AGOT: Role-playing Game Manifesto

upraveno 11. dubna 2007 v RPG - hry na hrdiny
13»

Komentáře

• upraveno 17. dubna 2007
    Argonantus: No vidiš to, v podstatě jsi řek to samý, co ten manifest. ;) Jen jsi z toho neudělal rádoby vtipné desatero...
    17.4.2007 15:21 - Dalcor: Naprosto s Tebou souhlasím, Dalcore.
    Argo: no tak v tom jsme zajedno. Jde jen o výklad toho manifestu, kterej máme každej jinej ;) Tohle pravidlo směřuje k DM (a je jedno jestli je začátečník nebo ne), on prostě ve chvílích důležitých pro příběh musí kostky korigovat, nejlépe je vůbec nevyndávat.
    O 6) jsem nikdy nemluvil...mluvil jsem naposledy o 5) a ta imo směřuje přímo k DMovi. A naprostý souhlas s Rytířem, mělo by to tak být (leč jsou ťunťové, co to hoděj a když zjistěj, že to nevyšlo, tak to doháněj všude možně - to je pak tragédie, ale věřim, že tohle se stane každýmu jen jednou a příště už je radši nevyndá ;)).
    Argonantus: Pravidlo 6. evidentně směřuje k DMovi. Říká mu, že nemá pro min/maxing spílat pravidlům, když nejsou v tomto směru nepřůstřelná, protože rozhodnutí min/maxovat spočívá čistě na hráči. Tím mu také dle mého naznačuje řešení - ukázat nenásilně hráči půvaby hraní jinak než min/max a rozhodnutí nechat na něm.
    Andtom:
    Vzdávám se.
    Nikdy bych to bez doplňujícího výkladu nepochopil.
  • upraveno 21. srpna 2009
    S odstupem se mi to po WTF debatě jeví být opět aktuální.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.