Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
To, že ti něco přijde zajímavé, líbí se ti, řekneš si "to je dobrý nápad" - to už je vyvolání nějakých emocí dílem!!!!
Jde o emoce, které dílo vyvolá, ne že je autor do díla vloží!!!
To už se to několik příspěvků snažím naznačit, ale nějak to nefunguje... A už mě to prostě nebaví, protože to nemá evidentně smysl. Takže měním téma na něco veselejšího - čím jste si/někomu jinému v poslední době udělali radost?
Kvůli diplomce jsem byla na jedné škole dělat výzkumné šetření - paní zástupkyni, která mi to povolila a zařizovala jsem donesla jako poděkování petrklíč v květináči a ona měla hroznou radost, strašně mě to překvapilo, protože to byla taková blbost a přišlo mi to normální, že ji za to obtěžování dám nějakou blbůstku, tak mě potěšilo, že byla překvapená a potěšená :)
Pak jsem taky udělala radost bance a několika e-shopům, protože sedím furt u PC a samozřejmě dělám všechno jiné, než co bych měla. Můj účet už takovou radost teda nemá, ale když ty šaty (3), boty (2), jelení loje (3), sako a další věcičky byly hrozně boží a bez poštovného...:D
@Branislav_Gepeto O čistou formu takové odlidštěné askeze (oproštění od všeho ďábelského, vč. prostých lidských emocí) se pokusili Albigenští a vysloužili si křížovou výpravu.
(proto třeba ty dvě města, atp.)
Bůh vidí, hodnotí a odpouští - ale když to přešvihneš, tak máš problém, a to velkej, řekl bych...
nevím, kde se v lidech bere ta představa hodného strejdy, co jenom pokýve hlavou, občas max.pohrozí prstem a nechá to bejt... - je milosrdný, ale spravedlivý - lidi si z toho berou jen to jedno a pak maj pocit, že by tu měla bejt krajina všehomíra - no, mohla by bejt, ale bez svobodný vůle ;)
sorry za ten výlev, ale mě vždy nadzvedne, když si někdo myslí, že jediný účel je milosrdenství a že tam nahoře je to takovej druhej děda Lebeda...
Článek tragickej. "Nepochybujem o tom. Božiu lásku nenahradí žiadna rodina, lebo je oveľa silnejšia." To je věta na pár facek, bez pardonu.