Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1131132134136137581

Komentáře

• @Hildegarda Nevím jak na Slovensku, ale tady v Čechách by se každý v duchu zasmál že jsi nedovedeš ani udělat řidičák. Takže ona to zas tak dobrá výhovorka není.
  • upraveno 27. března 2013
    @Everett_Young kto hovoril o tom, ze "nedovedu"? Ja zatial nechcem. A kazdy, kto by sa tomu v duchu zasmial ma uprimne nezaujima. Lebo nie je kazdy.
  • @Hildegarda Hovořil jsem o tom že tady v čechách se lidi smějou lidem kteří si neudělají řidičák protože v jejich očích to vypadá jako že ho udělat nezvládnou.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young To teda nevím, kde se tady v Čechách vyskytuješ. V mém okolí se nikdy nikdo nesmál lidem bez řidičáku a ani mně se nesmějou, když sice řidičák mám, ale neřídím (neřídila jsem asi od roku 2006).

Výhoda vlastnictví ŘP je v tom, že u některých nabídek práce požadují ŘP. (Ale u toho zrovna váhám, jestli to tam já můžu napsat, že ho vlastním, ale nevyužívám.)
  • @Krisa nápíšeš to tam a tvoje práce bude spočívat v tom, že budeš dojíždět za klientama
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @Krisa Presne, ak nechces jazdit, tak si nevyberaj take ponuky, kde to ziadaju. A tam kde to nechcu, to ani do CV nedavaj. Vzdy ma vedeli rozhodit zivotopisy na tri strany plne zvastov o praci/brigade v Amerike, kde dotycny vymienal hajzlak.
  • @Branislav_Gepeto Ozen sa s dievcatom, ktore ma vodicak a mas osobneho sofera :)
    Aspon ja som si to tak zariadila :)
  • @Branislav_Gepeto Hej. A potom by som chodila o polnoci domov z prace, lebo by to bolo jedine, co by vedeli. Na ostatne by som zostala sama :)
    upraveno 27. března 2013
    @M1on Nechci se chvástat, ale domnívám se, že bych se řídit naučila znovu, takže by to zas takový problém nebyl.

@Hildegarda Já se obávám, že v mém oboru po ukončení studia (= bez pořádné praxe, kterou by mi počítali) to nebude na vybírání nabídek :)
    A CV jsem psala velmi stručně - takové ty zájmy (příroda, fotografování...) mi přijdou směšné.

U "nás" požadavek ŘP moc častý není, ale někdy se vyskytne - to bylo spíš tak obecně, jakože udělat si řidičák není zas tak marné.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    No, za sebe a za mnoho dalších jsem rád, že Eliška uprostřed autoškoly sebekriticky přiznala, že auto není její parketa a vzdala to...
    Nejde o to, v kolika člověk autoškolu dělá, ale aby potom začal jezdit, protože v autoškole se naučí auto (jakštakš) ovládat, nikoli být účastníkem provozu. Mír řidičák, aby měl člověk řidičák je ztráta peněz a času. Já dělal řidičák ve 20, ale pak jsem osm let nejezdil a prakticky jsem se to musel učit znova.
  • Udělala jsem si řidičák, 5 let nejezdila a pak nastoupila do práce, kde jsem byla nucena řídit (protože šéf nebyl schopen si řidičák udělat). Ze začátku jsme se z výjezdů za Prahu vraceli zpoceni durch všichni. :-)
    @brbr To si dovedu představit. Já i teď jezdím velmi málo, protože prakticky nemám potřebu. Tak se musim trochu udržovat v kondici, abych to zas nezapomněl.
  • Moje dvojca si urobilo vodicak a posledna skuska bol aj posledny moment, kedy sedela v aute. Ale zas ma obdiv kazdeho Cecha ;)
  • @flanker.27 Nakonec jsem se vyjezdila, ale ze začátku to bylo krušné. Měla jsem naučených pár tras ze Žižkova ven z města, takže jsme vždycky objeli kus Prahy než jsme se na ni dostali. Ale jo, jde se naučit jezdit i po Praze, jsem živoucím důkazem.
  • @brbr Tam to musí bejt bomba dělat autoškolu furt stát na semaforech.
  • paulczpaulcz zima se blíží
  • Já taky teda opravdu nevím, na co to my, osmnáctiletí potřebujeme (polovina mé bývalé třídy už řidičák má, brácha si ho taky dělal v osmnácti, druhej brácha se třese, až se v květnu stane plnoletým a jako velký kluk si udělá řidičák), ale na druhou stranu, před nedávnem jsem v průměrně plném autobuse slyšela rozhovor dvou hochů (mohlo jim být tak kolem 15) a ti strašně nadávali, že vole na tohle vole vážně nemají morál a že se vole těší, až si vole pořídí auto. :-)
    @M1on To se musí dělat v sedm ráno... :)
  • @Krisa Ked hladas pracu, treba rozhodit siete - nestaci iba zavesit niekde svoj zivotopis a cakat (aj ked aj to treba)
    1) na FB, ak mas, zverejni, ze hladas pracu. Aj motyka niekedy vystreli.
    2) zriad si Linkedin, ak este nemas. Strasne vela ludi sa mi cez to ozyva, aj ked som na materskej. A aktivne sa zucastnuj tamojsieho zivota ;)
    3) rozmysli si, kde by si naozaj chcela pracovat, vyber tak zo desat organizacii a napis im slusny, pekny list (nie mail), aj ked nehladaju teraz nikoho. Trochu originality v liste nezaskodi :)
    4) treba byt trpezliva

Ja som si nasla prvu pracu ani neviem ako. Prave som sa ucila na statnice a volala mi znama, ze sa im uvolnilo miesto. Kedze som bola absolvent, bolo to v odbore, ktory som studovala a nemala som velke oci (plat cca 13 tis ceskych), tak som to brala vsetkymi desiatimi.
    Pri druhej praci som sa zaregistrovala v HR agenture a ta mi dohodila nove miesto.
    @Hildegarda Dík, kopíruji a ukládám na plochu pod názvem "Co dělat" :).
    Já ještě úplně na vážno nic nehledám, spíš jsem jen tak po očku mrkala, protože zatím rozmýšlím, jestli chci zkusit ještě dál studovat a navíc já všechno ráda dělám v klidu, takže váhám, jestli to nenechat až "po státnicích" (ne až úplně po nich, ale ty inzeráty, co jsem četla byly s nástupem v dubnu/květnu a my máme tak geniální státnice, že mám v dubnu obhajobu a předměty každý zvlášť během května, z čehož mi asi hrábne).
  • Tak ako bohuzial ja som traktor soferoval este si na svete nebol Branko ;) :D
  • @M1on Já jsem ji tam naštěstí nedělala, to bych asi byla stále bez řidičáku :-)
  • Jůůůůů odpočítávadlo :-D
  • paulczpaulcz zima se blíží
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.