Jaký je váš názor na komunismus?
Co říkáte na komunismus?
Nebojíte se, že se vrátí?
Tohle: http://www.nechcemekomunisty.cz už vážně nechci.
Vy snad ano?
Nebojíte se, že se vrátí?
Tohle: http://www.nechcemekomunisty.cz už vážně nechci.
Vy snad ano?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale to je dost škoda, možná kdyby to bylo přání i vůle Vůdce, dovedlo by se to do konce.
ČSSR zcela běžně umožňovalo vystěhování se mimo hranice, pokud jsi podal žádost o vystěhování.
@Sederik: já písemné prameny nezavrhuju, ovšem jen málo lidí dokáže psát nezaujatě o něčem, co se jich osobně týkalo. Ti, kterých se běh událostí nedotkl, o nich zas málokdy cítí potřebu psát. "Holé" informace vůbec nebývají příliš dostupné, spíš už nějaký jejich konkrétní výklad.
V mnoha případech autorům realita nestačí a musejí si ji "vylepšovat" (v tomto případě tedy zhoršovat), protože by to podle nich nezanechalo v čtenáři/divákovi ten náležitý dojem. Když se dočtu nějaký do nebe volající nesmysl, který jsou i mé dětské vzpomínky schopny konfrontovat a vyvrátit, téměř vždy je autorem článku někdo minimálně o 5 let mladší než já. Možná jde o obyčejné drobnosti, na kterých až tolik nezáleží, ale proč se jim tedy někdo snaží dávat politický rozměr? Protože je nemyslitelné, aby zavrhovaný režim dělal něco dobře a nezasahoval přitom do každého absurdního detailu lidského života?
Já jsem padesátá léta nezažil a vzpomínky mých rodičů nesahají dál než ty moje na léta osmdesátá (táta je ročník 48). Prarodiče vzpomínali spíš na válku, než na to, co následovalo po ní. Navíc v té době byli sami především rodiči s malými dětmi. Od našich jsem slyšel o událostech Prasklého jara a době "normalizace", ale opět je to z pozice řadových lidí, ne aktivistů.
Demokracie, či to co se za ní vydává, momentálně vede světové tažení za svobodu a háže bomby všude okolo...
Edit: Thorar mě předběhl. P. S. Už jsem o tom mluvil v předchozím vláknu (též Tom a EY). Ono není lidi třeba ani zavírat, existenčně se dají zničit mnohem efektivněji.
Pro oba: Jakmile jsi ukázal, že se ti to nelíbí a byl si moc nahlas a jdeš proti nim tak si měl problém.