Hra o trůny 1x03 - Lord Sníh

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
«134567

Komentáře

• upraveno 2. května 2011
    Snad se na to už během hodiny budu moct mrknout - zatím asi můj nejočekávanější díl - respektive zatím nejočekávanější děj. :-)
    Promo na 4.díl -
    podle toho co proletelo twitterem, tak v e03 asi neni zadnej "no ty vole" okamzik, jako v e01 (pad brana) ci e02 (Lady kill)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. května 2011
    Co jsem si všiml, tak Ikonky u jmen v Intru jsou v této epizodě už v pořádku.
    Tahle epizoda mi přišla, trošku slabší než ta minulá. Ani nevím proč... Nejlepší scény měli Jon, Jaime a Arya, ten její vodní tanec byl splněný sen :-) A Malá rada byla taky skvělá, možná se i smířím s tím Renlym...
    Presne ako som predpovedal! Príchod do Nočnej hliadky a Kráľovho prístaviska pozdvihol seriál opäť do nesmiernych kvalitatívnych výšin. Funguje tu absolútne všetko, od hereckých výkonov po nádherne kompaktné striedanie jednotlivých línii (Kirk je rozhodne lepší režisér než Van Patten). A čo je najdôležitejšie - znalci predlohy dostali v tejto časti darček v podobe obrovského množstva nových scén, ktoré sa v románe nevyskytovali, všetky dokonale fungujúce a ani v najmenšom nenarúšajúce rozprávanie. Práve naopak, nádherne prehlbujú charaktery a dávajú priestor pre hercov, aby sa poriadne predviedli. Či už ide o Beana, Dinklagea, Addyho alebo Coster-Waldaua. Skvelá epizóda, proste skvelá! (9/10)
    No pravda, že v tomhle díle se moc nedělo krutpřísnýho, ale spíše příprava na rozjezd... Ale bylo to vytečný :-)
    Fantastická epizóda... dejovo sa nič nestane, ale atmosféra hustne a rozvíjajú sa vzťahy, charaktery sa opäť troška poodhaľujú. Som zvedavý, akú úlohu nakoniec zohrá Khan Drogo :)
    Durvi: To by mne zajímalo jak to vnímá nečtenář :-) Musí to bejt určitě jiný a docela by mne zajímalo jestli by mne seriál bavil bez předlohy :-)
    Mám kamoša, ktorý je absolútne fascinovaný seriálom, ale po prvých 2ch dieloch má v tom absolútny guláš, teda mal, dokiaľ som mu to neobjasnil :).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. května 2011
    Pro mě zatím nejslabší díl. Na konci jsem doufal v Eddardův flashback, ale bohužel nepřišel..
    na lopuchu? tam jich moc neni - lap budu muset projit
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. května 2011
    Aha. Já myslela že bylo něco i po prvním dílu v Seriálech, ale ne. Už se mi to plete všechno dohromady. Debatovat o Hře na čtyřech různých webech je náročné :o))
    Tenhle díl byl podle mě nejlepší.Hodně se mi v něm líbil Sean Bean. Docela mile mě kupodivu překvapil představitel Syria, i když ani zdaleka neodpovídá popisu v knize. Závěrečná scéna bylo moc milá a dle mě dobře natočená. Po druhém slabém díle rozhodně zlepšení.
    Po třech dílech:
    1 = Arya, Jorah Mormont, Jaime, Viserys
    2 = Ned, Cat, Robb, Cersei, Tyrion, Joffrey, Dany, Khal Drogo, Syrio, Benjen
    3 = Malíček, Varys, Ohař, Bran, Jon
    4 = Robert, Sansa
    5 = Illyn, Renly

Malíček se mi moc nelíbil :-( tomu bych dal čtyrku
    Titulky ke třetímu dílu jsou hotové, nahrány na premium serveru titulky.com, po druhé hodině ranní se překlopí na normální server a objeví se i na serialzone a jinde. Dnes více než kdy předtím prosím o vaši pomoc a připomínky, překlad byl opravdu náročný a ne vždy jsem si jistý. Finální verzi bych vydal po posouzení všech návrhů a námětů opět tak ve čtvrtek.

Díky moc a enjoy:-)
    Nevado, nemrkla by ses prosimte na ten premium server titulky.com, jestli tam zase nejsou nejake titulky k treti epizode? Hlawoun to nejspis nebude mit driv jak zitra rano a me se nechce cekat. Byl bych Ti velice vdecny. :)
    díl super - i kdyz ne úplně dokonalej

prvodiváci v tom opět budou mít trochu zmatek, no alespon mam o cem psat Souvislosti
    jo jinak oproti prvním dvěma dílům jsem neměl pocit u "davových scén" (tj. víc jak 15 v jednom záběru), že je to nějakej druhořadej seriál - takže bod pro režiséra
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. května 2011
    Osobně se mi bohužel zatim tenhle díl líbil nejmíň. Kromě toho, že mám pocit, že nečtenář z toho teď musí mít úplnej guláš, tak mi přišlo, že třeba cesta Cat do Králova přístaviště je vlastně k ničemu. Jednotlivý scény jsou některý hodně dobrý (Viserys na konci biče, Syrio), ale trochu to postrádá jednotící linku. A nějak mi nesedlo, že Tyrion přebral na Zdi roli Donala Noyeho.

75 %.

P. S. místo Viserys jsem nejdřív napsal Biserys.
    no ja ted zjistil , ze Robert mluvil k Baristanovi (a pak Jaimemu) - to nepredstavovani postav je v tomto serialu zlo
    Selmy mě docvaknul hned, ale nečtenář v tom musí mít pořádný guláš, popravdě ale zatím nemusí vědět, kdo to Selmy je, takže je to OK.
    tak jsem si naivne myslel, ze memu vysvetlovani Souvislosti bude s pribyvajicimi dily min a min - no dnes určitě ne
    me Selmy nedocvaknul z jednoho prostého důvodu: já furt čekám Tywina (za toho jsem jej považoval)

já totiž kdysi mrkl na IMDB a z jistil, že tywin je v 9 dilech - ted tedy pisou v 8 http://www.imdb.com/title/tt0944947/
    takze kdyz nebyl v prvnich dvou, musi to byt prece tento pan... a prd,
    jinak pořadí dílů od pána z ew.com: šest, pět, dva, čtyři, jeden, tři

pořadí paní z tvsquad.com by řadila: pět, jedna, šest+čtyři, tři, dva

takže by se to mělo jen lepšit - ale ja jsem spokojen /az na ty (ne)představovačky/
    Zatím nejslabší. Dvojka i jednička měly mnohem lepší atmosféru, tohle bylo místy až moc komorní. V Králově přístavišti nic moc tv inscenace. Líbili se mi tam hlavně Robert, Jaime a Arya.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.