@jjelen Samurajové nevznikli podle nějakého konkrétního westernu, ale byli inspirováni žánrem jako takovým.
Ostatně to prolínání se Kurosawových filmů s westerny (hlavně se špagetami) trvalo nadále - Yōjinbō a Sanjuro jako Pro hrst dolarů a Pro pár dolarů navíc.
@flanker.27: Yōjinbō... Myslím, že tam je "M", nikoli "N". Každopádně Kurosawovy filmy to je klasika, zvláště ty samorajské s Toshiro Mifunem... @Montezuma3: Nevím, jestlis na anglickou wiki koukal, ale mám za to, že tam píšou něco jako, že tím Cimrmanem byl Mifune... (a že právě na tomhle filmu si udělal velmi dobrou pověst).
Dopozeral som Rush, a musím povedať že už dlho ma tak nejaký film nebavil. Výborná športová dráma, neviem na koľko to je podľa skutočných udalostí ale Lauda bol fakt frajer
Sedem statočných je moja obľúbený výnimka, kde je remake lepší ako pôvodný film. Tentokrát proste výnimočne zafungovalo to zjednodušenie a priamočiarosť a ikonickosť. A najlepší western je samozrejme Vtedy na západe :)
Líbí se mi Civalovo hodnocení na CSFD: "Na světě jsou dva druhy lidí - ti, co považují Hodný, zlý a ošklivý za nejlepší western všech dob, a ti, co jej teprve uvidí." :-D
@M1on, ďakujem za info. ale kedže som oba filmy videl asi 10x, tak som si to už uvedomil :) btw, keď vyťahujeme castingove info, tak Clint mal samozrejme pôvodne hrať Harmoniku, ale nedalo sa. tak ho Leone výnimočne neobsadil.
Před malou chvílí jsem dokoukal film "Chlapec v pruhovaném pyžamu". Po jeho shlédnutí jsem strávil dlouhou chvíli na terase s lahví whisky a krabičkou cigaret (a na mém projevu je to možná vidět). Nejsem už úplně mladý a zažil jsem už leccos, ale ještě nikdy ve svém životě jsem u a po firmu takhle neplakal.
@Velbloud Já jsem si přála, aby taťka velitel koncentračního tábora dostal aspoň nějakou lekci (třeba rozvod), a on ji dostal a moc dobře mi z toho nebylo.
@svoa00: Mě taky ne. Popravdě řečeno mi z toho bylo tak nedobře, že jsem to rozcházel ještě celý druhý den. Ono se asi dalo čekat, že to nějak podobně skončí, ale stejně jsem až do poslední vteřiny doufal.
takže dvojka Guardians s Hulkom? Dúfam že Planet Hulk neurobia, každý to chváli ale je to mega nudný a tupý príbeh. To už radšej World War Hulk, ale na to zas nemajú právo na dosť postáv :D
jelikož byl Kenshin úspěšnej na letošní rok jsou plánovany dva filmy. :dance: Rurouni Kenshin Kyoto Taika hen 8. srpna. Rurouni Kenshin Densetsu no Saigo hen 13. září. V prvním filmu se dočkáme Shishio Makoty a podle mého odhadu dění v Kyotu.
Zase si moc nefandi. Takhle čerpám inspiraci často ;) Mám teď období, kdy na nové seriály a filmy nemám náladu. Takže povětšinou vytáhnu něco staršího, co už jsem párkrát viděla. Staré prověřené fláky :)
Komentáře
Ostatně to prolínání se Kurosawových filmů s westerny (hlavně se špagetami) trvalo nadále - Yōjinbō a Sanjuro jako Pro hrst dolarů a Pro pár dolarů navíc.
Každopádně Kurosawovy filmy to je klasika, zvláště ty samorajské s Toshiro Mifunem...
@Montezuma3: Nevím, jestlis na anglickou wiki koukal, ale mám za to, že tam píšou něco jako, že tím Cimrmanem byl Mifune... (a že právě na tomhle filmu si udělal velmi dobrou pověst).
btw - od Kurosawy doporučuji i Hidden Fortress
Je to nějaké podezřelé. Zatím jsem viděl jen vystřiženou scénu s tím masakrem.
EDIT:
:-D
btw, keď vyťahujeme castingove info, tak Clint mal samozrejme pôvodne hrať Harmoniku, ale nedalo sa. tak ho Leone výnimočne neobsadil.
takže dvojka Guardians s Hulkom? Dúfam že Planet Hulk neurobia, každý to chváli ale je to mega nudný a tupý príbeh. To už radšej World War Hulk, ale na to zas nemajú právo na dosť postáv :D
Rurouni Kenshin Kyoto Taika hen 8. srpna. Rurouni Kenshin Densetsu no Saigo hen 13. září.
V prvním filmu se dočkáme Shishio Makoty a podle mého odhadu dění v Kyotu.
Mám teď období, kdy na nové seriály a filmy nemám náladu. Takže povětšinou vytáhnu něco staršího, co už jsem párkrát viděla. Staré prověřené fláky :)