@Černá_Alison To je půl republiky daleko 8-O To nejde na libovolné jiné faře? Rodný list i občanku donesu a hádat se s nimi budu jak dlouho bude třeba, ale 1200 ročně je při průměrném dožití 75 let u mužů (rok 2011) celých 90 000kč! Navíc většina členů mojí rodiny se dožila značně přes 80 takže pokud budu pokračovat tak je to ještě více. To musím změnit.
@Everett_Young poradím ti hodně jez hlavně tučný a sladký, měj sedavej způsob života, začni s adrenalinovými sporty a kup si motorku a na 90% to 90 000kč nebude =D
Teoreticky by tě mohl "vyobcovat" kdokoliv, ale oni se budou tak cukat...a věz, že tam pojedeš 10x a z toho je ani jednou nezastihneš, nebudou mít čas - oni totiž nemají žádné úřední hodiny! Jo kdybys chtěl sloužit mši, tak můžeš katechetu zastavit cestou na kadibudku, ale když chceš vystoupit, tak abys čekal na další Nikajský koncil! :-p Jsem štěstím bez sebe, že mne rodiče takto nezšikanovali. Nejspíše proto, že mí prarodiče nebyli věřící a mí rodiče byli pokřtěni jen ze setrvačnosti - "protože se to tak dělalo".
@Černá_Alison ..neni to JEJICH volba (tech rodiču), zvlšt ked nie sú ešte na "svojom, ale ked bývajú ešte aj babkou, al. starými rodičmi, - tak co nespraviť starkej radosť, moc to nestojí, babku to poteší, a bude klid doma.. =D:P) :anxious:
@Everett_Young Pokud je mi známo, tak všechny církve u nás registrované s určitým počtem věřících. Jestli se na to chceš podívat takto, tak jakožto nekřtěný ateista platím ze svých daní katolíky, metodisty, šabatisty, jehovisty, baptisty, židy, muslimy,...zkrátka všechny:-)
@Rolandzee-Zafira-Winterfell A nebo říct prosté NE :-) Když už některé babičky nemají rozum. Nikdy jsem nepochopila, jak si vůbec v některých rodinách dovolují starší členové žvanit nastávajícím rodičům třeba do jména dítěte. Nikdy mi mozek nebere, když slyším některou spolužačku z jihu Moravy, jak říká, že malého museli pojmenovat Josef, protože otec, babička, pratetička nebo kdo rozhodl :-)
@Everett_Young @Černá_Alison tak plán je to dobrý, ale aj to ošéfované - na financovanie od štátu by vás muselo býť minimálne 15 - 30 tis. (nj.,najmenej desiatky tisíc..), a myslím, že aj ted v poslednej dobe dvihli na min.hranicu 25tis., tiež musíte byť "štátom uznaný", atd.. proste prejsť cez 1000 a 1 papierovačiek a byrokracie, takmer doslova, ;o ;D) jako takmer pri všetkom inom.. :roll:
Je to sice zajímavé, ale nezbývá než doufat, že to bude mít i nějaký výsledkek...líbilo se mi, jak tam hezky zmínila i to, že od dob Josefa II. římskokatolická církev nic nevlatsnila a byla pouze v nájmu :-) Za to chválím.
Komentáře
Musíš dojít na faru, kdes byl zprzněn. Občanku a rodný list s sebou.
Na založení církve stačí jen sto podpisů ne? A na registraci jistě taky ne 10,000, protože to by tu spousta církví vůbec být nemohla.
Jsem štěstím bez sebe, že mne rodiče takto nezšikanovali. Nejspíše proto, že mí prarodiče nebyli věřící a mí rodiče byli pokřtěni jen ze setrvačnosti - "protože se to tak dělalo".
V práci pochopitelně ASPI a beckonline, doma musí člověk vystačit s hlavou, knihami a tímhle
http://portal.gov.cz/app/zakony/?path=/portal/obcan/
případně tímhle http://www.uplnezneni.cz/
@Rolandzee-Zafira-Winterfell A nebo říct prosté NE :-) Když už některé babičky nemají rozum. Nikdy jsem nepochopila, jak si vůbec v některých rodinách dovolují starší členové žvanit nastávajícím rodičům třeba do jména dítěte. Nikdy mi mozek nebere, když slyším některou spolužačku z jihu Moravy, jak říká, že malého museli pojmenovat Josef, protože otec, babička, pratetička nebo kdo rozhodl :-)
jako takmer pri všetkom inom.. :roll: