Expendable: Když o tom tak mluvíš... nejsem si jistej, ale jak Jorah říká, že zradil svého otce, nebyl v knize vykreslen trochu jinak, myslím, trochu víc zapšklý, že ho vyhnali? Tady mi přijde, jako kdyby si svou vinu jasně uvědomoval. Možná to ale v knize bylo, musím si jí přečíst znovu.
Jinak, samozřejmě jako čtenář, se v seriálu orientuju, i když vždycky pomůže, když jsou ty postavy jmenovány, občas totiž trochu vybočujou z mé představy. :-)
Nové dojmy: Dothráčtina je krásny jazyk, pri scéne so Syriom Forelom sa usmievam od ucha k uchu aj pri opakovaných pozretiach a Amrtia Acharia (Irri) je naozaj krásna baba :)
tirionek: asi tam opravdu měl být větší důraz, jen mi přišlo, že tyhle 2 (hlavně proč je Jaime "Králokat") řečeno bylo celkem srozumitelně...Ale je pravda, že neznám pohled ze strany nečtenáře. Jen jsem chtěla říci, že mi seriál zatím přijde více než dobrý a že se tvůrci s takto náročnou předlouhou popasovali více než obstojne.
Tak hlavně skutečné důvody, proč zabil krále, budou v případných dalších sériích. To, že se teď hned nedozvíme všechny skutečnosti, které vedou k jednání různých postav, je stejné jak v knize - ta si jen mohla dovolit rozsáhlejší vysvětlování, to seriál ne.
PS: Že se třeba nečtenáři neptají, proč Tyrion říká, že zažil jen devět zim a na devět let přitom nevypadá. :-D
Hlawoun: To je tvoj hlavný problém. Keď v seriáli povedia "mermaids", tak máš napísať "morské panny" a nie "ptakožery". Rovnako ako v prípade Brandona Staviteľa - tam Pestúnka spomínala akéhosi Duncana. Nemal by si to takto robiť. Bude to divné a nepochopiteľné hlavne pre nečitateľov knihy.
hlawoun: Tak jasný.. přímý překlady s Ang je zlo a vypadá to ve výsledku blbě.. BTW: díky moc za titulky k Borgiům... skvělej seriál... Tady je to skoro rouhání, ale těším se na ně možná více než na Trůny
Druhý podívání mi napravilo dojem. Asi jsem byl včera nějakej unavenej nebo co. Měním dojem ze 75 % na 85 %. BTW Hlawounovy titulky jsou vážně lepší než oficiální.
ad příjezd do Králova přístavu - ta scéna mě taky zklamala. Myslím, že na vině jsou hlavně ceny velkých 3D modelů - v příběhu je hodně různých prostředí a pokud máte omezený rozpočet, hodně si rozmyslíte, jestli vysolíte dvě mega navíc (teď myslím v korunách, ale i v přepočtu na dolary je to docela pálka, pokud jich musíte udělat třeba 20). Jejich tvorba je hodně náročná, může trvat i půl roku, tak si myslím, že se to prostě snažili osekat na minimum, aby ušetřili a stíhali. I když mi přijde zbytečně škoda, že nepoužili ten cekovej pohled na město, co byl v prvním díle, třeba trošku jinak svícenej (jiný mraky...), dost by to tomu pomohlo, takhle to dost zapadlo. Myslím, že hlavní město by si lepší úvod zasloužilo :) Nojo, ale fanoušci jsou vždycky hrozně chytrý, kdo ví, co za tím je :D JInak se mi ale jejich triky moc líbí, sice mě někdy do očí dost praští špatně vyklíčovaný cény(první díl, Bran vyhlíží z cimbuří krále, modrý kontury jak sviňa), ale já jsem na to extrémně háklivá ;) Jinak mají trikaře i scénografy a stavaře moc šikovné, všechno působí opradu věrohodně. Už se moc těším na Orlí hnízdo!!!
Neznáte někdo sledovanost české mutace? Je hezké pozorovat jak si Hra vede v žebříčcích ČSFD,91%(ještě o víkendu to bylo 90) a nejnavštěvovanější profil na celém webu.Jen tak dál.
Komentáře
Jinak, samozřejmě jako čtenář, se v seriálu orientuju, i když vždycky pomůže, když jsou ty postavy jmenovány, občas totiž trochu vybočujou z mé představy. :-)
PS: Že se třeba nečtenáři neptají, proč Tyrion říká, že zažil jen devět zim a na devět let přitom nevypadá. :-D
v GB pak klesl o 1,9% procenta (506k)
BTW Hlawounovy titulky jsou vážně lepší než oficiální.
JInak se mi ale jejich triky moc líbí, sice mě někdy do očí dost praští špatně vyklíčovaný cény(první díl, Bran vyhlíží z cimbuří krále, modrý kontury jak sviňa), ale já jsem na to extrémně háklivá ;) Jinak mají trikaře i scénografy a stavaře moc šikovné, všechno působí opradu věrohodně.
Už se moc těším na Orlí hnízdo!!!
Je hezké pozorovat jak si Hra vede v žebříčcích ČSFD,91%(ještě o víkendu to bylo 90) a nejnavštěvovanější profil na celém webu.Jen tak dál.