Hostina pro vrány

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně
1235789

Komentáře

• ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 9. července 2012
  • upraveno 20. července 2012
  • chcem sa opytat mam hostinu pro vrany ale ze tam je nejaky zly preklad ci sa to da citat alebo si budem musiet kupit novsie vydanie
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @zaklinac
    Prekladateľka sa rozhodla pre revolučný krok sčasti doslovne prekladať názvy ako Royce (Královič); Hightower (Vysokověžděc); Redwyne (Rudovín) a pod. Myslela to dobre, no po troch iným štýlom prekladaných knihách nastal zmätok. V novom vydaní je to opravené a názvy navrátené. Ja osobne by som odporúčil nové navrátené vydanie. Ale neviem, aké vydanie máš ty. Nové vydanie je napr. aj novo zviazané z obidvoch dielov a má obálku so Cersei pred zeleným ohňom. Máš ten?
  • ja mam hostina pro vrany dve knihy nemaju pevnu vazbu na jednej obalke je tusim ze briene
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. prosince 2012
    (Královec, Vysokověžský)

Pokud jsou v knížce divná jména, tak se jedná o první vydání.
    Opravené vydání - brožované dvoudílné i jednosvazkové s pevnou vazbou - poznáš podle notně sebevědomé poznámky v tiráži: "Druhé, opravené vydání, Praha 2012."
  • tak ja mam prve vydanie chcem sa opytatž da sa to citat nebudem mat v tom chaos
    Trochu chaos asi zpočátku jo, ale číst se to dá - četla to tady tak asi většina lidí. Já osobně měla největší zmatek ve vazalech Lannisterů. V závěru druhého dílu máš stručný rejstřík přejmenovaných postav. Navíc pokud umíš trochu anglicky, tak se dá u hodně lidí odhadnout kdo by to snad měl být.
  • upraveno 31. prosince 2012
    @Branislav_Gepeto u toho bych se zastavil, na obálce s pevnou vazbou je Jaime s useklou rukou a dlouhýmy vlasy ? Zajímalo by mě jakej šampon používá?

Jinak čemu dáváte přednost pevná vazba nebo paperback?
    Já teda radši pevnou vazbu.Na Paperbacku nesnášim:1. věčný samovolný zavírání, 2.nemožnost mít rovný stránky tím pádem nastavají dvě situace: 2a nemůžu pořadně přečíst co je "v údolí" ve hřbetu 2b ničí se hřbet knihy
  • mne je to jedno ja mam prvu knihu pevnu vazbu a 2 3 4 paperback a 5 asi si kupim pevnu vazbu vcera som bol na obede s martinim a 6 cast vyjde za 5 rokov tak mozte cakat
  • upraveno 31. prosince 2012
    @zaklinac hmm já někde čet že to pokusi napsat do roku 2014 6 knihu
    A ještě bych asi nerozdejchal jinou stylizaci obálky
    Ja mám Pána prsteňov paperbackového (lacnejší) a až ku koncu knihy som zistil (keď to spomenuli), že v Sivých horách je Dain. Na mapke sa dalo prečítať len D?in a aj to len pri schopnosti dedukcie. A pravda, niekedy dostávam kŕče ako to musím držať, pretože sa to samo zaviera a najhoršie je to pri vyťahovaní záložky. To mi lezie pri paperbackoch na nervy.

Na druhú stranu pri tvrdých väzbách vydavateľstvá preferujú dať grafický prebal a samotná kniha má len čierne drevené krídla. To je niekedy pekné, ale napríklad pri PP sa mi viac páčia tie kresby na vrchu a to ako kniha vyzerá zaujímavo, keď je celá zarovnaná a hrubá. To je zase plus paperbackom.

Ale keď už hľadám Pieseň tak jedine spojené obidva diely v pevnej väzbe. Toľko k môjmu názoru.

K obálke: Je pravda, že ešte keď došiel do KL, tak mal krátke vlasy, aspoň myslím, že sa pri tom Cerise zhrozila (mierne). Ale to mi nevadí. Ani tá ruka - je to mierny spoiler, ale aspoň skrytý a ja som si ho nevšimol, kým to ktosi nespomenul v diskusii k obálke. Skôr som sa zasmial pri nelogickom umiestnení meča. Ale mne osobne sa obálka Hostiny asi páči najviac (je taká pestrá a svietivo zelená, irituje ma, že tmavé žltkasté farby sú už v troch knihách - Stret, Búrka, Tanec). Hra je tiež taká pestrá a modrastá až azúrová, ale nejako ma nevzala. Naozaj sa mi prebal Hostiny páči najviac.
  • podla mna 6 cast vyjde niekedy v polovici roku 2015 a kym to prelozia citat budem v roku 2016
  • necital niekto z vas malazska kniha padlych je to lepsie alebo horsie nez hra o trony ze vraj to ma 10 knih rozmyslam ze sa do toho pustim
  • no na http://www.legie.info/serie je na prvním místě spolu s písní tak nevim
  • ten autor co napisal malazku knihu kazdy rok napisal jednu cast kazda cast ma okolo 1000 stran neviem preco martin tak pomaly pise aby vobec stihol napisat posledne dva diely
  • upraveno 6. ledna 2013
  • Hlasování už proběhlo, jsi v mírném skluzu. :-)
    Povídky si nech do zásoby. Přece bys neupřel heavy_headovi dárek k příštím vánocům :)
  • zatial som len na tretom dieli ságy ale chcel som sa opýtať, či je fakt pravda, že tento 4. diel je najhorší s celej série...
  • @FireAndBlood Veľa ľudí to hodnotí zle možno preto lebo ich obľúbené postavy nie sú v 4 diely. 4 a 5 diel sa totiž odohrávajú v rovnakom čase, no 4 diel sa zameriava na Západozemie, zatiaľ čo 5ty diel na Sever a na krajiny za Úzkym Morom. Podľa tvojho nicku predpokladám že si asi 4 časť neužiješ.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @FireAndBlood

Tahle kniha je jen taková...Jiná. Po druhém přečtení bych řekl že je lepší než Tanec. Možná jde o nejlépe napsanou knihu ze všech, jen ten děj to brzdí... ;-)
  • upraveno 24. ledna 2013
    Tak pár zajímavejch zvratů se tam najde.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.