Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1142143145147148581

Komentáře

• upraveno 19. dubna 2013
    @Nevada Iron sky? :) Palin je tam prezidentkou, scény k nezaplacení. Ale počítám, že jsi to viděla.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. dubna 2013
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 19. dubna 2013
    @Lady Sansa: Vychvalování? To jako vážně? A kde, smím-li prosit? A že by zrovna @Anvil vychvaloval strýčka Kima, to už nepobírám vůbec..

K tomu porušování práv (sice jsem téměř přesvědčen, že to nepochopíš, ale přesto to zkusím) - on je nejspíš nikdo neporušuje, oni tam prostě taková práva jako my nemají. Tím nechci říct, že je to dobře, jenom upozorňuju na věcný obsah..

Stejně tak pokud se nějaká země nikdy nezavázala dodržovat nějakou smlouvu, dost těžko ji může porušovat. Já vím, formalismus..
  • @flanker.27 Jde jen o detail :D
  • Já jsem mladá, hloupá a naivní, takže moje názory nesmí nikdo brát vážně, ale pokud si vezmeš to, co tu bylo dřív a vynásobíš to dvěma, tak ti vyjde situace v KLDR (takhle to teda vždycky vysvětloval náš učitel ZSV, kterýmu bylo cca 50 let a myslím, že on tomu teda na rozdíl ode mě aspoň trošku rozuměl) a to zase takový leháro asi nebude.
  • @Lady Sansa Ty poměry tam asi nejsou takové jako u nás, ale odmítám brát jako platnou informaci americké dokumenty o tom, že tam žerou vlastní výkaly... nemyslíš, že kdyby to tam bylo opravdu tak strašné a špatné, tak že by to lidi snášeli? Jistě, elita se má lépe, elita má armádu atd. atp. ale ani západní média by si nenechala ujít jakoukoli příležitost informovat o rebelii. A kdyby to bylo skutečnš tak strašné, tak minimálně k pokusu by došlo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • @Branislav_Gepeto Ne nebyl, ale jeden dědův známej (zní to tak jako jedna paní povídala, ale aspoň něco), kterej má za hobby takový nějaký to vysílačkování a chytání signálů a tak (já tomu moc nerozumím, ale on prostě jezdí různě po světě a tam někde na kopci vysílají zprávy), tak v KLDR byl a zbyli ho tam, když si dovolil vyfotit moře a odvézt si to. Nakonec mu milostivě dovolili odejít jenom bez foťáku, ale prý měl tehdy dost nahnáno. No a nikam jinam, než do penzionu a na přesně vytyčený místa ho nepustili, takže já bych tomu utlačování lidských práv klidně, v pohodičce věřila.
    Takže KLDR se brání styku s demokratickým světem zuby nehty a pokud tomu něvěříte, tak tomu prostě nevěřte. Já se na to dívám asi dost černobíle, ale ale prostě.
    "Jednosměrnou" a "po návratu"? :-D

Nikdo nepopírá, že žít v KLDR není žádný med a že tam práv mají zhruba stejně jako jídla.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    @Lady Sansa Můžu se zeptat v jakém roce tam byl? Pokud tam byl někdy v období studené války tak se není co divit že ho nechtěli nechat se tam toulat s foťákem. Stejný argument bys mohla použít pro čechy zadržené v Řecku
  • @flanker.27 V tom dokumentu kolikrát zazní věta:"Bůh žehnej Americe?"
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 19. dubna 2013
    @Everett_Young Vím, jen že jsem celej případ jaksi měl zcela z první ruky, vč. tzv. iniciativy Karla :)
    @Branislav_Gepeto tak o tom zrovna mluví ve zpravodajství na ČT24 :)

Mimochodem to zpravodajství do značný míry připomíná přesně to, jaký výtky byly v tom videu, jak podobný zpravodajství nemá vypadat...
  • @Lady Sansa: jak se utlačují lidská práva?.. ok, vážně. Nám je jasné, že to tam za moc nestojí, o tom nás nemusíš přesvědčovat. Problém je, že způsob, který volí ten tzv. demokratický svět vede spíš k posílení stávajícího systému. Pokud by ses jej pokusila svrhnout zvenčí, stáváš se agresorem a musíš počítat s tím, že se proti tobě postaví celá země. A nemáš na své straně žádné jiné právo než právo silnějšího, což je v tomto případě v lokálním měřítku velmi diskutabilní, a navíc jsou s tím špatné zkušenosti. Němci nás také šli "chránit", poté co nám ukradli třetinu území.

Místní antikomunistická liga to asi nebude chtít slyšet, ale kdyby sem někdo v 50. letech přišel "zachraňovat demokracii", nejspíš bychom se na "osvoboditele" vrhli veškerou vojenskou silou, navíc posíleni mindrákem z osmatřicátého. Ještě v roce 68 při obsazení vojsky Varšavské smluvy zůstali během vlastní akce dederóni pěkně za hranicemi (navzdory tomu, co se občas dočteš), protože pro nás to pořád byli "ti zasraní skopčáci" a celé by to také mohlo bouchnout.

Vládnoucí garnitura USA těžko obhájí před vlastními lidmi, že přišla o desetitisíce vojáků při vojenské operaci na území cizího státu, ať už bude žvanit co chce.

KLDR se brání styku s "demokratickým světem"? Možná mu prostě nevěří a bavit se s ním jednoduše nechce. Když za tebou bude dolejzat nějakej otravnej chlap, o kterého nestojíš, máš snad povinnost se s ním bavit?

@Dreamer: Zkreslený není, prostě je zvenčí ;-)
  • @Ugla Já se radši nikoho pokoušet svrhnout nebudu a z téhle debaty tak nějak taktně vybruslím, protože se ukázalo, že tomu rozumím ještě míň než málo :-)
  • @Ugla Jestli se mohu počítat do místní antikomunistické ligy, tak musím poznamenat, že to není poznámka proti komunismu samotnému a opravdu by to tak asi bylo, nikdo se nám sem cpát nebude...
    @Branislav_Gepeto

To mi (hlavně v kombinaci s debatou o Korei) připomnělo:

Slováci vyrobí jadernou zbraň. Dzurinda říká: "Tak ji někde vyzkoušíme. Pošleme ji na USA, ti se rychle ozvou." Vystřelí tedy na Ameriku a čekají na odezvu. Nic. Dzurinda tedy povídá: "Asi to spadlo někam do pouště, Amerika je přeci jen velká. Vystřelíme tedy na New York, toho už si určitě všimnou." New York je tedy srovnán se zemí, ale opět žádná odezva. "To není možný. Zaměříme tedy přímo Bílý dům, to už nemůžou přehlídnout," povídá Dzurinda a vytřelí tedy třetí raketu. Zase nic. Nechápavě tedy volá Dzurinda Bushovi: "Nazdar Georgi, jak se máš? Vysvětli mi, jak je možný, že jsme na vás poslali tři atomovky a vy jste si toho vůbec nevšimli?" a Bush odpovídá: "Jen počkej ty zmrde, až vás najdeme na mapě!"
  • Třeba konečně budou vědět kde je Česko
    Ha, mám čerstvou perličku, to vás pobaví, zrovna koukám na zprávy na BBC a směle tu prohlašují, že ti atentátníci z Bostonu jsou z Ruska a začínám v angličanech cítit protiruské nálady (média a ohlasy lidí okolo) je to fakt sranda sledovat, jak to dávají za vinu celému národu, když pár lidem hrábne :D
    čečna přece jen zní jinak než Rusko...
    upraveno 19. dubna 2013
    A taky mi to připomnělo dialog z Newsroomu, kdy se Jim dozvěděl, že Will kdysi seřval Maggie, protože si spletla Gruzii s americkou Georgií a napůl pobaveně a napůl nevěřícně zeptal: "Chceš mi říct, že sis myslela, že Rusové zaútočili na jihovýchod USA?!"
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.