Argonantus: Neříkám, že mají umřít. Nechápu, jak jsi k tomuto výkladu došel. Mluví se tu o oživení "kamene", Dalcor uvádí vytvoření vlastního vědomí stavby, v podobě avatara-kouzelníka, v místě s vysokou koncentrací magie. Ty jsi v případě těch katedrál myslel něco podobného. A když "ožije" stavba, co se může stát s tvory, kteří v ní trvale žijí?
Argonantus: Čekal jsem, že tvůj rozbor vyvolá u některých velké rekace a ono prd. Asi nikdo neví, kde začít, jako já; je tam tolik rejpnutí, který by stály za diskuzi. ;) Anebo to nikdo nevzal tak vážně jako ty, což byl myslím záměr autorů - deset svým způsobem vtipných bodů, ale nic závazného, jen takové pošťouchnutí.
A co když je vyvolání dalších otázek cílem? Co když vtip není v tom dostat návod, který sleduješ bod po bodu, ale zamyslet se nad tím a uvažovat o tom pomocí otázek i odpovědí, které si najdeš sám?
Jak už jsem psal v trochu jiné souvislosti - když ho nepotřebuješ, tím lípe pro tebe. Přesto mohou existovat lidé, kteří nějaké pošťouchnutí potřebují a kterým třeba právě takový manifest přijde vhod.
Komentáře