Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1212213215217218581

Komentáře

• Napadlo vás někdy v obchode s oblečením, proč mají některé "věšáky" podobu hákového krize? Namísto norml kruhu. Všimli ste si toho někdy? Už nevím, v jakém kšeftu sem to viděl, ale teď jsem si na to z drak vi jakého důvodu vzpomněl....
  • @Mellien Napadlo mě to taky, určitě to měli v C&A :D
  • Tak sem rád, ze nejsem jediný :D
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Mellien Asi proto, že to je praktický? A hlavně: A co jako?
  • No nevím proč praktický, starej dobrej kříž plnil ten účel úplně stejně dobře, nebo klasickej štendr...
  • @brbr Jo, těch knih je víc a už je mám na cestě, po přečtení té první jsem si musel objednat i zbytek. Originální hlášky, drsná a ponurá realita a životní postoj Ch. Bukowského, přičemž vedle hlavního hrdiny vypadá Harry Hole jako abstinent. Seriál s I. Glenem je k mání na Uložto, jenže bez jakýchkoliv titulků a tu irskou (potažmo skotskou) angličtinu při svých chabých jazykových dovednostech nejsem schopen uspokojivě v původním znění sledovat. Takže snad až časem někdo titulky přidá - jinak i seriál vypadá dost slibně...
  • @Crocuta Hm, to vypadá zajímavě? Tak která je ta první? :-k
  • @Thorar Kruh je taky praktický :D Prostě mě to jen tak napadlo, tot vše. Nepoženu je za to k soudu. Hitler si ten znak nevymyslel... ale víš co.. na zamyšlení
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Mellien Jo je to k zamyšlení, že někoho taková blbost napadne když se koukne na věšák.
  • Ty to nazveš blbostí, já zajímavostí.
  • @brbr Ve vnitřní chronologii série s Jackem Taylorem je první kniha "The Guards", u nás vyšla pod názvem "Vraždy na molu". Následují "Vraždy bez trestu", "Padlé mučednice" (tyhle tři u nás vyšli mimo jiné i v jednom svazku společně), "Kněz", "Kříž", atd.
  • @Crocuta Dík. Já jsem viděla Kněze, Kříž a ještě něco v jednom svazku, tak jsem myslela, že to je začátek (ale nějak zvlášť jsem to nekoumala). A čteš to česky nebo anglicky?
  • Já si myslím že to je strašná blbost... Já jsem na blbosti dost vysazenej, a všímám si jich a mám z nich radost.. Tak to @Thorar neber tak vážně, má to bejt nadsázka.

Nedávno jsem si třeba všimnul že prodavačka v tescu čistila ten pás vlastními slinami. prostě si flusla na rukáv a začala to tam mudlat, ten chleba jsem si nekoupil.. Prostě zážitek běžného dne :)
  • @brbr Ano, Dramatik, Kněz a Kříž vyšly také v jednom svazku (byť já čtu zrovna samostatné vydání Kříže). Čtu to česky a tady samozřejmě záleží na kvalitě překladu - a ten Kříž mi v tomhle ohledu opravdu sedí. Pokud sleduji ohlasy na jiné překlady série, dost čtenáři kritizují překlad Padlých mučednic, což mne docela mrzí, neb tématika Magdalénských domovů, kterou se ta kniha zabývá mne mimořádně zajímá (stejně mi nejde do hlavy jak mohla ve 20. století v Evropě existovat tak otřesná instituce). Snad se mé obavy nevyplní. Třeba u mého oblíbence McCarthyho je takhle diskutabilní překlad knihy "Tahle země není pro starý", kde se v češtině posunují významy řečeného do úplně opačných poloh než v originálu (údajně - já to v originálu nečetl) a už se prý připravuje jiný překlad. :-k .
  • Dala jsem bratrovi přečíst ságu, je v půlce Hry a stěžoval si, že je to moc předvídatelný, :-D napadlo mě jen "oh my sweet summer child"
  • @Crocuta Tak já do toho asi půjdu. Zkusím jeden díl česky a jestli to zaujme, tak zkusím aj. Aspoň budu mít pocit, že neutrácím peníze za zbytečnosti :-)
  • Ahoj, u dětí se strhnul děsnej flame o tom kdo je jakej fanoušek a že vlastně origin fanoušci knížek (ještě předseriáloví) jsou Ti praví a zbytek jsou trapnofanové na základě hypu.. Chtěl jsem se zeptat, jestli jsem taky ubožáckej fanoušek, když jsem začal číst SoIaF ani ne v půlce první série, tzn. že o nějakém hypu nejde ani mluvit, když to bylo se seriálem celkem nahnutý.. Děkuju za odpovědi. (ano, snažím se tamní diskuzi přetáhnout sem, kde to nikomu vadit nebude, v diskuzi k desáté epizodě bude klídek)
  • @pavel: Jo, jseš naprosto ubohej fanoušek... :o) (úplně jako já...) Hlavní klad seriálu je, že mě přinutil přečíst knihy (a zatraceně si tím zlepšit angličtinu).
    Jinak já jsem obecně "tragicky ubohej fanoušek", LoTRa jsem také četl až po prvním filmu...
  • @pavel a ja ze u akych tvojich deti!? 8-O A potom svitlo na nove rano :)
    Prosim, len serialove vlakno nepretiahni sem. Ja som ho prestala citat hned ako sa to tam zaplevilo urazkami a vulgarizmami. Na take nieco nemam cas ani chut. Naco mlatit suchu slamu?

Btw zacala som citat v polke prvej serie, takze som ta najubohejsia zo vsetkych ;)
  • @Jay No tak to si faaaakt ubohejsi ako ja :). Ja som s LOTRom zacala, ked som si precitala plot Spolocenstva, ktore prave zacali tocit :)
  • Jsem rád že tu nejsem sám :)

A máš pravdu že to nemá cenu, tahat to ještě sem, možná založit nové vlákno ubožáci vs. hateři vs. trollové... ale jak je tam nalákat (?), já už se do diskuze k poslední epizodě odmítám zapojovat, prostě to nemá cenu..
  • Já nevím, nejde zařídit uvnitř hlídky nějaký detailnější status... jako třeba člen - fanoušek - tragéd? :o) Ostatně Hlídka se taky dělila na Rangery... a ty ostatní :o)
  • Hm, podle všeho jsem trochu míň ubohý fanoušek. Přečetla jsem si recenzi na seriál, pak všechny knižní díly, co v tu dobu byly k mání a na seriál se dívám, abych si zkrátila čas čekáním.
  • @brbr No ale fuuuuj, tak to padej, lebo menej ubohych fanusikov neberieme :)

Som si povedala, ze sa nebudem zapajat do mlatenia slamy a uz sa mi to vypomstilo...tmavomodre sportove triko v pracke so vsetkym bielym pradlom a na 60...teraz vyzera vsetko ladovo modre, asi ako slipy Jona Sneha. No nic, idem sa sustredit na domacnost :/
  • @brbr: ... tihle elitáři, to je hrozná pakáž. :o)
  • Tak to považte, já nejen že jsem Píseň začala číst až během první série, ale navíc se ani nespecializuju na fantasy literaturu. Hobita a Pána prstenů jsem přečetla na střední, od té doby ani ťuk, až teď po letech Píseň. Takže já ani nemám právo cokoliv hodnotit, chválit nebo kritizovat. :-D
  • @sveva Jsem na tom úplně stejně, z fantasy mám načteno akorát tolkiena a martina, jinak ani ň. Jinak spíš historie, faktu, hlavně teď v poslední době detektivky/srilery :)

Ale lepší fantasy než skripta statistiky našeho šílenýho profesora (naštěstí to mám už za sebou, ale nebylo pro mě nic horšího než se učit statistiku - promiň @Hildegarda ).

• No jéje, já hypnotizuju to číslo u "dětí" a říkám si: už abych to viděla a mohla si o tom přečíst, když to podněcuje takové diskuze! :D Tak aspoň můžu mít klid na duši, že o nic nepřicházím.
    (K tomu trapnofanství se radši nebudu vyjadřovat, poněvadž jsem patrně tragéd největší, když jsem se o existenci Písně dozvěděla až loni. :twisted:)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.