  • @Velbloud Já jsem si přála, aby taťka velitel koncentračního tábora dostal aspoň nějakou lekci (třeba rozvod), a on ji dostal a moc dobře mi z toho nebylo.
  • @svoa00: Mě taky ne. Popravdě řečeno mi z toho bylo tak nedobře, že jsem to rozcházel ještě celý druhý den. Ono se asi dalo čekat, že to nějak podobně skončí, ale stejně jsem až do poslední vteřiny doufal.
  • http://www.epicstream.com/article.asp?id=1127&name=The+Future+of+The+Hulk+in+'Avengers:+Age+of+Ultron'+

takže dvojka Guardians s Hulkom? Dúfam že Planet Hulk neurobia, každý to chváli ale je to mega nudný a tupý príbeh. To už radšej World War Hulk, ale na to zas nemajú právo na dosť postáv :D
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 4. července 2014
  • jelikož byl Kenshin úspěšnej na letošní rok jsou plánovany dva filmy. :dance:
    Rurouni Kenshin Kyoto Taika hen 8. srpna. Rurouni Kenshin Densetsu no Saigo hen 13. září.
    V prvním filmu se dočkáme Shishio Makoty a podle mého odhadu dění v Kyotu.
    Máme radost!
  • @Nevada třeba nám ukážou i Hika Seijūrō XIII
    Hm, asi zítra vytáhnu Trust and Betrayal.
  • upraveno 5. července 2014
    Jsem dobrej :twisted: ,Jak dokážu ovlivnit dění člověka co bude dělat zítra. =D
  • @M1on Ach jaký to mistr manipulace se z tebe stal =D
    Zase si moc nefandi. Takhle čerpám inspiraci často ;)
    Mám teď období, kdy na nové seriály a filmy nemám náladu. Takže povětšinou vytáhnu něco staršího, co už jsem párkrát viděla. Staré prověřené fláky :)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. července 2014
    @Nevada Všichni jsme jen loutkami na nitkách mocného @M1on :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.