Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1118119121123124581

Komentáře

• upraveno 25. února 2013
    @Everett_Young Ludia vedia stale tak malo o svete, ze vela veci im pripada ako zazrak. Vedel si napriklad, ze hoci sa lekari a vedci hraju na bohov, stale nevedia vysvetlit, preco je drevena doska na krajanie vhodnejsia na maso ako plastova? Preco sposobuje umele kojenecke mlieko odlisny rast u deti ako materinske? Preco vznika nahly syndrom umrtia dojciat?
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • @flanker.27 A sme pri tom, Bozia laska nema podla teba zmysel. Podla inych ma. Ale ty tu otvorene presviedcas nas a pouzivas slova ako nezmysel, sebaklam, nepravdivost. Klid, mir a pohodu, bratre.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • @Hildegarda Promiň ale jsi absolutně OT. To že lidé vědí o světě málo a že nedokáží vysvětlit některé věci (což jsem i v minulém postu připustil) znamená že jsou to zázraky? To že zatím nevědí to co jsi tu vypsala má znamenat co? U tvého postu chybí pointa.
  • @Branislav_Gepeto Nie Tvoj balanc medzi ateizmom a krestanstvom som nazvaka zmatenostou. Ale to, ze chodis do kostola a pritom mas k tomu urcity odpor. Chapem, ze je to trochu psychicky narocne.

Urcite existuje knaz, ktory je mysliaca bytost a ktory by s tebou len filozoval, nesnazil by sa ti nic vnucovat. Kto hlada, najde ;)

Je ale na tebe, ci ti v hlave nesvieti pri slove Boh kontrolka vnucovania, potom je kazde filozofovanie o Bohu vopred odsudene.
  • @flanker.27 Vedci nevedia vysvetlit, preco drevo zabija bakterie a preto, preco je ta doska vhodnejsia ako plastova :)
  • @flanker.27 :applause:
  • @Everett_Young Aj lekari pripustaju slovo zazrak. Zalezi len na to, ako si ho definujes. Priklad: napr Jezis povedal vstan a chod. Pre niekoho je to zazrak, pre ineho to moze byt vhodne pouzita hypnoza.
    @flanker.27 Ale ved pocuvaj. Ja ti netvrdim, ze to mas akceptovat. Proste to neakceptuj a jdi spat. Hawk.
  • @Branislav_Gepeto Nejde o to pro koho boží láska má smysl a pro koho ne. To co říkáš pracuje s tvrzením že nějaká vůbec existuje. Opět. Nelze to potvrdit jinak než z výpovědí nějakých lidí, z nichž o velké části lze pochybovat zda vůbec žili.
  • Proč Bůh nemá titul CSc., i když je vševědoucí :

* Má jenom jednu známou publikaci.
    * Ta je v hebrejštině.
    * Nejsou v ní odkazy na další prameny.
    * Nebyla publikována ve známém vědeckém časopise.
    * Mnozí pochybují o tom, že ji napsal osobně.
    * Je nutno přiznat, že je známá po celém světě - ale co dělal potom?
    * Jeho schopnost týmové práce je velmi omezená.
    * Ostatním vědcům se nepodařilo zopakovat jeho experimenty.
    * Nepožádal etickou komisi o souhlas s experimentováním na lidech.
    * Když se mu jeden pokus nevydařil, pokusil se zahladit stopy utopením
    pokusných objektů.
    * Jedince, kteří se nechovali podle očekávání, vyřadil z pokusného souboru.
    * Nechodil do přednášek - jenom vzkázal studentům, co si mají prostudovat.
    * Nechal za sebe učit svého syna.
    * První dva studenty vyhodil, protože se něco naučili.
    * I když má jen 10 požadavků, většina studentů v praktickém testu propadne.
    * Konzultace poskytuje jen velmi zřídka, a to ještě na vrcholku hory.

Mimochodem konverzace o zázračným kuchyňským prkýnku mě baví. Nebude to náhodou tím že umělé prkýnko je umělé (strojně vyrobené, chemie) ale dřevo je živé dřevo, které vyrostlo někde v lese a proto má specifické vlastnosti ? Pokračujte prosím. Apropo Hildegardo, nevím jestli to teď chápu dobře, ale ty tvrdíš, že to čemu moderní věda nerozumí je automaticky zázrak. My nejsme na vrcholu, skutečně ještě ne, a nikdy nebudeme. Proto něčemu nerozumíme a něčemu nikdy rozumět nebudeme. Ale co můžu říct s naprostou jistotou je toto: Náboženství je mandragora pro masy.
  • @Everett_Young tak ako ty nemas dokazy, ze sa to nestalo :)
    ja som len chcela poukazat na definiciu slova zazrak, nic viac
  • @Blackfish moze ta bavit akakolvek komunikacia, ktorej nerozumies :)
    otazka je, ako to, ze drevo ma taku schopnost. Robili vedecke testy a ak si o tom nepocul, nemusis to hned povazovat za zabavne. To je trochu detinske.
  • @Hildegarda A to je ten základní problém. Když řeknu že existují růžový jednorožci lítající rychlostí zvuku a chrlící oheň, jak mi dokážeš že neexistují :wall: :wall: Naprostým základem všech objektivně braných objevů a důkazů je to že se musí dokazovat existence a ne neexistence což jsem ti napsal hned v prvním postu a což si asi taktně přehlédla. Dokud nebudeš dodržovat tohle tak není o čem diskutovat.
  • @flanker.27 ja som sa do teba fanaticky nepustila a nenutila som ta nic akceptovat
    @Hildegarda Tak jako ty "máš pocit, že cítíš vyšší lásku" (tento pocit ti vůbec nevyvracím), tak já mám s ohledem na tvou vytrvalost pocit, že ses mě snažila přimět akceptovat ten pocit boží lásky. Jenže jsi udělala chybu, protože jsi nepochopila, že já nechci věřícím něco, co je výsostně jejich subjektivní a soukromá věc, brát. Já se jen ohrazuju proti tomu, aby mi bylo podsouváno, že něco, v co nevěřím, mě má radši než někdo, koho znám =D

A při tvé inteligenci toto připisuji jen té zanícenosti ve víře, že jsi bojovala na úplně jiném poli :)
  • @Branislav_Gepeto Viz příspěvek pro HIldegardu. Já nemusím nic vyvracet. Dokazuje se existence, nikoli neexistence. To je naprosto základní premisa každé alespoň trochu seriózní vědecké práce. Jestli se nechceš nechat překvapit, tak bys měl honem rychle začít věřit v Islám, Budhismus, Satanismus a duhové blikající E.T.. To se vážně bojíš obrazu který někdo vytvořil? Očividně se nemůžeš rozhodnout čemu věřit. Ok, beru to. Ale řešením tohoto problému je shánění dalších informací a jejich konfrontace s tvými dosavadními představami. Bez toho se nikam nedostaneš.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Everett_Young Gepeto si klade otázky, to je jedna z těch dobrých věcí, co mozek může udělat. Že si na ně ještě neodpověděl, nebo odpověděl tak, že o tom bude dál přemýšlet, to je dobrá věc.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.