bassbeast: Jo, pro mě je Píseň taky určitě víc než Pán prstenů; a to pro mě byla jedna z určujícíh knih. Píseň mám asi i radši než moje vůbec nejoblíbenější knihy (ty jsou všechny kromě Pána prstenů mimo oblast fantasy).
bassbeast: Nesouhlasím, už jenom rozsahem Tolkienova díla - vis The History of Middle-Earth. Nesouhlasím, už jenom proto, že Píseň není dokončená. Až bude, tak svoje stanovisko klidně přehodnotím, ale zatím fakt ne. Tolkien je mnohem propracovanější než kterýkoliv dnešní autor, ať už kompletní historií celého světa, jeho mytologií, geografií a lingvistikou. Píseň má vynikající příběh, ale ,jak říkám, není zakončený. Proto si na celkové hodnocení počkám - rozhodně je to pro mě jedna z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší kniha napříč žánry dneška. O tom žádná. :-)
ja som od martina čítal ako prvé práve HRu o tróny. takže ten šok som nemal. spätne som si dočítal tie sci-fi poviedky a sú brilantné. naozaj je majster krátkej prózy, a žárnvoý chameleón. viď upíri na parníku.
Myslím, že Martin je úplně nejlepší co se týká imaginace. Neznám žádného spisovatele, který by mě dokázal takhle svázat s postavami jako Martin. Pro hladovou fantazii čtenáře je jeho dílo naprostá kalorická bomba. Souhlasím ale s Olorinem. Jeho dílo není ukončené a to hodně znamená. Když bych to přirovnal k filmu. Když bude mít dvouhodinové filmové dílo skvělých 90 minut, ale poslední 30 minut bude katastrofa, tak to shodí i tu předchozí dobrou část. A to se týká možná ještě více knižních sérií. Z tohoto pohledu mám o Píseň velký strach. Protože Hostina pro vrány už nebyla skvělá a úžasná. Byla jen dobrá. A pokud by se z tohoto sestupu měl stát trend, můžeme se dočkat velmi slabých posledních dílů.
chmur: me zas trochu uklidnuje, ze on si uvědomuje, že hostina nebyla uplne super - a to byl i jeden z duvodu, proc tak dlouho delal Tanec... takze doufam, ze niz to uz nepujde
O itinerář postav mám taky velký strach... přece jenom s toho může vzniknout dost velký fail.... Ale co jsem tak slyšel tak největší problém, který Martin řešil poslední roky je ten sled událostí, sled setkání osob (jinak všechno ostatní už má), tak doufejme že si dá záležet :-)
Jo, je to už hodně mimo, ale na tohle jsem prostě musela reagovat. Spoilery jsem se snažila co nejvíce omezit a psát velmi obecně... A to, že v Hostině byly některé postavy, které nebudou v Tanci apod. snad není spoiler, jen to říká to, že tyto 2 knihy jsou z pohledu jiných postav... Končím, na toto téma zde již ani slovo:)
Přirozený vývoj diskuse je sice fajn, ale mělo by se v takovém případě dávat pozor na to co člověk píše v jakém tématu, protože třeba to, jaké budou POV v Tanci je podle mě velký spoiler pro člověka, který knihy nečetl a zavítal by do tohoto tématu, protože u knihy a nyní i seriálu bylo a je skvělé to, že člověk nikdy netušil, kdy která postava může špatně skončit. A tím, že se tady odhalilo pár postav, které budou mít POV v tanci, tím pádem jasně znamená, že přežijí ještě X sérií pokud je natočí. Na každého to působí asi jinak, ale já být na místě nečtenáře, který by se toto dozvěděl, asi by mě to hodně zklamalo a pokazilo mi to zažitek ze čtení či sledování seriálu.
Nikomu se omlouvat nemusíš - až na těch pár (cca 5 lidí), co sem čas od času přijde nově jen kvůli seriálu, jsme tady všichni čtenáři a nám to nevadí. :-)
Já se všem těm, co to schytali díky mně, velice omlouvám :-) Jen to ujasním a příště už jen k tématu, přísahám. Prostě včera jsem se tu regnul, dlouho předtím jsem si tu jen pročítal komenty, no a včera, po registraci, mě napadlo se na něco zeptat... Ale nenapadlo mě, že se to tak rozjede :-) Jen ještě co se týče Tolkiena, samozřejmě myslel jsem jen Pána prstenů, né jeho dílo jako takové - o tom určitě žádná. Je jasný, že hodnotit zatím nedopsanou ságu je nesmysl - ale já prostě věřím, že to nepodělá, že se poučil... Useknu si ruku, jestli Tanec bude propadák :-D A dost už! :-) Omlouvám se.
Krisa: Kašlem na to, stejně sem asi žádný nečtenář nezavítá :-D Tak jako třeba na winter-is-coming.net, kde jsou stovky a stovky pravidelných přispěvatelů, ale v pravidelném týdenním topicu, (kde je názor na epizodu a následná diskuse pro nečtenáře) se objeví při troše štěstí 20 komentářů a z toho je většina příspěvků od čtenářů, jenž povzbuzují nečtenáře, aby se projevili :-D
Komentáře
Ale co jsem tak slyšel tak největší problém, který Martin řešil poslední roky je ten sled událostí, sled setkání osob (jinak všechno ostatní už má), tak doufejme že si dá záležet :-)
Dany a její vladařský um už vyhlížím dlouho :P
Na každého to působí asi jinak, ale já být na místě nečtenáře, který by se toto dozvěděl, asi by mě to hodně zklamalo a pokazilo mi to zažitek ze čtení či sledování seriálu.
Žádné spoilery.-)))
A dost už! :-)
Omlouvám se.