Jaký je váš názor na komunismus?

upraveno 1. února 2014 v Rozličný pokec
Co říkáte na komunismus?
Nebojíte se, že se vrátí?
Tohle: http://www.nechcemekomunisty.cz už vážně nechci.
Vy snad ano?
12357

Komentáře

• @Depresor V té době, kdy se natáčelo Starwars se na to ještě mnoho nehrálo ;)
  • @Gorgloj přesně táák
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 20. října 2013
    Snad bych jen dodal že na demokracii s všeobecným volebním právem mi velice vadí skutečnost že hlas nepřizpůsobivého parazitujícího člověka má stejnou váhu jako hlas někoho výjimečně nadaného kdo dokáže měnit věci k lepšímu. A průměrných/podprůměrných je vždycky více než těch nadprůměrných aneb v demokracii dva pitomci přehlasují jednoho chytrého i když jejich nápad je neskutečná blbost.
  • @Everett_Young ..uplne suhlasím =D .. dodavam, že bez zakladných znalosti a ukončenia stredoškolskeho vzdelania (maturita, vyučny list, skratka čokolvek ale ukončené) by človek nemal mať právo hadzať hlasovacie lístky ...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • to, že už roky nemame koho voliť a to ani v Čechách ani na Slovensku je druhý a povedal by som, že ešte podstatnejší problém (ako ten, že k urnám chodia mantaci...)
    Vlastný prospech zabije aj tu najmenšiu vôľu robiť dobru vec, ak sa politik dostane k moci ...
  • skusim ti objasniť čo som mal na mysli pod slovami - "vlastný prospech".
    Klientelizmus,
    rodinkarstvo ,
    dosadzovanie známych na strategicke miesta,
    vypisanie suťaži presne na zakazku určitým firmam,
    sprivatizovanie podnikov,ktore by sa ešte dali zachraniť a ich nasledne vytunelovanie
    .... a kedže byť poslancom znamena finančný príjem "len" na 4 roky ...všetko treba robiť precizne, rýchle a hlavne vo velkom množstve ...
  • Já bych zavedl volební a společenský systém zHeinleinovi Hvězdné Pěchoty :D
  • @Tom a to je aký ??
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    @Tom Taky bych byl pro, má to svoje kouzlo.
  • @Thorar Své kouzlo má i kmenový systém :D
  • @Tom može byť, zaujímavý systém, má svoje výhody a nevýhody, ale myslím, že najvačší problém,slabina bude, pri riadení,ovládaní,smerovaní vačších a velkích spoločenstiev ludí, más, k nejakým vačším (ne nevyhnutne) spoločným, ale leckdy len potrebným) cielom, a výzvam, smerom.. (kedy je viac treba, aby ten štát/národ fungoval a konal (takmer) "jako 1 muž", jako výborne vycvičená vojenská jednotka, / al. jako 1 výborne fungujúca firma, (..al. jako princip mraveniska,/ úlu ..)
  • @Alef_peAlef Tak jedna z nejjednoduších je ovládání masy. To už sis mohl/a všimnout.
    upraveno 22. října 2013
    A co? Zřídíme komise, který budou posuzovat"validitu" každýho? Nejlépe podle "vědeckých" kritérií?

Největší švanda na těchto omezovacích nápadech (třeba to co vymyslel pan Joch) je, že ti samí lidé obvykle útočí právě na komunisty, protože byli "nedemokratičtí" a měli privilegovanou skupinu, která měla větší vliv na dění než ostatní. A v druhý větě ovšem vymyslí jinou skupinu, která by měla mít větší právo veřejné dění ovlivňovat, než jiná. A tentokrát to konečně bude ta "správná" (pochopitelně se každý do té správné sám zařadí)...

Všeobecné rovné hlasovací právo, jak to hezky znělo před 100 lety... :)
  • @Tom ovšem, nejjednoduchší, - a zároven docela tažká, komplikovaná,..
    písal som to k tej meritokracii - a tá (ak sa nemýlim a dobre sito pamatám, dáva doraz na jednotlivcov a ich prínos, right?, smerom k celku, čo je ok, ale to čelo,"hlavu", tú špičku,vrchol piramídy moc, rozhodovaciu a výkonnú moc, tú trochu dáva do úzadia..
  • @flanker.27 "..A co? Zřídíme komise, který budou posuzovat"validitu" každýho? Nejlépe podle "vědeckých" kritérií?.." -
    :-) dobrý nápad, a dobrá téma na výzkum.projekt ;D) ;P uvidíš, však to "vyhodnotenie validity" bude súčasťou "čipu pri čipovaní (ještermi z pekel)" :twisted: =D :other:
  • @Alef_peAlef Existuje tu tlačítko "citovat" nemusíš pořád používat uvozovky ;-)
  • @Everett_Young A já proč mi jeho komentáře nedávají smysl :-k
  • @M1on Také jsi nejsem zcela jistý co tím mistr chtěl říct.
  • @flanker.27 To mi pripomenulo Svajciarsko, kde v roku 1970 mali vseobecne volebne pravo vsetci svojpravni obcania, ale kedze zeny podla doboveho hesla charakterizovalo „Ako dobre vieme, žena má v živote dve otázky – čo si dám na seba a čo budem variť.“, tak neboli povazovane za svojpravnych obcanov :)
  • @Jay problem nastava s početnými komunitami, ktore nemajú ani paru o tom koho voliť ..nemaju ukončene zakladne vzdelanie a za takýchto ludí rozhoduje len jeden z osady (z pravidla ten najchytrejší z osady, taký čo ma skončenu "ľudovu tanečnu školu..." ) zrazu ma takýto človek nie jeden ale rovno 50 hlasov ... už len tým ,že radí ostatným "dospelým" koho maju voliť....
    A prečo nemože 14 ročny chalan rozhodovať ??? z rovnakeho dovodu prečo nemože šoferovať, predpisovať antibiotika alebo robiť čokolvek iné pokial nato nedosiahne vek a vzdelanie
  • @Depresor To je prilis velke generalizovanie, co priznavas aj ty pouzivanim vyrazu z pravidla ;).
    Osobne poznam viacero ludi bez maturity, ktori su na to moralne i rozumovo lepsie ako vysokoskolsky vzdelani.
    Ako bolo za komunistov "nad robotnika nie je", tak bude teraz opacne?
    Apropo moj otec odmietol byt pionierom a kedze nim nebol, tak nemal pravo na toto, tamto, hento. Podobna situacia.
  • @Depresor ve 14 se pořád vyvijíš
  • @Hildegarda zle ma tu asi všetci chápete...ja nie so za maturitu a VS vzdelanie, ale za ukončene určite vzdelanie (mam na mysli začať byť zodpovedný za určite veci..primerane svojmu veku)..mne je to jedno či je to vyučný list...alebo čokolvek ine.. Ja si važim pracu každeho, štat s lekarmi a pravnikmi by proste velmi skoro padol na hubu, ak by nemal smetiarov, ktorí vynašaju smetie..jednoducho aj ta namenšia praca je doležita.. ale!
    nemožem byt spokojný s tým, že niekto kto v živote nepracoval, ma 40 rokov pobera davky..politike sa rozumie asi tak, že nedokaže povedať kto je sučasný slovenský prezident.. a jeho hlas, ktorým stejne manipuluje niekto iný ma mať cenu hlasu poctiveho predavača, kamionistu, učiteľa...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.