Oblíbené spárování?

upraveno 30. listopadu 2012 v Rozličný pokec
Jaké je vaše oblíbené spárování v Písni a proč? Manželé, milenci, přátelé... Klidně použijte i fantazii a napište, u kterých postav byste si přáli, aby se dali dohromady, i když v Písni se to nestalo.
«13

Komentáře

  • Cersei x Jaime - punc zakázaného ovoce, ve skutečném životě mi to přijde úchylné, tady je to romantické a tragické
    Oberyn x Ellaria - výjimečný muž a výjimečná žena
    Rhaegar x Lyanna - skrývá tajemství o kterých bych chtěl vědět víc....
  • Vzhledem k tomu, že v Písni moc funkčních párů není, tak jsem si zpětně oblíbila Neda a Catelyn. Líbí se mi, že to sice byl svazek uzavřený z politických důvodů, jak to v Západozemí chodí, ale postupně přerostl v plnohodnotné manželství.

    image

    Z "non canon" párů mám ráda představu Willase a Sansy. Sansa je dobrá duše, které by nějaké to zchromnutí nakonec nevadilo, a jestli je Willas vychovaný aspoň trochu jako jeho bratr, tak by se k ní choval, jak si Sansa zaslouží. Navíc je WIllas jeden z mála, kdo by se k ní hodil i původem.

    Můj druhý "non canon" pár je Robb a Margaery.

    image

    Nejsem z těch, co by tvrdili, že Jeyne "za to nestála". Za zmasakrování vás i vašich mužů by nestála ani Margaery. Jeyne ale nikdy nebyla vychovaná jako budoucí manželka velkého lorda, která umí myslet politicky - na rozdíl třeba od Catelyn, Cersei nebo Margaery. Robb potřeboval podporu, kterou by mu mohla dát spíš Margaery než Jeyne, která stěží ví, co s ním má dělat.
  • @Chmur Když já nemusím páry, kvůli kterým ostatní umírají, což je případ Rhaegara a Lyanny i Jaimeho a Cersei.
  • Mne staci uplne obycajne manzelstvo - vid Davos
  • Gendry x Arya v knihe keď sa váľali po tej zemi v stajni či kde to bolo tak som myslel že sa pobozkajú, ale na to je ešte asi Arya mladá.
    Hound x Sansa/Arya nie v romantickom zmysle, ale páčilo sa mi ako ju chránil (Sansu). A to cestovanie Psa a Arye mi neviem prečo pripomenulo Zaklínača, starší zabijak s mladou "zabíjačkou" a to finále v krčme bolo proste super.
  • Nějak mi to nemyslí, tak napíšu jen to, co mne napadne hned.

    Jon × Daenerys jakožto "šťastně až do smrti" byla jedna z kombinací, co mi zpočátku nepřipadala jako špatný nápad. V průběhu Bouře jsem došla k závěru, že si to chudák Jon nezaslouží. :D

    Daenerys × Jorah - medvídek chce dráčka, Raptorka má pro medvídka slabost, tak proč mu ho nedopřát? ;) Taky prakticky zamítnuto.

    Sansa × Ohař v jakékoli verzi (Ano, Kráska a zvíře je jedna z "přijatelných" pohádek. :D ). Čekám, že se zase objeví reakce "věk a postavení a blábláblá", proto taky píšu v jakékoli versi. Je mi celkem jedno, jestli si Ptáček pořídí věrného hlídacího Psa, anebo Vlčice druha. A pokud se ve zdraví (a všemi pěti pohromadě) dožije konce ságy, budou stejně řady potenciálních nápadníků značně prořídlé...

    Melisandra a Euron :twisted: tuhle dvojici jsem už párkrát zmiňovala. Ona- zapálená fanatička, on- šílený megaloman, dohromady- pár snů. :onfire: :king: A navíc by jim to spolu slušelo... Ani Azora Ahaie by nebylo třeba pro panický úprk armády Jiných. :other:
  • Tyrion a Sansa

    On by si zasloužil hodnou manželku, ona by si zvykla na jeho vzhled. A až by zmoudřela, pochopila by, co je v páru důležité a co ne. Pokud by byla co k čemu v posteli, tak by ji ani nemusel zahýbat. :twisted:
  • upraveno 30. listopadu 2012
    Můj oblíbený pár nebo spíš dvojka je Tyrion+Bronn, oba jsou vtipní sami o sobě, ale dohromady se to ještě násobí a ty jejich rozhovory byly prostě dokonalé :-)
    Z opravdových párů asi nikdo, většina mi nepřijde v pořádku a Davosovu ženu bohužel neznáme (abych mohla usoudit, jací spolu jsou), kromě Neda a Cat.
    A z neexistujících párů by se mi líbil pár Jon a Val - myslím, že by se k sobě dokonale hodili a klapalo by jim to :-)
  • @MissUtahraptor Nikdy jsem nepochopila, co přesně všichni na páru Ohař/Sansa vidí. Sansa si usmyslela, že je to její rytíř, i když ve skutečnosti je psychicky narušenej, příliš toho pro ni stejně neudělal a maximálně by ji chtěl oš... Sanse bych takového druha nepřála. Ale Mel a Euron by si jeden druhého zasloužili, moh by jí ve svý blbosti zkusit vyříznout jazyk.
  • @BenNevis V představách proč ne :D Ale Tyrion jí nemá co nabídnout kromě krve rodu, ke kterému má právem averzi, a ne, nezaslouží si hodnou ženu, sám si myslí, že si zaslouží děvku.
  • Jon x Ygritte
    Tohle asi nebude moc populární dvojice, ale já je měla ráda. Jon byl takový nezkušený ňouma a Ygritte měla navrch, to její škádlení bylo roztomilé. 'Políbená ohněm' přiměla Jona alespoň trochu roztát. :D Myslím, že jí miloval víc, než si chtěl přiznat... Což je pochopitelné, protože mu bylo jasné, že jejich vztah nemá budoucnost.

    Rhaegar x Lyanna (za předpokladu, že to bylo oboustranně opětované)
    Miluju velké a tragické lásky. Bohužel tahle dopadla hůř, než kdokoliv asi předpokládal. Možná jim hormony zatemnily rozum, možná to bylo mnohem hlubší, kdo ví... Každopádně chci věřit, že ten krátký čas, co byli spolu, byli opravdu šťastní.
    Přijde mi, že jejich příběh jako by tvořil páteř Písně, všechno se od něj odvíjí. Kde bychom dneska byli, kdyby spolu tenkrát neutekli? Co bychom četli? :D

    Ještě se mi líbí Sansa a Willas, jak psala svoa00 a spousta dalších párování, které možná přidám časem. :)
  • Souhlas s Jonem a Val (těm bych to hrozně přála) a Dany s Jorahem.
    Osobně mám nějakou divnou slabost pro Jaimeho a Brienne. Na jednu stranu bych jim to přála (asi kvůli Brienne), na druhou stranu si to vůbec nedovedu představit. Jsou sice společně vtipní, ale Brienne je spíš buldok plnící rozkazy a Jaime mi poslední dobou přijde, že je docela inteligentní i politicky zdatný (au, au nekamenujte mě) a na to, že Brienne nemá.
  • protože mu bylo jasné, že jejich vztah nemá budoucnost.
    že jsou povinné celibáty blbost, už zjistili katolíci ve středověku.
    U vojáků (což noční hlídka jsou) mi to připadá jako totální blbost, ale taková zakázaná láska je romantická. :-)

    @svoa00 Kdyby Tyrion nehledal někoho, kdo ho bude hned milovat, tak by byl šťastnější. Ale nabídnout má (měl) hodně: postavení, peníze, porozumění. Museli bychom vynechat nevraživost mezi rody.
    Takhle může skončit Sansa jako manželka nějakého toho hejska, co ji nutí Malíček a ještě bude vzpomínat na Tyriona s láskou.
  • @brbr Jaime není vhodný materiál na vztah - kromě té posedlosti sestrou. Ale určité politické schopnosti má. Jenom si je člověk musí představit tak, že pokud by se situace vyvinula jinak, nechal by dítě vrhnout trebuchetem na hradby. Nebo že pokud zabijete člověka, měli byste zabít i jeho syny a vůbec celý rod, abyste měli klid. Když si pak vzpomněl na záchranu Sansy (ne pro ní, ale kvůli vlastní cti), tak jsem mu to setkání s Lady Stoneheart přála. Teď můžete kamenovat mě.
  • svoa00 napsal(a):

    Jaime není vhodný materiál na vztah - kromě té posedlosti sestrou.

    Třeba by byl, kdyby býval potkal vhodnější ženu :-) Teď už je asi pozdě...
  • upraveno 30. listopadu 2012
    @svoa00
    Sansa si usmyslela, že je to její rytíř, i když ve skutečnosti je psychicky narušenej, příliš toho pro ni stejně neudělal a maximálně by ji chtěl oš...
    S tím kategoricky nesouhlasím:-) Ohař se k ní jako jeden z mála choval slušně, i když nebyl žádný rytíř. Dokonce se jí zastal i před Joffrym. A taky bych nezapomínal na to, že jí zachránil minimálně od znásilnění rozzuřeným davem. Jestli chtěl Sansu ošukat nebo nechtěl, je otázka, na kterou asi neexistuje jednoznačná odpověď. Já myslím, že nechtěl. On podle mě ve skrytu duše toužil spíš po pohlazení než šukání.
    Jsou sice společně vtipní, ale Brienne je spíš buldok plnící rozkazy a Jaime mi poslední dobou přijde, že je docela inteligentní i politicky zdatný (au, au nekamenujte mě) a na to, že Brienne nemá.
    No vtipní. Jaime si z ní dělá prdel a ona to nechápe:-)

    Lannisterové jsou každopádně nejvtipnější rodina. Miluju rozhovory mezi Tywinen a Tyrionem. To je vynikající dvojka.
  • Chmur napsal(a):

    ... Jestli ji chtěl ošukat nebo nechtěl, je otázka, na kterou asi neexistuje jednoznačná odpověď. Já myslím, že nechtěl. On podle mě ve skrytu duše chtěl spíš pohlazení než šukání. ...

    Nehledě na to, že příležitost měl a to dokonalou. A jak ji "využil" víme, že... ;)
  • Taky si myslím, že Ohař je lepší materiál na čest než mazánek Jaime. Jaime dělal, když nemusel (Bran, král), Ohař nedělal, když mohl (Sansa). :-)
    Kdyby nebyl pořád nalitý, tak by z něj byl vzorný garďák.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Jednoznačně Sansa + Ohař!!!
    Je to klišé (mladá, hodná, milá hrdinka se zamiluje do padoucha, který je ve skutečnosti kladný hrdina), ale já ho mám ráda.
  • Rozhodně Ned + Catelyn můj nejoblíbenější manželský pár v Písni. Líbilo se mi, že si byli věrní a stáli pevně při sobě takříkajíc v dobrém i ve zlém.
    Z fiktivních párů Jon + Val tahle divoká by se mi pro Jona zamlouvala mnohem víc. Navíc se zdá, že se ještě nestihla naučit kouzelnou formuli "You know nothing."
    Dále Sansa + Podrick jo je to obyčejný kluk, ale má dobré srdce, což by mohla být po těch Sandorech a Malíčcích příjemná změna. Pak má taky u mě jedno velké plus za záchranu Tyriona, při které dokázal, že má navíc velkou odvahu.
    A nakonec Daenerys + Victarion :twisted: myslím, že by se k sobě krásně hodili.
  • Jaime dělal, když nemusel (Bran, král), Ohař nedělal, když mohl (Sansa).
    Taky někdy nedělal když mohl. Například nepraštil Brienne po hlavě pádle, když mohl:-)

    Mně se pár Jon a Ygritte moc zamlouvá. Mám je oba rád. Val je taková moc dokonalá.
  • Mě se tedy nejvíce líbila dvojice Arya a Sandor. Když se podíváte na to jejich putování a je vidět jak se jejich vztah mění, od nenávisti k vzájemnému respektu, tak alespoň pro mě je to jedna z nejlepších, ne-li ta úplně nejlepší část Písně. A ten konec je naprosto parádní, a největší překvapení bude až se Arya vrátí do západozemí zabít Horu a najde Sandora jak jí mává s Gregorovou hlavou (vlastně čímkoli kromě hlavy) v ruce.
  • Ty teda své oblíbenkyni přeješ, už jenom ten věkový rozdíl.

    P.S: Hm, tak je to jenom 18 roků, to se smázne, až bude Aryi tak 25 :-)
  • Tohle je boží topic, hrozně se mi líbí :-)

    Jinak, já bych si přála Sansa+Robb. Je to sice hrozně úchylný, ale kdyby to třeba nebyli sourozenci, byl by z nich krásný páreček. A kdyby ne, tak bych si vystačila i s alternativou Sansa+Pod nebo Sansa+Ohař, popřípadě Sansa+Willas či Sansa+Harry (kdyby to byli slušní hoši, tak proč ne).

    A abych nevypadala moc zaujatě, tak třeba Irri+Jakýkoli hodný koňák. Irri jsem si potom hrozně oblíbila a její hláška mi na rozdíl od většiny připadá hrozně vtipná. :-D

  • Ještě bych přála Daenerys toho Daaria za to, že nás s ním mučila celou knížku.
    :twisted:

    Ten už by z ní vymlátil ty nápady s "I will take what is mine bla bla". :-)
  • @brbr Já jsem neřekl nějaký vztah že by mezi nimi měl být, jen jsem řekl že se mi strašně líbilo "to" co se dělo během jejich cesty napříč západozemím.
  • No rozhodně ty dialogy měly šťávu. Dobrá dvojka.
  • Sansa a Sandor - Doufám, že to nakonec vyjde, rozhodně raději jeho než Harryho... Ale Willas by taky nebyl špatný
    Pate a Růžička - I když to bylo jen pár stránek, moc se mi Pateův příběh a jeho láska k ní líbila.
    Jaime a Brienne - bezva dvojka, skvěle se doplňují, stejně jako zmiňovaný Bronn a Tyrion.
    Xaro Xhoan Daxos a Daenerys - Mám toho chlápka rád, kdyby byli spolu, možná by mně její kapitoly i bavily :-D
    a nakonec ještě trojici Stannis-Davos-Melisandra, celkový koncept dvou našeptávačů pravého krále je fajn, a taky to, jak se k sobě ti dva navzájem chovají.
  • @speedy Jsem nějak zapomněla, že by Pate chtěl něco víc než ji odpanit, kdyžtak se omlouvám, že mu křivdím :D Souhlasím, že Stannis a jeho našeptávači jsou skvělí.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    ona by si zvykla na jeho vzhled. A až by zmoudřela, pochopila by, co je v páru důležité a co ne.
    Tak na to zvykání bych nesázel, nechci žádné z přítomných dam sahat do svědomí, ale troufám si tvrdit, že pokud nejsou samaritánky svaté obětavé, nefungovalo by to.

    Osobně bych hlasoval pro ty prověřený páry jako Ned+Catelyn a Davos+Marya.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.