Hostina pro vrány

upraveno 5. května 2011 v Píseň ledu a ohně
1234579

Komentáře

• @M1on Ten výrok je známý už dlouho, ale Martin toho nakecá spoustu, takže to neber tak doslova. Ta scéna v Písni nejspíš bude, ale nemusí přece znamenat to, co tě v první chvíli napadne. Nemyslím si, že Píseň skončí katastrofou. Docela se přikláním k teorii, že na konci zase bude sedm samostatných království, některým z nich asi budou vládnou ženy. Martin má totiž smysl pro ironii - ta říše, které tolik lidí chtělo vládnout a tolik lidí kvůli tomu umřelo, by už neexistovala.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 31. ledna 2013
    Pokiaľ viem, bolo to takto:

(Pred vydaním Tanca)
    ,,Prežije vôbec nejaká postava Pieseň?"
    ,,Samozrejme že nie, vlastne všetky postavy zabijem už na konci knihy Tanec s drakmi. Kniha Vichry zimy bude 1000-stranové rozprávanie o snehu vetrom prefukuávaného naprieč radami náhrobkov."
    Po anglicky to znelo vtipnejšie, niečo v zmysle: ,,The Winds of Winter will be 1000-page descripton of snow blown by wind through orders of gravestones."

Čiže išlo o vtip/sarkazmus. Môže však ísť aj o iný výrok.
  • Zrovna jsem Hostinu dočetl a vzal do ruky Tanec s draky. Vtipný je, jak se na poslední stránce dušuje, že Tanec bude vydán do roku. To napsal v červnu 2005. A teď koukám do pokračování a: "Jsem si vědom, že od poslední knihy uplynula spousta času." ... duben 2011 :-D To je řízek...
  • @Maliky Ještě pořád máš ten pocit, že Jaime to dá s Brienne dokupy? :-)
  • upraveno 22. února 2013
    Četl jsem ten rozhovor o Arianne a zdá se, že podle některých účastnic fóra je každá žena, která má nějaké politické ambice odsouzená k šílenství či minimálně alkoholismu:-) To bych spíš čekal od nějakého zamindrákovaného chlapa:-)
    Nic proti puťkám od sporáku...:-)
  • @Chmur A to je vtipné. Kdykoliv ženská za něco kritizuje krásnou ženskou, tak se to stočí k tomu, že na ni žárlí nebo něco podobného. Moje pohlaví je nejspíš odsouzené k tomu držet hubu :roll:
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 23. února 2013
    @Chmur Otázka zůstává jestli dokážou tím větším počtem slov i vyjádřit více skutečností. =D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
  • @Krisa Jen to ne, to by pak bylo moc řečí na jednom místě. Když můžeš chodit kde chceš, tak se to rovnoměrně rozprostře :-P
    @Everett_Young Kdo tě nutí být v té kuchyni taky? Ty máš být v hospodě na fotbale :D
  • @Krisa A kvůli tobě tam umřu hlady? (kuchař v hospodě nemůže vařit protože tam je u topení pro změnu například Miss U.) :D
  • @MissUtahraptor Já maso nejím (alespoň většinu masa ne), takže já ti ho přeji. :D
    @Ugla Jen trp! Když my přívázané v kuchyni, tak vy na fotbale v bílém nátělníku a modrákách :D
  • @Ugla Já bych to taky nedělal. Minimálně ne v kuchyni a ne u radiátoru. =D
    @Ugla Tepláky :)

Tanec mi přišel lepší než Hostina, protože v něm byly Jonovy kapitoly. V Hostině mi sála krev hlavně Cersei, její kapitoly mi přinášely skoro až fyzické útrpení - nemám ráda mrchy a šáhlý mrchy tuplem.
  • @Krisa A mě Cerseiny kapitoly v druhé půlce bavily. Musím se přiznat, že jsem jí fandil :'-( Nevím, jak se to mohlo stát, když mi odrovnala Nedda, ale přál jsem jí, aby Margaery odrovnala. Nevím čím mě ta malá Tyrellovská holka tak štvala, možná její představitelkou v seriálu. Je mi totiž opravdu nesympatická a tak se to asi přeneslo i na literární postavu. :-k
    @Maliky Já nejdřív četla, takže Margaery jsem ovlivněnou seriálem neměla. A musím říci, že jsem jí v knize naopak fandila proti Cersei. Chtěla jsem, aby se tý šílený blondýny už konečně někdo zbavil.
  • @Krisa Já taky fandil Margaery, ale je pravda že její seriálová představitelka je neskutečně protivná.
    @Everett_Young Já mám Natalii Dormer asi celkem ráda. Ona je takový typ "hezčí Agáta Hanychová", kdy mi občas přijde neskutečně krásná a občas divná a arogantně se tvářící. Margaery jsem si představovala trošku jemnější a nevinnější, ale ND mi jako její představitelka vcelku nevadí.
    @Everett_Young Tohle je hrozně hezký obrázek. Já si M představovala se světlými vlnitými (ne přímo kudrnatými) vlasy a s méně špičatou bradou. Příklad mě teď žádný nenapadá :(
  • @Krisa Má mít hnědé vlasy a hnědé oči (pokud si to dobře pamatuju) a ty ostřejší rysy sice k Tyrellům nesedí, ale ostří jsou až dost.
  • @Krisa Tak to potom jó, já si je představoval mnohem víc do černa.
  • Pro mě Margaery zprvu byla hodná mladá dívka (zvlášť když se snažila pomoct Sanse), jenže později se z ní stala pletichářka co kuje pikle a začala mi připomínat naši "milou" protektorku říše. Což by nebylo zas tak špatný, když všechny ty úklady byly právě proti Cersei (která u mě byla Veřejný nepřítel č. 1). Jenže když jsem si ji začal spojovat s herečkou (vážně si nemůžu pomoct, naprosto neodpovídá mé představě a ještě hůř), tak mi Cersei začalo být i líto. A doufal jsem, že Margeary zneškodní. A teprve potom... teprve potom by se Cersei mohla stát nehoda :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.